Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

2 Mart 2015 Pazartesi

Survival Camping saçmalaması II

Diğer yazının devamı filan değil, merak etmeyin. Aklımda bir kaç başlık ve de bildirmek istediğim bazı şeyler var; ayrıca kamp şeysine tüm güncellemeleri yazacağım.

DOĞA MOĞA ANLAMAM, BEN GÜZEL KOKCAM DİYENLERE: DOĞADA PARFÜM YAPIMI

Öncelikle, gözünüz korkmasın. Evden götürmeniz gereken tek şey parfüm kutusu, çeşitli kaplar (leğen kase filan) ve etil alkol. Hoş kokulu bitkileri alın; kuru ya da taze olması fark etmez, hoş kokuyorsa alın. İyice ezin ve suyla etil alkol karışımına atın; bir kaç gün bekleyin (Otlar rengini suya salana kadar, ezerken otlardan su çıkarsa ve beyaz renkli değilse onu da suya katın). İşte hazır...

DOĞADA PUDİNG YAPIMI

Bazı yosunlardan puding yapabilirsiniz. Karragin (Carrageen) denilen kırmızı deniz yosunudur. Ayrıca bahar ve yaz aylarında denize yakın kayalıklardan toplanan yosunlardan da yapılır.
Topladıktan sonra güneşin altında kurutun ve kurudukça solarak çektiklerini gözlemleyin. Sonrasında kum ve toprakları temizlemek için suda bekletin ve durulayın. Süt ya da su dolu bir kapta katılaşana kadar kaynatarak pişirin. Yeterince piştikten sonra yosunları kaynattığınız kaptan çıkarın ve tat vermek için şeker veya meyve ekleyin. Karışım soğudukça kıvam kazanacaktır. İyice soğuduktan sonra puding kıvamına gelen karışımı kaşıkla yiyebilirsiniz.. Ama yemeden önce kokusuna bir bakın eğer rahatsız edici bir kokusu varsa yemeyin. Unutmayın her türlü yenebilen otlar bazı bünyelerde allerjik reaksiyon başlatabilir. Önce biraz tadın bekleyin sonra yemeye devam edin…

ŞU KAMP ŞEYSİ YENİ KURALLAR VE GÜNCELLENMİŞ KAMP MALZEMESİ LİSTESİ

Kurallar:
Off boşver... Ama çadırı kendiniz getirmek zorunda değilsiniz.

DOĞADA KOLA YAPABİLİR MİYİZ?

"Kola" aslında bir bitki cinsidir, fındık benzeri; kırmızı sulu bir meyvesi vardır. Bu fındığın suyunu sodalı suya katın, işte kola... Ya da; yenilebilir siyah su salan kökler, kırmız böceği (kırmızı/pembe gıda boyası yapımında kullanılır. Hemen hemen tüm cola'larda ve çilekli şeylerde vardır). Bu böceğin en iyi boya çıkaranı Dactylopius coccus denen koşnil'lerdir. Hayvanımız şu:

Bu böcek kurutulup ezilerek kullanılır. Kırmız, kök ve sodalı su karışımı kola elde eder. Ayrıca kavrulmuş bal da katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder