Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

19 Mart 2015 Perşembe

Doğada Abur-Cubur Et Yapımı

Sosis, salam, pastırma gibi şeyleri kast ediyorum. Araştırmalarım ve gözlemlerim sonucu; bu şekilde yapılacaklar (Yalnız gerçek sosisler bu şekilde yapılmıyor -inşallah-).

SOSİS

Önce; bir kuş avlayın. Mammalia takımından da olur ama sürüngen olmaz. Ha, meze olsun diye araya yılan eti filan atabilirsiniz. Kuşun derisine ve çeşitli hayvanların (buradaki sınır tamamen sizin hayal gücünüze ve avlanma becerinize bağlı) iç organları... Ha; bir de bağırsak. Bağırsağı güzelce temizliyoruz. Kuşun derisini dikerek bağırsağa girecek kadar kılıf(lar) yapıyoruz. İç organları mini minnacık kesip kılıfa dolduruyor ve kılıfı kapatıp dikiyoruz (Tercihen yenilebildiği için ısırgan otuyla). Bağırsağın en dibine yerleştiriyoruz, iyicene sarmalıyoruz. Bağırsağı bekletiyoruz. Biraz pişiriyoruz, hatta bağırsak yansın. Soğutuyoruz. Sonra yarıp sosisi çıkartıyoruz.

SUCUK

Önce, bağırsağı alıyoruz; güzelce temizliyoruz. (Mide de olur). Ucuna, bir tahta parçası yerleştiriyoruz; içi kavisli, yarım daire biçiminle ama temiz. Yaş ağaç dallarından elde etmek kolaydır bu tür parçaları. Neyse... Kırmızı etli bir hayvanın etlerine ve bolca yenilebilir bitkiye ihtiyaç var. Bu yenilebilir bitkileri kurutuyoruz; özellikle ballıbabanın sucuğa çok yakışacağını düşünüyorum. Daha sonra eti küçük küçük kesiverip baharatlarla karıştırıyoruz ve bağırsağa dolduruyoruz. Ardından sıkıp arkasından sucuğu çıkartıyoruz ve şekil veriyoruz. (Kangal da olur, baston da olur, hatta kıvrımlı bile olur. Siz kangal yapın yine de) Ardından incecik kağıt hamuruyla katlayıp (Ağaç talaşlarını ya da o şekli verdiğimiz tahta parçalarını alıyoruz; suluyoruz, karıştırıyoruz, hamur kıvamına getiriyoruz. Ama siz yenilebilir kuru otlardan yapın) kurumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun!

PASTIRMA

Bir ay uğraşırım, zamanım bol diyorsanız anlatayım... Ama anlatmakla uğraşamam, sıradaki!

SALAM/JAMBON

Öncelikle, Jambon için ille de domuz lazım değil. Her etten yapabilirsiniz.

Salam için; sosis gibi ama daha büyük.
Jambon için; etleri ve derileri iyice didik didik edip suyla şişiriyor, hamur yapıyoruz. Ardından kağıt inceliğinde açıyoruz ve kurutuyoruz. Afiyet olsun!

PASTIRMA İNTERNETTE VAR ZATEN

Neyse... Bir SCS'nin daha sonuna geldik. (SCS: Survival Camping Saçmalaması) Hatta diğer diller için de yapayım...

Almanca (Deutch): ÜKK (Überlebens-kampierendes kläffen)
Çekçe (čeština): SCš (Survival Camping štěkání)
Çince (中國): 生露狺 (生存露營狺)
Fransıza (Français): SCJ (survie Camping japper)
İngilizce (English): SCY (Survival Camping Yap)
İspanyolca (Español): ASL (acampa de la supervivencia ladrio)
İtalyanca (italiano): SCG (sopravvivenza Camping Guaire)
Japonca (日本語): サキャ (サバイバルキャンプヤップ)
Korece (한국의): ㅅㅑㄷ (생존 야영 듣기 싫은 잔소리)
Latince (Latina): SCY (superessendam castra yap)
Rusça (русский): ВОл (Выживание Отдых на природе лай)
Yunanca (ελληνικά): EKφ (επιβίωση Κατασκήνωση φλυαρώ)

Ne tür bir işsiz olduğum konusuna hiç girmeyelim bence :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder