Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

2 Aralık 2014 Salı

Yine saçmasapan bir yazıyla aranızdayım

Zaten kılavyede harflerin yarısı basmadığından ekran klavyesi kullanmak zorundayım; bir de geri zekalı fare çalışmıyor. Saçmasapan bir konuma getirmeden tabii (pili)

Oysa ki içimi dökcektim, neyse...

Off...

Bir kaç gündür teraryumlara sardım; yüz tane Leopard gecko morphu ve Süleymancık da denen Akdeniz sakangurlarının (Akdeniz ev gekosu, Türk keleri, elöpen, tuz yalayan) teraryumda üretilip ele alıştırılabildiğini ama terra ömürlerinin az olduğunu (havalardan hep... Hazır parantez açıp bu espriyi yapmışken; bir kaç gündür burnum akıyor.) öğrendim.

Yarın eski akvaryumu çıkıp terra yapacağım. Şimdilik tespihböceği ile başlayacağım; sonra onu dengelemesi için peygamberdevesi ya da geko koyacağım.

Yarın 12'lerin sınavı var, tatil; ohhhhhhh...

Bu arada; ice tea bağımlısıyım ve bu konuda ciddiyim. Özellikle BİM'in TeaTone'ları, Lipton'unkilerden dahi iyi bence; ama mangolusu ayrı... Bir de DiDi'nin bergamot ve çileklisi... Burada çevirdiğim muhabbete bak Allah aşkına, zaten blogu takip eden de yok. Yanlışlıkla azimli araştırmacılar geliyor buraya...

Güya anime resimleri arşivimi yayınlayacaktım ya; neyse... Başlığı da yazmadan önce koydum ama cuk oturdu.

Eh, bari arşivi de koyayım... Off, çok uzun iş ya... Neyse...

Haa, nerede kalmıştık?

Okulun arka bahçesindeki (bende bir ormansı bahçe takıntısı var, sormayın gitsin) toprak böcükleri bulabilceem yerleri mimledim. Süper olcek yarın ki av... (Av dediğim de böcek toplayıp yarısından fazlasını geri salmak aq. Bir de ne net'te, ne de hayatta küfür kullanmasam da AQ kelimesini nette pek rahatlıkla kullanabilmekteyim, o da ilginçtir)

Hazır gelmişken buraya hangıl, katakana ve hiragana tablosu koyayım bari; benim için de alıştırma olur:

HangılKore alfabesi.
Sesli Harfler
A
YA
Ô
O
YO
U
YU
I
İ
Yarı-sessiz Harfler
E, AE (Aslında Â)
YAE
E
YE
WA
WE, WAE
Ö
VE
Î
Sessiz harfler

Çifte sesli harfler


Neyse ya, bir ara devam ederim... Hem paintten dosya hazırlayacağım; başka kaynaklarda gördüğüm eksiklikleri tamamlayacağım... Hatta dur, şunu yayınlayayım; başlayacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder