Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

20 Mart 2015 Cuma

Sürüngen ve Böceklerin Besin Değerleri ve Pişirme Gerekliliği

Midesi kaldırmayanlar gerisini okumasın.

KURTÇUKLAR

Kurtçuklar; kesinlikle ölü olarak yenmez. Ya canlı canlı yiyeceksiniz, ya da kızartacaksınız.

KARINCALAR

Karıncaların muhakkak başı koparılmalıdır. Tercih de edilmemelidirler aslında; tadını acı yapan ve zehirli olan formik asit denen güçlü bir asit içerirler. Bu yüzden tatları ekşidir. Ha; ama limon yerine kullanabilirsiniz.

ÇEKİRGE

Çekirgeler, ilk tercih edilmesi gereken böceklerdir. Peki neden? Ölü (çiğ) olarak da, her hangi bir şekilde pişirilerek de yenilebilir. Hatta kurutup baharatlayıp pastırma bile yapabilirsiniz. (Tarif işi normal pastırmadan çok farklı; ezmeyin, mundar etmeyin hayvanı). Çekirgenin protein seviyesi çok yüksektir. Tok tutucudur. Hiç bir şekilde parazit ya da insana bulaşabilecek hastalık içermez. (Leş iken bile) Meksika, Afrika, Arabistan, Tayland ve Japonya'da yenir ve Dünya'da en fazla yenilen böcektir. Dahası; helaldir, hem de tüm mezheplere göre (Çekirge yenir mi diye araştırın). Hatta bazı mezheplerde leş iken bile helaldir (O kaynağın doğruluğunu bilemeyeceğim, o işi Kaan'a sorun). Ha; kanat ve bacakları ayıklanmalıdır (Oraları yutmak zor).

KERTENKELE

Önceden bilgi yanlışı yapmışım, onu düzelteyim. SADECE İKİ TÜR KERTENKELE ZEHİRLİDİR. Onlarla da sadece çöl ikliminde karşılaşma ihtimaliniz var. Geri kalan her kertenkele yenilebilir. AMA; parlak derililerin derisi yenmez. Ama yeşil renk kertenkelelerin derileriyle merileriyle yiyebilirsiniz. Kertenkelelerin bazısı kuyruk bırakır; o kuyruklar yağ bakımından zengindir ve et konusunda dolgundur. Yani kertenkele kuyruğu doyurucudur. Başını koparıp pençelerini ayıklayın ve kızartıp yiyin. Afiyet olsun!

YILAN

Yılanların içi kurtçuk cennetidir; ve yılan ölünce onlar da ölür. Dolayısıyla pişirmeden yenmemelidir.

KAPLUMBAĞA

Bunu anlattım...

KURBAĞA

Yenebilen kurbağaların bile sadece bacakları yenir. Daha önce hangi kurbağanın yendiğini  anlattım.

AKREP

Zehir kesesi çıkarılır, hatta az zehirli türlerde o kısım bile yenir. İster çiğ, ister pişmiş... Kızartın.

TARANTULA

Kızartılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder