Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

11 Haziran 2015 Perşembe

Ütopyamı Anlatıyorum Beyler Koşun (Başlık inci sözlükteymiş gibi hissettirdiği için üzgünüm, doğru yerdesiniz)

Evet, ütopyam nasıl bir yer? Neresi?Kimler ne yapıyor orada? Ne oluyor, nasıl oluyor?

Öncelikle; bir ada ya da yarım ada. Üzerinde her çeşitten bitki ve hayvan var. İnsanlar, doğaya karşı gelmek yerine; onla uyumlu yaşıyor. Binalar filan hep doğadan malzemelerle. Ütopyamda, para yok. İhtiyacı olanlar birbirine veriyor; olmayanlar da olanlara veriyor... (İnci başlığı gibi olunca şey oldu da, vermek o anlamda değil...) He, bir de dükkanlar ve takas sistemi var. Ama hayali bir birim var ve her ürün onun üzerinden değerleniyor. Bu birimin adı STD. Mesela bir elma 3 STD değerinde. Elmayla aynı hacimde tuz da 6 STD. Elmayla aynı ağırlıkta tuz verip 1 elma alabiliyorsunuz. (Alacağınız elmanın ağırlığıyla). Ya da mesela ip alacaksınız; elinizde eşit değerde bir şey verip alıyorsunuz. Mesela söğüt kabuğu ipi 15 STD olsun. Taze ısırgan otunun da tanesi 5 STD olsun. Üç tane taze ısırgan ile bir metre söğüt kabuğu ipi alabiliyorsunuz.

Bu ütopyada; insanlar istedikleri gibi yaşıyor. Kısıtlayıcı kurallar yok. Öğrencilere maaş veriliyor ve okulda doğada hayatta kalma, ekmek yapımı ... gibi yararlı şeyler anlatılıyor. Özgürlüğe değer veriliyor.

Sanatçılara ve doğaya önem veriliyor; ama idam cezası var.

Ayrıca bu ütopyada anime saç renkleri ve şekilleri de gayet yaygın. Teknoloji var ama doğayla ilgili, el başarısı da yapılıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder