Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

2 Nisan 2018 Pazartesi

Birbirinin Devamı Olan Bazı Vocaloid Şarkıları

0) Tecrübesizler İçin Vocaloid Nasıl Dinlenir?

Önce altyazıyı açarsın; bir yandan altyazıyı okur, bir yandan müzik ve sesleri dinler, bir yandan da klibi izlersin. Çoğu Vocaloid şarkısında klibi izlemeden de bir şeyler anlamak mümkün ama bütün hikaye için ve bazı şarkılarda da herhangi bir şey anlamak için klibi izlemeniz gerekir.

1) Oyun Serisi
Death Should Not Have Taken Thee ile ilgili görsel sonucu
Tabii serinin ismi oyun değil, muhtemelen bir ismi bile yok. Serinin ilk şarkısı Kagamine kardeşlerden Ölüm Seni Almamalı; ikinci ve son şarkısıysa yine Kagamine'lerden "Macera Kaydınız Silindi".

2) "Of Evil"
daughter of evil ile ilgili görsel sonucu
Yine tamamı Kagamine'lere ait üç şarkılık bir seri. İlk şarkı Şeytanın kızı, ikinci şarkı Şeytanın uşağı, üçüncü şarkıysa Pişmanlık mesajı. Dikkat! Üçü art arda dinlendiğinde ağlatabilir. (Altyazıyı açın tabii, anlamadan neresine ağlayacaksınız?)

3) Kagerou Project
kagerou project ile ilgili görsel sonucu
Mekakucity Actors adıyla animeye de uyarlanmış, hem kendisi hem animesi beyin yakan; ayrıca ranobe ve mangaları da olan bir seridir ama orijinali şarkıdır. Bu sefer şarkıların açıklama kısmında animeyi de izlemiş çevirmenin şarkıları incelemesi de var; benim tavsiyem şu: Önce seriyi dinleyin, sonra animeyi izleyin, sonra seriyi bir kez daha dinleyin ve açıklamaları okuyun. Çevirmenin önerisiyse, animeden spoiler vermemek için uğraştığı da baz alınırsa seri->inceleme->anime şeklinde. Ha, ben ne yaptım? Ben anime->seri->inceleme yaptım ama o zamanlar şarkının olduğunu bilmiyordum. Seri, Hatsune Miku'nun "Yapay Düşman"ıyla başlar. Yine Miku'dan "Gözbağı akordu" ile devam eder. Üçüncü şarkı, yine Miku'dan "Serap Günleri"dir. Bir sonraki şarkı, IA'dan "Kulaklık aktörü"dür. Beşinci şarkı, yine IA'dan "Fantezi Ormanı"dır. Altıncı şarkı, IA ve Miku'dan "Konoha'nın Dünya Durumu"dur. Yedinci IA'dan "Kisaragi Dikkati", sekizinci (2. albümün tek şarkısı) IA'dan "Çocuk kaydı", dokuzuncu (üçüncü albümün ilk şarkısı) "Yobanashi Deceive", bir sonraki "Kayıp Zaman Hatırası"dır. On birinci şarkı, "Ayano'nun Mutluluk Teorisi", on ikinci IA'dan "Ay İzleme Resitali", on üçüncü "Dün Akşamüstü", on dördüncü "Dışarının Bilimi", on beşinci ve son şarkıysa ""Yaz Zamanı Kaydı"dır. Ayrıca ilk albümde "Berrak Cevap" adlı bir ek şarkı da bulunmaktadır. İlk albümün ikinci ek şarkısı, "Ene'nin Siber Seyahatnamesi"dir. İlk albümün üçüncü ek şarkısı, "Ölüm ve Saklanma"dır, dördüncü ek şarkı "Azrail Kaydı"dır. İkinci albümün ek şarkısı, "Lacivert Yağmur"dur. Üçüncü albümün ek şarkısı, "Marry'nin Kurmaca Dünyası"dır. Dördüncü albümde animenin opening'i "Daze" ve ending'i "Days" ile filmin tema şarkısı "Kırmızı" yer alıyor. Beşinci albüme özel ek ve serinin son şarkısı ise "Delikanlı Yüreği"dir. Öküz gibi seri, farkındayım. Bu arada ilk önce seri şarkılarını tamamen dinleyip/izleyip sonra ek şarkılara geçerseniz spoiler yemezsiniz.

4) Yedi Ölümcül Günah Serisi
seven deadly sins vocaloid ile ilgili görsel sonucu
Bunun sırasıyla izlemeseniz de çok fark olmaz ama sırayla izlediğinizde ilginç bağlantılar fark edeceksiniz şarkılar arasında, bilhassa son şarkıda, o yüzden sırayla izlemeniz sizin için daha iyi olur. İlk şarkı, Kagamine Rin'den "Şeytanın kızı" (Evet, bu serinin de ilk şarkısı.). İkinci şarkı Meiko'dan "Şeytan Yemek Yiyici Konçita", üçüncü Megurine Luka'dan "Enbizaka'daki terzi dükkanı", dördüncü Kamui Gakupo'dan "Dük Venomania'nın Deliliği", beşinci Kaito'dan "Yolsuzluk Kararı" (Ki şarkılar arasındaki bağlantı da bu beşinci şarkıyla kurulmaya başlıyor zaten), altıncı Hatsune Miku'dan "Uyku getiren prensesin hediyesi", yedinci ve son şarkı da Gumi'den (ki favori Vocaloid'imdir) "Nemesis'in Ağzı".

5) Tavsiye

Bunlar dışında Gumi'nin "Sahte psikotropik"i, Gumi & Len'in "Güzel Kedi Hayatı", Gumi-Rin ve Len'in birlikte söylediği ve Gumi'nin erkeği oynadığı (ki bugün Gumi'yi erkek yapan yarın her şeyi yapar) "İlk Aşk Akademisi", Hatsune Miku'dan Odds&Ends ile yine Gumi'nin "Devir oyunu" da güzeldir, onları da dinleyin. Hatta ilk onları dinleyin sonra bu serilere geçersiniz. Ha Kagamine Rin'den "Soleil" ve Hatsune Miku'dan "Hibikase" de iyidir. Bir de çok oluyorum ama Gumi'nin "Zor Aşk"ı (tabii anlamak için Kaderin Kırmızı İpliği efsanesini -Uzakdoğuda yaygın bir efsanedir ve yüzüklere kırmızı kurdele bağlanmasının sebebidir- bilmek gerekiyor.) ve Kagamine kardeşlerin "Kuşatma"sını da bayağı iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder