Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

26 Mayıs 2015 Salı

Vejetaryenlik doğaya saygı mıdır, yoksa ihanet midir?

Evet, bir yazıma daha hoş geldiniz. Bu yazıda felsefi olarak vejetaryenliğin doğaya saygı mı yoksa ihanet mi olduğunu irdeleyeceğim.
Öncelikle; vejetaryenliğin savunduğu görüş: Hayvan eti yemek, leş yemekten farksızdır. Aslında bu, bir bakıma doğrudur. Ama unutulmamalıdır ki; bitkiler de canlıdır ve onları da yemek için öldürürüz.

Olayın bir başka yönü, doğada bitkilerin insanı doyurmaya yetmemesidir. Otların, tahılların tamamı karbonhidrattır; bazıları yağ da içerirler. Ama hiçbirinde protein yoktur. Sadece bazı meyvelerde protein vardır; onlarda da azdır. Peki, protein neden önemlidir? İnsan; ilk olarak karbonhidratları yakar -ki karbonhidratlar aynı zamanda şekerdir-, sonra yağları, sonra da proteinleri. Eğer bitkilerin eline kalırsanız; kısa sürede ölürsünüz. Neden? Çünkü karbonhidratlar anında yakılmaya başlar ve sizde ormandaki tüm otları toplayıp yiyemeyeceğinize göre, bir süre sonra hepsi biter. Ve yağlar yakılmaya başlar. Yağlar, aslında insan vücudunda; çok önemli koruyuculardır. İç organları ve kasları soğuk, darbe gibi dış etkilerden korurlar. Onlar da yakılıp bittiğinde; insan, savunmasız hale gelir. Ve ne olur? Proteinler yakılmaya başlar. Bir dakika, sen protein almadın ki? İşte; kendi etlerin, erimeye başlar. Bir aya kalmaz da ölürsün. Peki, şehirde neden vejetaryenler bu hale gelmiyor? Neden olacak; devamlı yiyecek karbonhidrat ve yağlı yemişler bulabiliyorlar da ondan! Ama doğa, bize İSTEDİĞİMİZ DEĞİL İHTİYACIMIZ OLAN oranda yiyecek verir. Ve haliyle; size pek çok et de sunacaktır. Ama siz onları yememekte ısrar ederseniz, bu İNTİHARdır.

Peki; işin diğer boyutu? Yani hayvan öldürmenin insan öldürmekten farkı? Evet, ikisinde de bir can alıyorsun. Ama unutmayın ki; doğanın kuralı basittir: YAŞAMAK İÇİN ÖLDÜR, ÖLDÜRDÜĞÜNÜ YE! Ama zevk için avcılık, yani elinde yiyecek varken öldürmek? İşte, bu da doğaya İHANETtir.

Özetle: Vejetaryenlik de, avcılık da DOĞAYA İHANETtir.

Peki, bu işten nasıl çıkacağız? DOĞANIN DİLİni öğrenerek tabii ki! Eğer doğa öldürmemiz için sunuyorsa, öldüreceğiz ve yiyeceğiz; eğer doğa sunmuyor, kaçırıyorsa; bitkilere yöneleceğiz. Bu kadar basit. Unutmayın; İNSAN, ALLAH'IN EN ACİZ KULLARINDANDIR. Oysa doğa, bizden katbekat ÜSTÜNdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder