Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

9 Nisan 2015 Perşembe

Bakuman Tanıtım

Bakuman


Kısa isim:
Diğer isim:
İsmin Türkçe'si: Pek bir anlamı yok, rastgele konmuş bir isim
Tür: Komedi, okul, dram, romantizm
Kısaca konu: Mangakalığın adımları
Detaylı konu: Mashiro, çizimde yetenekli ve amcası bir mangaka olan sıradan bir gençtir. Gelecek planları yetişkinlerin istediği bir okula gidip işe girmektir. Takagi ise derslerde başarılı, hikaye yazmayı seven ve mangaka olmak isteyen ancak çizimleri kötü bir gençtir. Takagi, bir gün okulda Mashiro'nun defterini bulur ve ona çizeri olmasını teklif eder. Ancak Mashiro, amcası nedeniyle bunu reddeder; bilmediği şey ise sevdiği kız Azuki'nin (Bu arada "tatlı fasulye" anlamına gelen ismi kabul etmeleri dolayısıyla tüm Japon halkını tebrik ediyorum) bir seiyuu yani seslendirme sanatçısı olmak istediğidir. Takagi, bunu Azuki'nin arkadaşı Kaya'dan öğrenir ve Mashiro'yu bu şekilde ikna eder. Daha sonra iki "kumarbaz"ın Jump'ta maceraları başlar.
Baş karakter: Mashiro gibi duruyor ama aslında Mashiro, Takagi ve Azuki. Hatta Kaya'yı da ekleyebiliriz.
Diğer karakterler: Editörler, adını unuttuğum amca, Niizuma Eiji (Bizimkilerin en büyük destekçisi ve rakibi), başka mangakalar, Azuki'nin annesi, Mashiro'nun ailesi, falan filan...
Benim yorumum: Manga çizme isteğiyle yanıp tutuşuyorsanız, kesinlikle bu seriyi izleyin. Bir yandan kuşak çatışmasına dokundururken, "manga"nın karanlık tarafını da gözler önüne seriyor; ayrıca gençler arasındaki etkileşimler ve ortaklığın zorluğunu da es geçmiyor. Mangasını yazıp çizenler de bunlar gibi ortak, Death Note'un man; hiç anime sevmeyenlerin bile bayıldığı bir seridir Death Note.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder