Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

5 Şubat 2015 Perşembe

Biraz daha söveyim

04.02.2015
Miso çorbası ve bento yenilgisinden sonra, daha savaşın yaraları sarılmadan bugün de saçma sapan bir kahveyle -güya içinde dağ çileği varmış- bir savaş yaptım, çok ağır kayıplar versem de kazandım. Neyse... Şu sushico'ya biraz daha söveyim. Bir kere, garson işi bilmiyor. Bize ters tarafından tutturdu geri zekalı, sivri değil yuvarlak tarafından; beyinsiz. Sushi'yi sosa istediğin taraftan ban diyor, he Japonya'da da yapayım da misafir olduğum için gülüp içlerinden sövsünler değil mi? Bir kere, ortamda hiç Çin ya da Japon esintisi yoktu. Ben açacağım Uzakdoğu restoranında Japon evleri dekoru yapacağım. Ayakkabıyla girilmeyecek bir kere, şu basık uzun sehpalardan (orta sehpa galiba adı) olacak. Gelenlere ücretsiz kimono tahsis edilecek, eğer isterlerse parayla satın alıp eve götürebilecekler. Bir bonsai olacak, duvarda yin-yang tablosu; dekor feng shui şekilde. Tütsü olacak, isteyene yakacağız. Bir akvaryum, içinde Japon balıkları. Ha, Japon balıkları Çin'de üretildi bu arada, ataları da koi'ler. Koi aslında Japonca sazan demek, Koreliler de Koi balığına sazanın Korece'sini söylüyorlar. Çinliler artık pek takmasa da Japon ve Koreliler için koi çok önemli. Bir de Takashi Amano tasarımı akvaryum koyacağım. Bir kere, daha çubuğu ters tutan; sushi'yi sosa her taraftan banan garsonları almam. Önce bir test, sonra uygulama testi yaparım. uygulama testinde çubuk tutuşu, tütsü yakışı ve sözlü mülakat yaparım; testi de koyayım:
Doğru cevaplar kırmızı.
1) Sushi sosa nasıl banılır?
A) Önden/Arkadan B) Yandan C) Üstten D) Alttan E) Fark etmez
2) Fugu nedir?
Çok zehirli bir balık ama Japonlar yer.
3) Ramen nedir? (Birden fazla şık işaretleyebilirsiniz)
A) Noodle B) Noodle'a benzer ama biraz daha farklı C) Bir çeşit noodle D) Erişte E) Makarna çorbası
4) Bonsai nedir?
A) Bir uyuşturucu/Zehir B) Bir bitki düzenleme sanatı C) Bitki türü
5) Uzakdoğu hakkında düşüncelerinizi yapın
6) Çubuk türlerini yazın (Ve açıklamasını)
Hashi: Japon yemek çubuğu. Köşelidir.
Jeosgarak: Kore yemek çubuğu. Yuvarlaktır.
Kuaizi: Çin çubuğu. Çöp şişe benzer.
Waribashi: Tek kullanımlık çubuk
Ha, sadece waribashi koymam; dört çeşit çubuğu da koyarım, isteyen istediğini kullanır. Hatta o çubukları eve götürebilecekler. Hem, tofu filan alınabilecek bir market kısmı da olur. Yemekler Japon'un yapacağı, Çinlinin yapacağı, Korelinin yapacağı, Türk'ün (Ben) yapacağı ve kimin üstüne kalırsa onun yapacağı olmak üzere beş gruba ayrılır. Ha, çay seremonisi için de ek bayan garson alırım ama adına geyşa demem. Belki de derim. Neyse... Bir kere, masada şeker, soya sosu ve wasabi bulunur direkt. Hadi, ben minecraft oynayacağım.
05.02.2015

Tam "boş yere günahlarını almışım" diyorum sushico için (susuz ramen), sonra aklıma başka bir şey geliyor, yine sövdürüyor kendine. Bir kere bento öyle olmaz... Hem hiç yemeğe saygıları yok, onigiri, obento demiyorlar. Ja ne!
AKŞAM
Bir kere, TV koyarım; bilgisayara bağlayıp sabahtan akşama kadar anime ve Uzakdoğu filmi/dizisi yayınlarım. Ama spoiler yememelerinin imkansız olduğu bölümler ve ilk bölümler sadece; bazen de tek bölümlükler ve filmler, mangayla ilgileri olmuyor sonuçta (Naruto The Last Movie hariç) Ayrıca masalarda katalog oluyor ya; manga olur.
Anneannemlerin evine reklam yaptım, neyse... Testte belli puanlama yok; kafama göre. 

Hadi gül'g'!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder