Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

11 Nisan 2015 Cumartesi

Paludaryumun paludaryum günlüğü

Sanırım blogu okuyanlar arasında (sanki çok var da) adımın Erdem olduğunu bilmeyen kalmadığını varsayarak; ironi olsun diye nick'im olan Paludaryum'u kullandım.

17.01.2015: Karasal alanı oluşturacak straforların temin ve kesim işlemleri ile ön yüzlerine derz sürülmesi yapıldı. Lazım olan malzemeler listelendi.

18.01.2015: Bugün havanın güzel olmasını fırsat bilip Değirmenboğazı'na gittik. Önce bayağı bir yürüyüp yukarı, çıkılması zor, inilmesi imkansız olan bir yere, çıktık. Sonra geri indik. Bulduğum her deliğe çomak sokmama rağmen yılan ya da kertenkele bulamadım. Neyse... Ama; çok güzel malzemeler buldum. İki çeşit kara yosunu, tahta parçalar, likenler, çiçek şeklinde kopmuş kozalak... Ayrıca; uzun zamandır etrafta göremediğim ballıbabalarla da karşılaştım. Bir de, çok güzel bonsai olacak bir fidan kökledik. Gövdesi yeterli kalınlıktaydı.

03.03.2015: kapak hemen hemen halledildi

09.04.2015: Kapak, filtre, karasal alan halledildi. Su dinlenmeye bırakıldı, yarın da inşallah paludaryumumuzun ilk konuğu gelecek. Eğer Hobby Petshop'taki gıcığı alt edebilirsem ilk konuğumuz şirin bir tarantula olacak. Resimler daha sonra paylaşılacak.

10.04.2015: Paludaryumun ilk konukları Natsu ve Happy (Bkz. Otaku bir akvarist balıklarına ne isim koyar?). Natsu, otakuların anlayabildiği gibi semender; Happy de albino pençeli Afrika kurbağası. Semenderin yandaşı yani. İkinci bir semender (Adı Igneel ya da Wendy olacak. Neden Lucy değil diye sorarsanız da; Lucy dragon slayer değil.) ve Yabani form pençeli kurbağa var; ondan da alacağım. Ama o zaman beyazın adını "Charle" olarak değiştirip yabani forma "Happy" diyeceğim. Şimdilik yana yakıla un kurdu arıyorum.

Evet, devam edecek :)

Edit: Vazgeçtim, beyazın adını Happy bırakacağım. Yabani formdakinin adını da "Gray" koyacağım. Hep Fairy Tail'den gidiyoruz, hadi hayırlısı. Un kurdu ararken akvaryum.com'da başka bir akvarist otaku ile karşılaştım; tarantulasının adını Erza koymuş. Kırmızımsı kahverengi tüyleri var, neyse... Şimdilik tarantula koymayacağım ama bulabildiğim kadar acayip türde kertenkele, kurbağa, semenderler dolduracağım paludaryumu. Paludaryuma da isim koydum: Feyruteyru. Anlayan anladı :) Aslında feiruteiru... Neyse, yine çenem düştü; bay. (Resiemleri ekleyeceğim, şu an telefonun internetinden bağlanıyorum, Google'ı zar zor açıyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder