Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

29 Aralık 2014 Pazartesi

Ne yazsam?

ST.nin projetor'ı (İngilizce'yi katlettim az önce, onu fark ettim. İngilizce olunca batıyorum ya işte, başka hiç bir dilde İngilizce kadar zorlanmadım. Al, aç Learnihongo'yu; bir ayda orta düzey Japonca öğrenirsin ama İngilizce'yi kaç yıldır öğrenemedik. Bir de; İngilizce'nin saçmalıklarından bunalan tek kişi ben değilim: İS-ES -Bah bah bah kısaltmaya bak, kısaltmaya gel... Parantezi kapamayı unuttum lan, parantez varmış başta; hahaha... Neyse... Proje yapıcı anlamında söyledim onu) Artun, bu gün elinde prototip su geçirmez bir yangın kitiyle geldi. Aslında; daha ziyade taşıma kutusu. Ama asıl işlevi yanıcı ve yakıcı kimyasal taşıyıp yakacak kullanmadan ateş yakmak. Yanarak birbirini tüketecekmiş galiba kimyasallar. Neyse, o kendisi projeyi anlatır; ben konuya vakıf değilim.

Paludaryumumda neler besleyeceğim? İlk öncelik semender ve resmen yanında promosyon olarak getirttirilen (Akvaryumcu akvaryumcu dolaşıp durmadan petshop gezenler anlayacak ne demek istediğimi) beyaz kurbağalar. Aslında, asıl önceliğim onlara yem olacak solucan, tespihböceği (Şimdi biri gelip isimden dolayı Wowowowo Haram esprisi yapacak) ve (Bulabilirsem) un kurdu yetiştirmek. Tabii üretebilirsem salyangoz da olacak. Sonra ki hedefim Türk keleri (Süleymancık, Akdeniz ev gekosu, Akdeniz sakanguru... Amaaan aşağıda şirin şey işte:

) ve tarantula (Tarantulaya izin vermeyecekleri için oldu-bittiye getireceğim. Kertenkeleye filan kapak karşılığı izin çıktı da sittin -Arapça altmış demek, sit zaten altı; şovumu da yaparım- sene uğraşsam tarantulaya ikna edemem. ). Ayrıca; bulabilirsem su yılanı da istiyorum. Biraz fazla mı aç gözlüyüm sizce? Su yılanı değil de; mısır, kral ya da süt yılanı da olur. Ama su yılanını bedavaya bulabilecekken, şu üç yakışıklıdan biri için 600 (O da en az) TL'yi gözden çıkartmam gerekiyor:

600 TL de en ucuz ve en sade görünüşlüler için. Parlak renkler, kırmızı - sarı gibi renkler, daha komplike desenler fiyatı artırıyor. Mesela ortadaki güzelin kırmızı-beyaz/sarı-siyah renklerini almaya kalksak 1500'den başlıyor. Siyah, kırmızı ve beyazın yoğunluk ve tonu, ayrıca sıralanışı da fiyatı artırıyor. Bir de paludaryumda nasıl olur bilmiyorum ama; leopard gecko istiyorum. Fiyatları yılanlar kadar insafsız değil, 80 - 3 000 TL arası. En komplike desenliler bile yaşına, morphuna (Morph: Fenotip değişimleri sınıflaması) göre yaklaşık 100 - 400 arası. 700'den yüksekler çok özel, tek renk morphlar. (Tek renk, leopar kelerlerinde çok az rastlanır; üretimi zordur) Albino'luk ya da gözlerin dikine olması da fiyatı artırıyor. Yani aşağıdaki gibi bir yakışıklıyı/güzeli yaklaşık 700 TL'ye alabilirsiniz.

Ya da aşağıdakini 100 - 160 TL arasında kolaylıkla bulabilirsiniz, onlar da petshop'tan alırsanız. Sürüngen forumlarından alırsanız 50 - 120 TL arası bir fiyat ödersiniz.


Ha, bir de Hyla arborea ya da Türkiye'de zehri alınmışını bulabilirsem Zehirli ok kurbağası beslemek istiyorum. Neden zehri alınmış? Zehirli ok kurbağaları, Güney Amerika ve nadiren Afrika'da yayılım gösterir. Bazı siyah-yeşil gibi diğerlerine nispeten az zehirli türleri olsa da, çoğu türü dokunanı öldürecek kadar zehirlidir. Özellikle de benekli olanları. O yüzden... Ya da neyse, yanlışlıkla elim değer; ölür giderim maazallah. En iyisi Türkiye'nin sevilen (Kime göre neye göre) ağaç kurbağası Hyla arborea bulup beslemek. Hadi hayırlısı...

Edit: 250 TL'ye yılan buldum yuppiiiiiiiiii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder