Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

15 Aralık 2014 Pazartesi

Survival: Böcek İlacı Yapımı

Survival camping sevdiğinize göre, doğayı da seversiniz ve dolayısıyla böcek ilaçlarına pek sıcak bakmazsınız. Peki, size %100 organik üstelik sentetiklerden çok daha fazla koruma sağlayan bir böcek ilacı olduğunu; üstelik bunu evde, neredeyse sıfır masrafla yapabileceğinizi söylesem?

Ayrıca; böcekler yanınıza yaklaşamıyor.

Öncelikle; temel malzemeler...

1) Bitkisel yağ

Uçucu yağlar olsa daha iyi... Ama zeytinyağı filan da olur. Bu; ilacın tabanını oluşturacak. Ancak eğer zeytinyağı vs. kullanırsanız (yani benim gibi) ek olarak uçucu (saydam) bir yağ da eklemelisiniz. Lavanta, susam, nane gibi...

2) Limon

Yarım limonu alıp kaynatın. Suyunu, şişeye dökün. (Bitkisel yağı koyduğunuz tercihen cam, olmazsa kalın plastik şişe. Püskürtmeli ise işe yaramaz, denedim; çalışmıyor...)

3) Kırmızı Pul Biber

Ne kadar acı, o kadar iyi... Pul biber, doğal bir böcek kovucudur. Hiç bir haşarat, acı bibere yaklaşamaz. Üstelik; doğal bir antikordur ve antiseptik işlevi de vardır. Antikor panzehir, antiseptik ise mikrop öldürücü demek. Olabildiğince pul biberi karışıma boca edin. Üstüne de limon sıkın.

Bu karışımı; ister vücudunuzda, ister yüzeylerde, ister toprakta, ister bitki yapraklarında uygulayabilirsiniz. Hiç bir yan etkisi yoktur. Yalnız; bitki yapraklarını yemeden önce iyice yıkayın.

Bir de bu karışıma; etkisini artırmak isterseniz katabileceğiniz malzemeler vardır.

Ekstra bitki yağları

Elinizi korkak alıştırmayın, evde ne kadar uçucu bitkisel yağ varsa boca edin.

Nane

Nane de, organik böcek kovucudur. Ayrıca; kokusu, insanlar için güzeldir. İster taze, ister kuru (baharat halinde) olabilir.

Kolonya

Eğer karışımda kolonya kullanırsanız, etkisi aşırı derecede artmakla birlikte; doğallığı bozulur ve sadece kendi vücudunuzda kullanabilirsiniz. Eğer parfüm eklerseniz, bu bambaşka bir sorun. Çoğu parfüm, tam aksine; böcekleri çeker ve baharatlar da etkileyemez.

Tuz

Tuz, doğada mutlaka yanınızda olması gerekenlerdendir. Dezenfektandır. Asitleri köreltir, zehirleri mühürler (Sakın zehirli bir hayvana ya da bitkiye tuz atıp yemeye kalkışmayın! O kadar da değil, sadece etkisini azaltır veya geciktirir), mikropları kırar. Daha ziyade; bu tuz böcekler değil, mikroorganizma ve maytlardan, kenelerden (Aslında aynı şey de, neyse) korur. Ki, özellikle eğreltilerle kaplı ortamlarda; onlardan korunmak çok önemlidir. Dikkat! Tuz yerine şeker katmak, bir çuval inciri berbat etmektir! Şeker, böceklerin en sevdiği şey ve mikropların da temel besinidir. Karışıma şeker katarsanız; çok güzel bir "Böcek Yemi"niz olur. Artık bu size kalmış... Ha, bu arada; elinizi korkak alıştırmayın; basın tuzu, basın baharatı...

DİKKAT! Kullanmadan önce mutlaka homojen hale gelene kadar karıştırın. Yani tabakalı olmayacak, karışık olacak. Benim ilaç:

Bu, normal hali...

Bu da homojen:

Ha; eklemeyi unutmuşum:
Sirke
Bu arada, az kaldı; çünkü çok kullandım ve püskürtme kabı macerasında epey boca harcadım...

Sirke, size tuz, limon ve bitkisel yağı bir arada sunan "3ü 1 arada" bir maddedir. Ancak, ben işin kolayına kaçmak istemediğimden kullanmıyorum; yine de sirke, bu böcek ilacının yerini tamamen tutar. Ancak, kokusu; bu karışımdan bile ağırdır, bu sebeple ekstra bitkisel yağlar ve pul biber, nane kullanmanız gerekliliği doğar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder