Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

23 Nisan 2015 Perşembe

Survival Denemeleri Serisi: Hayatta Kalmak vs. Yaşamak

Hayatta kalma ve yaşama tamamen farklı şeylerdir. Yaşarken, "hayatta kalabilecek miyim" diye bir düşüncemiz yoktur. Bir gün aç karnına ormana gidin ve bir kaç gün orada kalın. İşte o zaman farkı anlarsınız. Peki ya, doğada "yaşamak" mümkün mü; yoksa sadece hayatta mı kalabiliriz? Evet dostlar; doğada "yaşamak", son derece mümkündür. Çünkü insan, aslında doğanın aciz bir parçasından başka bir şey değildir ve oraya döndüğünde pekala yaşayabilir. Ama; elbette şehir yaşamı gibi değildir. Artılar vs. Eksiler.
Şehir yaşamında her şey elimizin altındayken, doğada toplamak, avlanmak ve yetiştirmek zorunda kalırız.
Şehirde iş, kalabalık, sınav gibi streslerden streslere koşup kaygı ve intihar teşebbüsü rekoru kırarken, doğada asla böyle bir derdimiz yoktur.
Şehirde yaşamak için para denen bir lanet lazımken, doğa karşılıksız her şeyi verir. Ancak şehirde her şey varken, doğada her şey yoktur.
Dört artı ve dört eksi...
Karar sizin. Şahsen ben olsam, doğa yaşamını seçerdim. Elbette, bu kadarla bitmiyor. Şehirde olmayıp doğada olan şeyler de var. Nedir bunlar?
Çeşit çeşit süt; fare sütü, tilki sütü...
Yılan köftesi
Börtü böcek (Yenilebilir olanlar)
Melki, gızıli, mutbaşı mantarları... (Gızıli ve mutbaşı yöresel isim olup hiç bir şekilde başka yörelerde o mantarlar bulunmamaktadır. Konum Bilecik, Pazaryeri, Ağı dağı -bu da yöresel isim, benim köyün üstüne kurulduğu dağ-)

Neyse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder