Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

3 Haziran 2015 Çarşamba

İşte Hayalim

Into the Wild'ı izledikten sonra yürüyerek Asya turu planımı da belli kalıplara oturttum. Güzergah olarak kaldırımları kullanmayı planlıyordum ama ormanlıktan gideceğim. Yoksa çadır çok anlamsız olurdu. Malzemeleri de netleştirmeye başladım. Amaç hayatta kalmak (Survival) değil de seyahat etmek (Travel) olduğu için yanıma az da olsa yiyecek alacağım. Bir de evde su arıtma cihazı yapıyorum.

Peki, bu tura bilgisayar götürecek miyim? Hayır. Ama blogu kardeşime bırakacağım ve yayınlamasını istediğim yazıları Whatsapp'tan atacağım. Malzemeler netleşmeye başladı... Yürümenin yanında, şişme botla nehir geçmek de istiyorum. Into the Wild iyice alevlendirdi bu düşüncemi. Malzemeler az ama öz, gerekli şeyler olacak. Çantamın fazla bir ağırlığı olacağını düşünmüyorum; ama çadırın ağırlığı beni biraz korkutuyor. Tabii, tamamen götürdüğüm yemeklere bağlı kalmayacağım. Ayrıca doğadan da yiyecek elde edecek ve şehrin yakınlarına gelirsem -nereden çıkacağımı hiç bilmiyorum çünkü- oradan da bir kaç şey alacağım. Yapacağım harcamalar az; ama ortalama fiyata bakalım...

Kilitli torba En fazla 2 TL tutar diye tahmin ediyorum. Kaldı ki telefon için büyük boyunu alacağım, gerisini evden de götürebilirim.

Kamp mutfak seti:
https://www.dogaspor.net/MAKALU-ULTRALIGHT-ISPIRTO-OCAKLI-TENCERE-SETI,PR-17299.html
http://www.dogaspor.net/TRANGIA-27-2UL-OCAKLI-YEMEK-SETI,PR-3857.html
http://www.anatolianleopard.net/urunler/makalu_tencere_seti_ultralight_aluminyum_ispirto_ocakli_646.html
Daha hangisini alacağıma karar vermedim. Ama fiyatlara bakalım; 221 ve 94 TL (Oha)
Ya da şöyle yapalım; http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/fc-den-free-camp-full-kamp-mutfak-seti-2-kisilik-125210054 Bu 34 TL. Tamam, bundan alırız.

Piknik tipi Osmanlı ocağı jel yakıtlı: En pahalısı 15 TL (Ki 5 TL olanlar da var).

Jel yakıt (Osmanlı ocağı için): Zaten ben kamp ateşi yakmayı planlıyorum da; sıkıntı çıkmasın. Benim alacağım 2 TL.

Cankurtaran yeleği: E, boğulmayayım orada? Gerçi bu evde olabilir, evde varsa evdekini kullanacağım. (Evde cankurtaran yeleğinin ne aradığı konusuna hiç girmeyelim, girersek çıkamayız). Evde yoksa 40 TL civarı harcayacağım bunun için de.

Çadır matı: Bu da galiba evde var. Islak havalar için. 55 TL.

Şişme bot: 66 TL.

Pişirme spreyi: Eğer pahalı gelirse ya da bulamazsam sıvı yağ kullanacağım ama onu taşımak filan çok sıkıntı olur, o yüzden şimdilik pişirme spreyinde kalıyorum. 25 TL civarı imiş.

Baharat kutusu: Baharat taşımak için bölmeleri olan küçük bir kutu. Ne kadar pahalı olabilir ki?

Su arıtım tableti: Fiyatlar çok farklı. Unifood'un ki 2-3 TL iken Coghlan's'ınkiler 40 TL. (Tabii büyük ihtimalle daha kaliteli)

Çadır: Evolute excamp 3. Bu konuda kararlıyım. 250 TL filan. Evde çadır var ama kalitesiz.

Sonuç: Yapacağım harcama maksimum 724 TL. Ki fiyatları biraz arttırıp, yukarılara yuvarlayıp buldum bu sonucu.

Ne zaman yola çıkıyorum? 9 Mart'tan sonra. Seneye olmazsa sonraki sene. (9 Mart doğum günüm bu arada. Artun'un 6 Mart (+-2), Kaan'ın da 15 Haziran (+-2) olması lazım. Bunu da niye yazdıysam?)

Peki, nereden yola çıkıyorum? Bunu çok düşündüm. Balıkesir'den başlamayı planlıyorum. Ama başlangıçta Balıkesir'den Bilecik güzergahına gitmek istersem, şimdi yol nereye ben oraya... Kocaavşar'da nehri takip etmeyi planlıyorum şimdilik. Ama şişme botla geçeceğim nehir o değil. Şehre yaklaştığımda nerede olduğumu öğrenip, otostop çekme ihtimalim var.

Ha, animesiz o kadar uzun süre kalabilir miyim? Evet; uzun zaman anime izleyemediğim zamanlar oldu; ne ne olmuş merak etsem de ölmeden atlatabiliyorum öyle durumları.

Yanıma yiyecek olarak bir miktar pirinç, ekmek/lavaş (Bunlar şehre ya da köylere yaklaşıldığında da tedarik edilecek), marşmelow ve makarneks ile NUDO alacağım. Eğer ramenin ne olduğunu bilmeyip, Makarneks'ten de bihaber olsaydım zorda kaldığımda böyle olmayacaktı. Ayrıca kuru yiyecekler alacağım yanıma ve yol boyunca da "kurutma molaları" vereceğim. Peki, nerede ne kadar kalacağım? Pek kalmayı düşünmüyorum durduğum yerde. Sadece kurutma molaları ve acil durum işlerinde uzun süre kalacağım. Ve bir de su kenarlarındaki yerleri yerleşke eyleyeceğim genelde. Çünkü suyu oradan alacağım. Bakalım nasıl olacak? Hadi...

Ama şu an ciddi bir karar aşamasındayım: Bisiklette kullansam mı? Şimdi, kullanırsam; dağda bayırda sıkıntı çıkarabilir. Ama almazsam da yürümekle çok vakit kaybederim. Antrenmanlara başlayacağım. 9 Mart'ın sonrasını antrenman için basamak olarak kullanacağım. Bakalım ne kadar taşıyabiliyorum? Nereye kadar taşıyabiliyorum? Bakalım... Bir de malzemeler kaybolabilir, şey olabilir... Ama işin heyecanı orada zaten. Bot şişme olduğundan katlayıp taşıyacağım. Bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder