Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

14 Haziran 2015 Pazar

Hatsune Miku: Kimdir, Kimlerdendir, Hangi Animedendir?

Şimdi, bu Hatsune Miku var; otakularca çok sevilir. Bir şarkıcı kendisi. Ama bir karakter. Peki; K-On filan varken neden bu konser veriyor? Nereden çıktı?

Şimdi şöyle ki; bu Japonlar artık teknolojiyi aşmış olduklarından, holograma şarkı söyletebiliyorlar.

Vocaloid diye bir program var. Bu program, sanal şarkıcılar oluşturulmasını sağlıyor. Çeşitli vocaloidler var. Bir de Vocaloid 2 var. Vocaloid'in gelişmişi. Bu Vocaloid 2'nin ilk sanatçısı Hatsune Miku. Tasarımı bir mangaka (Manga çizeri/yazarı) olan Hikoushiki (İnternette bu kadar var) tarafından yapılmıştır. Bu Miku-chan'ın doğum (ve yapılış) tarihi 31 Ağustos 2007'dir. Ama doğum tarihi 31 Ağustos olarak belirlenmesine rağmen, yaşı konusunda 2007 baz alınmaz. 16-17 yaş civarındadır. (Ben de tam bilmiyorum ama o civarlarda olsa gerek)(Şimdi baktım 16'ymış)

Şimdi bu Miku; neden bu kadar meşhur oldu? Şöyle ki; seiyuu'sunun sesi direkt kullanılmıyor. Ayrıca yapımcılar da Hatsune için epey çabalamış olsa gerek. Seiyuu'su (Seslendiricisi) Saki Fujita'dır.

Ama Miku-chan'ın bu kadar ünlü olmasının sebebi; bilfiil konserler vermesi ve üç boyutlu hologramla sahne almasıdır. Bir de seiyuu'sunun sesi direkt kullanılmıyor, bir sürü işlemden geçiriliyor.

Şuraya bir resmini koyayım:


Saçları da ayrıca fanlar arasında yeşil mi yoksa mavi mi olduğu büyük tartışma konusudur. Gerçek şu ki; ikisi de değil. Saçları camgöbeği rengidir.
"Dünya Benimdir!" diyen Dünya'nın bir numaralı prensesi :) Anlamayanlar için de aşağıda en sevdiğim şarkısı olan (ve benim Miku'ya ısınmamı sağlayan) World is Mine şarkısı var:
Yukarıdaki İngilizce altyazı, aşağıdaki de Türkçe.
Bir de Avrupa turnesine filan çıktı bu... Neyse... O değil de, o kadar meşhur oldu ki; Black Rock Shooter adlı şarkısına özel anime (aynı isimli), ve Miku-chan'ın hayatını anlatan Hatsune Miku Mix adlı manga yapıldı. Hatta Lucky Star gibi bazı animelerin OVA'larında yer aldı.

Sözün özü: Hatsune Miku, Vocaloid 2 ile oluşturulmuş sanal ve holografik bir şarkıcıdır. (Yakında seiyuu'luk teklifi de gelirse şaşırmam)

Bir not: Hatsune Miku'dan başka vocaloid sanatçıları da var ama hiç biri Miku kadar ünlü değil. Nedeni ise diğerlerinin 3D hologram ile konser vermemesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder