Midesi kaldırmayanlar gerisini okumasın.
KURTÇUKLAR
Kurtçuklar; kesinlikle ölü olarak yenmez. Ya canlı canlı yiyeceksiniz, ya da kızartacaksınız.
KARINCALAR
Karıncaların muhakkak başı koparılmalıdır. Tercih de edilmemelidirler aslında; tadını acı yapan ve zehirli olan formik asit denen güçlü bir asit içerirler. Bu yüzden tatları ekşidir. Ha; ama limon yerine kullanabilirsiniz.
ÇEKİRGE
Çekirgeler, ilk tercih edilmesi gereken böceklerdir. Peki neden? Ölü (çiğ) olarak da, her hangi bir şekilde pişirilerek de yenilebilir. Hatta kurutup baharatlayıp pastırma bile yapabilirsiniz. (Tarif işi normal pastırmadan çok farklı; ezmeyin, mundar etmeyin hayvanı). Çekirgenin protein seviyesi çok yüksektir. Tok tutucudur. Hiç bir şekilde parazit ya da insana bulaşabilecek hastalık içermez. (Leş iken bile) Meksika, Afrika, Arabistan, Tayland ve Japonya'da yenir ve Dünya'da en fazla yenilen böcektir. Dahası; helaldir, hem de tüm mezheplere göre (Çekirge yenir mi diye araştırın). Hatta bazı mezheplerde leş iken bile helaldir (O kaynağın doğruluğunu bilemeyeceğim, o işi Kaan'a sorun). Ha; kanat ve bacakları ayıklanmalıdır (Oraları yutmak zor).
KERTENKELE
Önceden bilgi yanlışı yapmışım, onu düzelteyim. SADECE İKİ TÜR KERTENKELE ZEHİRLİDİR. Onlarla da sadece çöl ikliminde karşılaşma ihtimaliniz var. Geri kalan her kertenkele yenilebilir. AMA; parlak derililerin derisi yenmez. Ama yeşil renk kertenkelelerin derileriyle merileriyle yiyebilirsiniz. Kertenkelelerin bazısı kuyruk bırakır; o kuyruklar yağ bakımından zengindir ve et konusunda dolgundur. Yani kertenkele kuyruğu doyurucudur. Başını koparıp pençelerini ayıklayın ve kızartıp yiyin. Afiyet olsun!
YILAN
Yılanların içi kurtçuk cennetidir; ve yılan ölünce onlar da ölür. Dolayısıyla pişirmeden yenmemelidir.
KAPLUMBAĞA
Bunu anlattım...
KURBAĞA
Yenebilen kurbağaların bile sadece bacakları yenir. Daha önce hangi kurbağanın yendiğini anlattım.
AKREP
Zehir kesesi çıkarılır, hatta az zehirli türlerde o kısım bile yenir. İster çiğ, ister pişmiş... Kızartın.
TARANTULA
Kızartılır.
KURTÇUKLAR
Kurtçuklar; kesinlikle ölü olarak yenmez. Ya canlı canlı yiyeceksiniz, ya da kızartacaksınız.
KARINCALAR
Karıncaların muhakkak başı koparılmalıdır. Tercih de edilmemelidirler aslında; tadını acı yapan ve zehirli olan formik asit denen güçlü bir asit içerirler. Bu yüzden tatları ekşidir. Ha; ama limon yerine kullanabilirsiniz.
ÇEKİRGE
Çekirgeler, ilk tercih edilmesi gereken böceklerdir. Peki neden? Ölü (çiğ) olarak da, her hangi bir şekilde pişirilerek de yenilebilir. Hatta kurutup baharatlayıp pastırma bile yapabilirsiniz. (Tarif işi normal pastırmadan çok farklı; ezmeyin, mundar etmeyin hayvanı). Çekirgenin protein seviyesi çok yüksektir. Tok tutucudur. Hiç bir şekilde parazit ya da insana bulaşabilecek hastalık içermez. (Leş iken bile) Meksika, Afrika, Arabistan, Tayland ve Japonya'da yenir ve Dünya'da en fazla yenilen böcektir. Dahası; helaldir, hem de tüm mezheplere göre (Çekirge yenir mi diye araştırın). Hatta bazı mezheplerde leş iken bile helaldir (O kaynağın doğruluğunu bilemeyeceğim, o işi Kaan'a sorun). Ha; kanat ve bacakları ayıklanmalıdır (Oraları yutmak zor).
KERTENKELE
Önceden bilgi yanlışı yapmışım, onu düzelteyim. SADECE İKİ TÜR KERTENKELE ZEHİRLİDİR. Onlarla da sadece çöl ikliminde karşılaşma ihtimaliniz var. Geri kalan her kertenkele yenilebilir. AMA; parlak derililerin derisi yenmez. Ama yeşil renk kertenkelelerin derileriyle merileriyle yiyebilirsiniz. Kertenkelelerin bazısı kuyruk bırakır; o kuyruklar yağ bakımından zengindir ve et konusunda dolgundur. Yani kertenkele kuyruğu doyurucudur. Başını koparıp pençelerini ayıklayın ve kızartıp yiyin. Afiyet olsun!
YILAN
Yılanların içi kurtçuk cennetidir; ve yılan ölünce onlar da ölür. Dolayısıyla pişirmeden yenmemelidir.
KAPLUMBAĞA
Bunu anlattım...
KURBAĞA
Yenebilen kurbağaların bile sadece bacakları yenir. Daha önce hangi kurbağanın yendiğini anlattım.
AKREP
Zehir kesesi çıkarılır, hatta az zehirli türlerde o kısım bile yenir. İster çiğ, ister pişmiş... Kızartın.
TARANTULA
Kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder