Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

15 Kasım 2014 Cumartesi

Survival - Çadır Seçimi (MineCraft'çılar bonusu atlamasın)

Eveet; çadır seçimi... Listemize buyrun (Listelist sıtayla):

1) Kaç kişilik sorunsalı (bkz. Ota şeye sorunsal deme sorunsalı)


Eveet; eğer çadırı sadece eşyalarınız için kullanacaksanız, tek kişilik yeterli. İçine siz de girecekseniz, en az 2 kişilik. Unutmayın! Dört kişilik çadır en fazla 3 kişi alır; o da eşyanız yoksa ya da azsa! Tabii eşyalar için çadırın eklentisi olduğuna emin olun.

2) Malzeme


Bir çadır olabilecek en dandik naylondan da yapılabilir, son derece kaliteli; sıcak ve soğuğa dayanıklı, su geçirmez özel üretim polyesterden, kumaştan da... Kaliteli olduğuna emin olun.

3) Kurulum


Çadırın özellikleri ve eklentileri arttıkça, kurulumu da haliyle zorlaşır. Bildiğin bu çadır değil, çadırkent denilebilecek komplike çadırlar var; şemsiye filan içeriyor. Bunları tek kişi kurmak, imkansızdır zira en basit çadırı bile tek başına kurmak zordur.

4) Mevsim


3 mevsimlik bir çadır ne demektir? "Kış şartlarına dayanmaz!" anlamına gelir. Yaz için serin tutan bol havalandırmalı, kış için nem önleyici pek çok çadır var. Tavsiyem; 3 mevsimlik çadır alıp kış kampından vazgeçmeniz ya da dört mevsimlik çadırla keyfinizin kahyası olmanız. Tabii ki yapıldığı malzemede dayanabildiği iklim koşullarını -doğal olarak- etkiler.

5) Duvar


Ne duvarı? Kışsa kar duvarı, sonbaharsa dal-çamur duvarı. 3 mevsimlik bir çadırı kar duvarıyla kombine ederek hatrı sayılır bir süre kışın da kullanabilirsiniz. Ama sonuç; çadır pert. Siz yine de kış çadırlarında dahi kar duvarını eksik etmeyin. Bu duvar; muhakkak rüzgar yönüne doğru olmalı.

6) Nefes


Havalandırma şart; ama doğru mu? Kış çadırlarında dahi havalandırma sistemi vardır ve hatta yaz çadırlarından daha komplikedir. Sebep? Doğru havalandırma = Doğru sıcaklık + Doğru oksijen oranı = Sabit nem. Ayrıca; nefes almanız lazım.

BONUS: MineCraft Survival

http://www.izlesene.com/video/erdemin-minecrafti-1/7925434

BONUS2: Evolite eXcamp 3 Üç Kişilik Çadır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder