Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

31 Mayıs 2015 Pazar

Bitkilerle yapılan çeşit çeşit ilaç

Öksürük için:

Bal + Karabiber + Limon. Tadı da güzeldir, ancak bazı bünyelerde işe yaramaz. Bir de o bünyelerde işe yarayan ama tadı berbat olan (Bu bahsettiğim ilaç bende işe yarıyor o yüzden ikinciyi hiç kullanmadım; ama kardeşimde yaramadığından o kullandı) bir ilaç var:

Kara turpu oyun. İçine bal koyun ve bir bardakta "akıtın". O akan bal, işe yarayacaktır. (Bu arada, "bal" ilaçların şahıdır, hatta padişahıdır.)

Antibiyotik için:

Soğan suyu + Bal. Ayrıca sarımsak da hoş bir kombin yapar ve etkiyi arttırır. Üstelik, bağımlı olmazsınız ve mikroplar direnç geliştiremez!

Değişik değişik "ne yesem doymuyorum abi" ya da yediğiniz halde kilo almamak gibi durumlara (Bu durum doğduğunuzdan beri böyleyse o zaman işe yaramaz, o kişisel özelliğinizdir):
 Süt... Ama ballı süt. Oran mı? Bardağın yarısına kadar bal, yarısına kadar süt koyuyoruz ve iyice tahta kaşık, çöp şiş vs. gibi bir şeyle karıştırıyoruz.

Ateş:

Bir domatesi alıp ikiye bölün. İçine iyice ezilmiş badem, ceviz (dilerseniz başka kuruyemişler de ekleyebilirsiniz) koyun ve limon sıkın. Sonra içini karıştırın. İsterseniz içine nar, yeşillik, bal gibi şeyler de koyabilirsiniz.

Ben, ilaçlarımın bir kısmını araştırarak; ama çoğu kısmını içten gelen dürtülerle yapıyorum. Mesela şimdi tarifini net hatırlamadığım bir ilacı karın ağrısı için kullanmış ve gayette memnun kalmıştım -ama iyileştirme süreci biraz sancılıydı-.

Yeni bilgiler edindikçe yazarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder