Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

12 Mart 2015 Perşembe

Doğada lüks yaşam için tarifler

Hayatta kalma kısmını hallettiniz, lüks istiyorsunuz...

Parfüm yapımını daha önce anlattım.

Çörek, kurabiye, pasta, pizza yapımını anlatacağım.

Yulaf hamuruna ihtiyacınız var. Burada beş farklı yöntem var (benim gibi İngilizce özürlüler de resimlere baksın): http://www.wikihow.com/Make-Oatmeal

PİZZA
Hamur:
Yabani yulaftan hamur
(Yabani yulaf da bu bitkidir, muhakkak karşılaşmışsınızdır:
)
Sos:
Kırmızı bir sos (Kan, böğürtlen ezmesi, salça... Aslında; kuşburnundan da salça yapabilirsiniz, şimdi aklıma geldi)
Dağ kekiği
Su
Üst:
Kurtçuk
Mantar
Et
Peynir (Hayvanın sütünü sağın. Sinesinde peynir kıvamlı sarımtırak şeyler olacak; onlar peynir mayasıdır)
Çeşitli yenebilir bitkiler

Kırmızı sos, dağ kekiği ve suyu kaynatın; sonra hamurun üstüne sürün. Ardından üst malzemeleri ekleyin. Ateşin etrafına üçgen oluşturacak şekilde taşları koyun; üstüne düz bir parça koyun. (Taş, tahta vs.). Ya da hiç uğraşmayın tandır fırını yapın (Zor bir şey değil zaten). Onun içine (ya da üstüne) koyun pizzayı. Yalnız, hamurun katılaşması için içine un, yumurta, bal, yoğurt gibi şeyler koyabilir ya da suyunu az tutabilirsiniz.

ÇÖREK1
Yulaf
Tuz
Arı kanadı
Bal ya da reçine
Tereyağ (Sütünü sağdığınız hayvanın sinelerinde yumuşak, yağ gibi sarı ya da süt beyazı şeyler olacak. Onlar tereyağıdır. Alternatif olarak iç yağı, kuyruk yağı vs. kullanabilirsiniz)
Süt
NOT: Deniz kenarında iseniz süt ve tuz yerine deniz suyu kullanabilirsiniz.

Kuru malzemeyi karıştırın. Yumuşak ve gevrek hale gelince tereyağı ekleyin. Daha da karıştırıp sütü ekleyin ve hamur olsun. Ama ne çok sert, ne de çok sıvı olsun. Yuvarlak kesin, isterseniz içine ya da üstüne bal sürebilirsiniz. İyice kızarıncaya kadar pizzaya yaptığınız muameleyi yapın ama ateş çoktan yakılmış olsun.
ÇÖREK2

Yulaf
Tuzlu su
Arı kanadı
Tereyağ ya da iç yağı, kuyruk yağı vs.

Bunları iyice karıştırın. Kömürün üstünde pişirin.

KURABİYE
Marmelat:
Kuşburnu
Bal ya da reçine
Limon suyu
Su
Kurabiye kısmı:
Yulaf ya da toz hale getirilmiş patates
Su
Katı yağ
Marmelat:
Kuşburnular temizlenir, üstünü üç parmak geçecek kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Kuşburnular ezilir, suyu dökülür, kısık ateşte göz göz olana dek pişirilir; içine bal, limon suyu katılır ve 10-15 dk. daha kaynatılır.Soğuyunca kullanabilirsiniz.
Kurabiye:
Malzemeler karıştırılır, hamur yapılır; pişirilir.

PASTA1
Kek kısmı:
Yumurta
Bal  ya da reçine
Süt ya da su
Çiçek yağı (Olmasa da olur)
Arı kanadı
Yulaf
Krema kısmı:
Katı yağ ya da kaymak
Peynir
Süs:
Taze çiçekler

Yumurtalar ve balı çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. yarım saat pişirin. Sonra soğuyana kadar bekleyin. Krema sürün, çiçeklerle süsleyin.

HAMBURGER
Ekmeği:
Yulaf hamuru
Köftesi:
Yılan eti
Dağ kekiği
Diğer iç malzemeler:
Çeşitli yenilebilir otlar
Kurtçuk, çekirge vs.
Yemişler
Sosu:
Kuşburnu
Dağ kekiği
Yumurta
Sirke (Sirke yapımı için: Sirkeye koyacağınız malzemeleri cam şişeye doldurun, üstüne tuzlu su koyun; kapağını kapatıp ışık alan bir yerde bekletin)

Ekmeğini yapın.
Köftesi: Yılan etini bıçakla çok küçük parçalara ayırın; dağ kekiği ile karıştırıp elinizle yoğurun, sıkın ve şekil verin.
Sosu: Kuşburnundan salça yapın.
Kuşburnu salçası:
Kuşburnu
Kaya tuzu
Kuşburnunu ikiye bölüp bir gün bekletin. Ertesi gün süzgeçten geçirin (Bir tül, kumaş vs. kullanabilirsiniz ki ben öyle yapacağım). Süzgeçte kalan pelte kısmı tuz ile az ateşte, suyunu çekip; koyu bir kıvama gelene dek kaynatın. Soğuduktan sonra kaba doldurun (Bunu da huş ağacı kabuğundan yapabilirsiniz; aşağıdaki ağaç:

Ve Serdar Kılıç:
)
Kapta biraz daha tuz ekleyin, karıştırın. Üzerine zeytinyağı (leylak veya yasemin yağı da aynı işi görür) dökün ve kabı sıkıca kapayın.
Sosu devam: Yumurtanın beyazını iyice çırpın, kar beyazı bir hale gelecek. İçine çok az sirke katın. Bu, mayonezdir. Ardından salça, dağ kekiği ve mayonezi karıştırın.
Asıl tarif: Köfteyi, sosuyla pişirin. Ardından kafanıza göre bir hamburger yapın.

İSKENDER
Döneri:
Kaplumbağa
Sosu:
Kuşburnu salçası, çilek ya da kaplumbağanın kanı
Tereyağ ya da iç yağı
Yoğurt
Pidesi:
Yulaf hamuru
Tuz
Bal
NOT: Yulaf hamurunu tuzlu sudan yapabilirsiniz

Kaplumbağayı alın; suya atın. Başını kesin, ardından kanı bitene kadar baş aşağı tutun. Eğer bu konuda bir sıkıntınız yoksa kanını iskenderin sosu olarak kullanabilirsiniz. Kaplumbağayı azıcık toprağa gömün, üstüne komple kaplayacak kadar yakacak koyun. Yakın; yarım ila iki saat arası bir sürede pişecek. Daha erken ateş sönerse o da olur. Kabuğunu yarın, etini kebap gibi ince ince kesin. Pideyi yapıp üstüne sosu koyun. (Sosu: Yağı eritin, salçayla karıştırıp eritin) Üstüne etleri koyup üstüne yoğurt ve sosu dökün.

CİPS
Yabani yulaf
Su
Dağ kekiği
Yaban nanesi
Tuz

Malzemeleri karıştırın. Azar azar su ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. İnce ince açıp pişiriyoruz.

BİSKÜVİ
Yabani yulaf
Katı yağ
Arı kanadı
Su ya da süt
Dağ kekiği

Malzemeleri karıştırın, pişirin.

KREM ŞANTİ

Yumurta akı
Bal ya da reçine
Su

Yumurta akını çırpın. (Kaskatı bir kıvama gelip bembeyaz görünecek). Bal ile suyu eritin; sıcak haliyle kaba döküyoruz 10 - 15 dk. çırpıyoruz katı hale gelene dek ve işte...

MAKARNA (ÇİĞ, HAMUR HALİ)
Yumurta
Su
Yulaf
(İstenirse) Tuz

Malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Yufka açarak istediğiniz şekli verin. Kurutun.

Sıradaki şarkı Uzakdoğu Manyağı Survival'cılara gelsin:

RAMEN (ÇİĞ, HAMUR HALİ)
Yulaf
Azıcık ılık su
Çam sakızı

Yulafa azıcık suyu katın; hamur yapın. Ardından çam sakızını katın; iyice yoğurun ve ardından incecik kıvırıp kurutun.
(Çam sakızı hem sarımtırak rengi, hem de kıvamı için gerekli; ayrıca şekerli-acı tadı için de lazım)

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Yabani yulaf
Kuşburnu salçası
Kurutulmuş ballıbaba
Baharatlar

Malzemeleri karıştırıp yoğurun. Su ilave edip kıvam alana dek yoğuruyoruz. Tadını ayarlıyoruz. (Baharatlar, yenebilir bitkiler vs. ile). Elinizle şekil verin. Yaban maruluna sarıp yersiniz artık.

ETLİ ÇİĞ KÖFTE

Yabani yulaf
Yılan eti
Kurutulmuş ballıbaba
Kuşburnu salçası

Amaan yapın bir şekilde işte.

Şimdi, size üç efsane Burger King burgerinin doğada nasıl yapılacağını göstereceğim (Elbet başka efsaneler de var ama ben bu üçünü belirledim. Ve içlerinden birini hiç yemedim, birini sevmiyorum).

STEAKHOUSE BURGER
Ekmeği:
Yulaf hamuru
(Üstündeki şeyler için de papatya yaprağı kullanırsınız artık)
Köftesi:
Yuvarlak kesilmiş, kemiksiz yılan eti (Biftek biçiminde).
İç malzemeler:
Yaban marulu
Peynir (Olmasa da olur)
Kuşburnu
Ketçap-mayonez:
Yumurta beyazı
Kuşburnu salçası
Köfte sosu:
Kuşburnu
Kuşburnu salçası
Dağ kekiği
Çıtır soğanları:
Çöl çekirgesi

Tarif:

"Biftek"i ezilmiş kuşburnu, kuşburnu salçası, dağ kekiği ve üstünü kaplayacak kadar suyla pişirin. Mayonez için yumurta beyazını gerçekten beyaz renk olana dek çırpın (Mayonez hatta kar kıvamına gelecek). Çöl çekirgesini kızartın; isterseniz çemen filan sürebilirsiniz.

TEXAS SMOKEHOUSE BURGER
Ekmeği:
Yulaf hamuru
Köftesi:
Yılan köftesi (Tarifini öğrenin artık. Tamam; tamam: Yılan etini incecik, küçücük parçalara ayırın. Elinizle yoğurup şekil verin ve pişirin)
Füme eti:
http://dogayakacis.com/2014/08/19/etlerin-tutsulenmesi-fumeleme/
Diğer malzemeleri de kendiniz bulun.

Üçüncü whopper; onda da soğan yerine kullanabileceğiniz tek şey soğan.

Ha, doğada muhtemelen limon bulamayacaksınız; bu durumda çilek ve/veya böğürtlen suyu kullanın.

Devam edebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder