Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

23 Mayıs 2015 Cumartesi

Vücut temizliği bağımlılarına doğada hayatta kalma kılavuzu

El sabunu: El sabunu yerine, kül ya da kömür tozu kullanabilirsiniz. İkisinin de mikrop öldürücü etkisi vardır. Ayrıca, külleri; deterjan yerine de kullanabilirsiniz. DİKKAT! Kömürü asla deterjan olarak kullanmayın!

Şampuan: Yumurta... Çiğ yumurta. Evet, yumurta. Yumurta; saçı canlandırır, yağlarını emer, kepekleri önler. Üstelik; balıklar için de yem olur.

Duş jeli: Vallahi doğada bunun nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Ama bir ihtimal; hareketsiz durursanız balıklar üzerinizdeki kirleri yiyecektir.

Kese: Sünger... Süngeri hadi survival'da bulmak ayrı dert, çıkarmak ayrı dert, kurutmak ayrı dert, kullanmak ayrı dert... Ama alternatifi yok mu hiç? Var tabii ki! Kedi dili, harika bir kesedir. Pürtüklü yüzeyiyle kirleri temizler, tükürüğündeki maddelerle mikrop öldürür. DİKKAT! Kedinin dilini koparmayın! Kendinizi ona yalatın! Aksi halde pek bir işe yaramaz. Nasıl mı yalatacaksınız? Gayet basit: Kendinizi ona sevdirin! Ha; kedileri sevmiyor ya da huylanıyor musunuz? Başka alternatifler de var. Mesela irice, alt yüzeyi düzümsü bir taş. Keskin kenarlı daha iyi olur. Bu taşı tuza ya da küle yatırın, ardından arıttığınız suyla iyice yıkayın ve sonra yine arıtılmış suyla iyice kaynatın. Suyu çekilene kadar. Ardından kullanabilirsiniz. Sivr kenarlarıyla kaşıntıları giderecek, kirleri çıkaracak, bir kese işlevi görecektir.

Diş fırçası (Kendinden macunlu): Misvak çalısının dalları... Bulamazsanız (ki çölde değilseniz muhtemelen bulamayacaksınız) söğüt ağacına bir oyuk açın. Daha sonra iç yüzeyinden çubuk ya da istediğiniz şekilde şeyler yapın. İşte size diş fırçası, hem de kendinden macunlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder