Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

15 Mart 2019 Cuma

Öyle de Böyle de

Şu "Biraz Saçmalamayı Deneyeceğim" yazısına şöyle bir baktım da aklıma yazacak bir şey gelmiyor diye başlayıp Manas Destanı'ndan bir kuple sunmuşum yine. Kuple, Fransızca Couplet'ten geliyormuş bu arada, blogger kuple kelimesini tanımayınca baktım. İngilizce'deki Couple ile aynı kökten geldiği açık.

Şu sıcak ottaki havuç otu olayına baktım da, rezene olabilir o. Arapsaçı da denen bitki... Benziyor. Zaten havuçla akraba bir bitkiymiş. Anne tarafından mı baba tarafından mı bilmiyorum... -Iyyy, kendimden tiksindim.-

Yabani havucu kontrol ettim şimdi, yapraklarının hiçbir alakası yok yabani havuçla. Zaten yabani havuç da havucun yabanisi değilmiş, aynı cins bile değiller.

Cem Yılmaz'ın şu an aklımda düzgün kalan tek yeri "Bergamotu verin, biiip" şeklinde bir esprisi var. Sansürü de son kısım tam aklıma gelmediğinden koydum.

Videosunu buldum:
2.30'dan -evet, Türkçe'de saatler arasına nokta konur- itibaren. Daha öncesinde de meşhur "Are you cola?" esprisi var, aynı video içinde. Hah, bergamot diyordum. İşte "Şu bergamotu verin, .iktirtmeyin dalağınızı lan" şeyi katiyen şaka değil. Yani şaka da espri için uydurulmuş bir durum değil. Gerçekten yaşanıyor öyle şeyler. Hem de sadece bergamot gibi şeyler için değil; tuz, yağ gibi her mutfakta -dünya mutfakları anlamında- olan şeyler için bile oluyor o olay. Çünkü bir şeyi alan kişi yerine koymak yerine önünde bir yere bırakıyor, sen de arıyorsun "Bergamot nerede aq?" diye. Bergamot nerede, bergamot nerede, sorularına cevap alamayınca -zira hiç tahmin edemeyeceğiniz bir gürültü oluyor orada, haliyle her şeyin duyulması mümkün olmuyor- en sonunda "Bergamotu verin, .iktirtmeyin ebenizi" kıvamına geliyorsun haliyle.

Bu arada daha önce bahsettiğim barmenlerin bardak silme şeysinde referans yaptığım espri de aynı videonun sonlarında. Hani şu aydınlanmayla ilgili olan.

Hadi, ben gittim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder