Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

27 Aralık 2014 Cumartesi

Yeni bir ışık

Japonbalıklarımı ve gerçek anlamda elimde büyüyen tersyüzen çöpçüyü de kaybetmemin ardından 60 lt.yi kaldırdım. Bu gün; az miktarda su dolu akvaryumu görmemle birlikte; uzun zamandır uzak kaldığım sürüngen ve amfibi dünyasıyla da bağlarım hazır yeniden oluşmuşken; kafamda bir ışık yandı. Paludaryum... Şimdilik sadece semender düşünüyorum ama maymun iştahlılığımdan, tüm hayvanları besleme istediğimden ve hoş şeylere dayanamamdan mütevellit; kurbağa, kertenkele, tarantula (Kertenkeleyle kurbağa neyse de, tarantulayı nasıl ikna edeceğim? Basit: İzin almayacağım, oldu bittiye getireceğim)

PVC alacağım ve kapak yapacağım. Üç yanı kapalı, üstü çıkarılabilir; önde de tül olacak. Böylece, olası bir teraryuma çevirme durumunda zorlanıp ekleme yapmam gerekmeyecek. Ha; yılan da düşünüyorum ama öncelikli hedefim semender üretmek.

Tersyüzenimin son saniyelerinden bir kare:

Resmen elimde büyüdü bu balık benim. Çöpe atmadım, gömmedim; ölüsünü saklayacağım. Böyle ölüsünü saklama huyum var. Eceliyle ölen akvaryum balıklarından oluşan bir kolleksiyon. Ha, ölsün de kolleksiyona katayım diye beklemiyorum; yaşatabildiğim kadar uzun yaşatmaya çalışıyorum.

Bu da 60 lt. akvaryum:

Annemden iyi bir kapak olursa izin çıktı. E, ben de o yüzden kapağı tasarladım. Menteşeli üstten kapak istiyorum ama tuzlu olur; sadece açılabilir yapacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder