Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

16 Kasım 2014 Pazar

Survival - Bıçak Seçimi

Evet, ne demiştik? Bıçak, hayat kurtarır.
Resimler: http://hayatidame.blogspot.com.tr/2011/05/doga-icin-bcak-secimi-dikkat-edilmesi.html

1) Boyut


Bıçak, ideal boyutta olmalı. Ne çok küçük (çakılar), ne de çok büyük (kurban bıçakları) olmamalı. Bıçakla odun dahi kıracak, gerekirse tırmanış aleti olarak kullanacaksınız.

2) Malzeme


Bıçak hakkında malzeme = kalite. Bıçağınız, kalitesiz bir metalden olmamalı;  sağlam, kaliteli bir çelikten olmalı. Bazı kalitesiz çelikler: Kılıç çeliği (Normalde oldukça kaliteli bir çeliktir, adından da belli ama bir kamp ya da avcı bıçağında malzeme olarak "kılıç çeliği" yazıyorsa o bıçak bildiğin tenekeden yapılmıştır), beyaz alüminyum (=Tenekeden daha esnek, daha kırılgan bir şey). Muhakkak güçlü çelikten olmalı. Bazı kaliteli çelikler: Aus, 440, 1095, karbon çeliği, damascus çeliği

3) Gövde


Bıçağın mutlaka "Yekpare Gövde" olması gerek. Bu ne demek? Bıçak çeliği, sapın içinde de devam etmeli demek. Yani; ortasından abidik gubidik şeyler çıkan ve "survival kit" diye satılan bıçaklardan almayın. (Çakı içinse çok amaçlıları tercih etmeniz sizin hayrınıza)

4) Kalınlık


Bıçak dediğin ince olur, yanlış! Mutlaka 3 mm.den kalın olmalı; aksi halde kesme işlemleri haricindeki işlemlerde zorlanırsınız. Üst kısmı tırtıklı olan bıçakları mesela, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz zira zaten yeterince kalındırlar ve testere olarak dahi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder