Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

2 Kasım 2016 Çarşamba

Aile üyeleri! 8 insan, 6+ hayvan, ? bitki

Evcil hayvanların da ailenin bir parçası olduğunu düşünürüm. Kedi ve köpekler için çoğu kişi zaten öyle düşünür; ama ben tüm hayvanlardan bahsediyorum. Neyse...
Bu arada; burada saydığım akrabalar sadece devamlı görüştüğümüz ve yakın akrabalar. Yoksa köyün tamamı bir şekilde akraba zaten. (E, aynı köy; normaldir.. .Normal lafını da hiç sevmem) Akraba demişken; eğer evrim teorisine farklı bir gözle bakarsak, tüm canlıların kardeş olduğunu söylediğini söylememiz mümkün. (İyi ki çevirmek zorunda değilim bu yazıyı; "söylediğini söylememiz" ne lan?)

Neyse... Sağ baştan say:

Ben de dahil 8 insan,
2 kedi (Bu kediler bizim evin üyesi olmadığından ifşa etmeyeceğim), Ha ama ırklarını ifşa edebilirim: İran kedisi ile (İran kedisi mi çinçilla mı o kısmı biraz karışık gerçi) scottish fold. İkisi de mavi kürklü. (Maviye kaçan gri, gök mavisi değil tabi. Kedi kürkünde o renk mavi kabul edilir; Russian blue denen kedi ırkıyla aynı renk kürke sahipler)
1 muhabbet kuşu; adı Çam fıstığı (Yeşil renginden dolayı...) (Bu arada benim tipim ne öyle ya... Tipimi... Neyse)

1 Hint bülbülü; muhtemelen bir adı vardı ama unuttuk, "kuş" diye sesleniyoruz (Ben "guş" demeyi yeğliyorum gerçi)

Bir akvaryum balık (Saymaya üşendim, bir de tür tür ayırması vardı ohooo), 3 çeşit su salyangozu (Adi salyangoz Physa marmoratum, minare salyangozu Melanoides tuberculata, siyah minare salyangozu muhtemelen Stenomelania cinsi)

1 Suriye hamster'ı (O espriyi yapmayacağım, hayır. Bu arada Suriye hamster'ı dediğim "Normal hamster" oluyor. Hamster deyince akla gelmesi gereken tür o yani. Öte yandan 3'ü evcilleştirilmiş olmak üzere 7-8 tane hamster türü var; birine de Türk hamster'ı deniyor. Aslında neredeyse her millet/yer adını almış hamster var. Rus hamster'ı, Moğol hamster'ı...); ha, adı Hamiko. Hamster'ın Ham'ı ve Miko'nun Mik'i ve Ko'nun Ko'su. Ham-Mik-Ko: Hamiko. Miko, Japonca bir isim; anlamı rahibeymiş bu arada, şaşkınım... Ko yine Japonca, isimlere dişilik ekleyen bir ek. (Çünkü kendisi dişi)

1 yumuşak kabuklu Çin kaplumbağası "Eleman" Adının hikayesi acayip bunun: Bunu aldığım sırada her bir halta eleman demekteydim. Buna da ekseriyetle öyle seslendiğimden adı öyle kaldı.

1 kırmızı karınlı semender "Natsu". Natsu, Fairy Tail'den (anime) bir karakter. Karakter semenderle özdeş bir karakter olunca, adı da kaçınılmaz olarak Natsu oldu tabii.

Bir kap un kurdu, adları yok, zaten bunlar bir nevi köle. Köleden de öte; sanırım "kurban" diyebiliriz? (Yemler çünkü)(Ulan köle bile benden iyi besleniyor... Yediği önünde yemediği arkasında... Bunlara da üzülüyorum la; yazık...)

Bir de sizin eve yerleşen, istenmeyen misafirler olur hani? Hah, işte; üç farklı çeşitte düzinelerce hamamböceği var bizde. Hem bizim evde, hem de başka aile üyelerinin evlerinde. Kafam kadar böcek olur mu ya?

Ah, bitkileri unuttum... Bitkiler de bayağı var; ama bir servi var ki onu ayrı tutmak lazım. Çünkü kendisi ağır eğitimlerden geçme şerefine nail olacak. Daha olmadı; kışın bitmesini bekliyorum. (Evet, daha gelmemiş kışın...)
Cupressus bonsai ile ilgili görsel sonucu
Bir örnek... Gerçi benim bu tarz bir şey çıkarmam için yüz yıl uğraşmam gerekir.
Bu arada; ben çok üşüyen bir insanım. Çok acayip yani... Ha, şu eğitimleri demeyi unuttum... Eğitimler sonucu ne mi olacak? Güzeller güzeli bir bonsai tabi... (Uyuşturucu esprisi yapmayın, çakarım ağzınıza... Nasıl yapacaksam artık... Neyse...)

Moğol mantısına "Buuz" denir, biliyor muydunuz? Aslında, Buğz diye okunmuyor. Bûz diye okunuyor. Türkçedeki "Büzmek" ile aynı kökten geldiğine dair ciddi şüphelerim var. Ha, bir de Khuushuur var; o da Hûşûr diye okunuyor. O da çiğ böreğin (Bu çi börek mi çiğ börek mi hep tartışılır,) Moğol versiyonu. Neyse..

Lan konu buraya... Neyse... Youtube'a sardım şu ara. Bir kamera alıp kanal açasım var. Ama daha değil; bekle bir...

Hah, bu yazı aslında 20.10.2016 tarihinde 04.49'da bitti. Ama bir aile üyesi daha yakında eklenecek; onu da ekleyip öyle yayınlayacağım. Ona isim bulmaya çalışmalı... Hm... Chocolove? Yok, kahverengimsi değilse yemez o ad... Neyse... Bu sefer gerçekten bitti; yıldızların altı sonradan ekleme, valla bak.

********************************************************************************

28.10.2016: Hamiko bizi bayağı bir uğraştırdı bugün. Aslında biraz da benim üşengeçliğimden oldu. Kaçabileceğini bildiğim halde kapağı yapmayı ertelemiştim;  hayvan sabah 7 civarı beni uyandırdı. Bildiğin geldi, eliyle yüzümü ittirip uyandırdı. Odada hamster kovaladık iki saat. Allah'tan başına bir şey gelmeden bulup yuvasına koyduk hayvanı. Kapağını da iki saniyede halledip koydum. Bu arada; hayvan bayağı büyümüş yav. Minicikti ilk geldiğinde; şimdi kocaman olmuş. Hala da kaçmaya çalışıyor... Manyak. Hayır, manyak bir de "Bak, ben kaçtım" diye haber veriyor yaa :')








02.11.2016: Leopar geko! Adını Mic koydum. Mikku, diye söyleniyor. Zamanla Miku'ya kadar çevrilir belki :') Evet, böylece bu da geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder