Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

19 Ağustos 2020 Çarşamba

Ejderha ve Mühür ~ 4. Bölüm: Vampirin Güncesi


Hey, hey... Ben Vlar. Puklinya vatandaşı bir vampir ve Düzen Bürosu'nun en yeni elemanı Utpa Kurt'un iki rehberinden biri. 7. Ofis bahar festivalinin hazırlıklarıyla uğraşıyor olmalı yani bugün devriye olmayacak, bir süredir vakit kolladığım bir şeyin tam zamanı. Üçüncü caddede batakhanelerin olduğu yer, gerizekalı Thorfid niye orada buluşmakta ısrar ediyor ki? Düzen Bürosu'nun rozetini görünce kaçacak delik arıyor ama. Aslında Thorfid'in yaptığı işler arasından yasaklı olan herhangi biri yok ama Düzen Bürosu'nun dikkat ettiği şeyler yapıyor, suça karışmaya ya da dönüşmeye meyilli şeyler Düzen Bürosu'nun radarına takılır. Kendisi jötunn soyundan geldiğini iddia etmekle beraber sadece iri yarı bir insan. Gerçekten jötunn kanına sahip olabilir elbet, Puklinya'da melezler ve eksik-kanlar nadir değildir. Ah, "eksik-kan" melez olmayan ama -genelde çok eski olan- bir doğrudan ata nedeniyle az miktarda farklı bir türün kanını içeren kişiler için kullanılır; birkaç yıl önce Düzen Bürosu'nun 3. Ofis'i tarafından ayrımcı olduğu gerekçesiyle yasaklanan ama yerine bir şey önerilmediği için kullanılmaya devam eden bir söz. 3. Ofis temel olarak türler ve sınıflar arasında eşitlik sağlamakla görevlidir ve işlerini çok ciddiye aldıkları için "Eşitlik Bürosu" denilerek kendileriyle dalga geçilir. Batakhanelerin oraya girdim, Thorfid orada... Cüssesinden beklenmeyecek şekilde eğilip büzülüyor, Düzen Bürosu'ndan birine artistlik taslamış, şimdi de paçayı kurtarmaya çalışıyor olsa gerek. İlerledim ve beklemediğim bir yüz gördüm.

"Utpa, neden buradasın?"

Her zamanki gibi umursamazca bakıyor ama gözlerinde biraz öfke de var sanki. Bu adam beni korkutuyor, nedenini bilmiyorum.

Utpa: "Devriye geziyorum."

"Sana ne?" der gibi tonlamasaydın iyiydi. 7. Ofis'ten olduğunu söylersem Thorfid saçma sapan davranmaya devam edecektir. Düzen Bürosu'nun logosuna azıcık benzer bir şey bile o adamı korkudan altına ettirir ama 7. Ofis bütün şehirde taşak oğlanı konumundadır, Düzen Bürosu içinde de şamar oğlanı görevi üstlenirler. Dolayısıyla ofisi söyleyemem, zaten söylersem Utpa daha sonra ağzıma sıçabilir.

"Senin ofisinin tamamının festival için hazırlandığını sanıyordum?"

Utpa: "Çoğu onunla uğraşıyor. Devriye gezmesi gerekenler olacaktı, ben seçildim."

Utpa devriyeye devam etti, sokaktan çıktıktan sonra Thorfid'e çıkıştım.

"Neden burada ısrar ediyorsun? Düzen Bürosu'ndan ne biçim korktuğun halde... Getirdin mi?"

Thorfid: "Ne zaman getirmediğimi gördün?"

Thorfid bana deri kumaşa sarılmış bir şey verdi, ahşap bir kutunun içine koyulup sonra sarılmış. Bu kadar önleme gerek var mıydı gerçekten?

Thorfid: "Gulat klanı neyin peşinde?"

"Seni ilgilendirmez. Senin işin sadece ürün sağlamak ve taşımak."

Bu arada gulat, dahil olduğum vampir klanının ismi. Farklı özellikler gösteren klanlar halinde yaşıyoruz.

Thorfid: "Şimdiye dek ticaretini yaptığım onca şey arasında yasadışı olmaya en yakın şeydi bu. Başımı belaya sokmasan iyi olur."

"Şikayetini Ulu Gulat'a ilet, ben de senin gibi aracıyım."

Ulu Gulat, klanımızın yöneticisinin unvanı. Çoğu klan yöneticisine prens der ama biz Ulu Gulat diyoruz. Tepes klanı ise yöneticisine "Voyvad" adını veriyor.

Şehirden çıkıp klanımızın yerleşkesine doğru yürüdüm. Biz gulatlar orman vampirleriyizdir, açık havada, hayvanlarla beraber yaşarız. Bu durum başlıca olmakla birlikte birkaç farklı durum ve tarihçe nedeniyle gulatlar ve şamanlar daima iletişim içinde olmuştur, iyi ya da kötü. Ah, Utpa'yı yönlendirdiğim ihtiyar pis pis bakıyor. Taşıdığım yükün ne olduğunu biliyor mu ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder