Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Tam teşekküllü survival sopası yapımı

Böyle bir sopaya ihtiyacımız var. Neden? Her zaman, her yerde yanımızda taşıyoruz ki; gerçek survival durumlarında yardımımıza koşsun.

İlk önce, yaklaşık bizim uzunluğumuzda ve biraz kalın bir dala ihtiyacımız var. Ligustrum yani kurtbağrı ağaçlarından iyi olsa da, genellikle uzun ve kalın dal bulmak zordur. Ama bununla birlikte akçaağaç, kiraz gibi ağaçlar olmaz.

Peki, bu survival sopası neler içerecek? Bir mızrak, bir bohça, bir olta ve bir kazıcı alet (çapa, kazma vs.)

Bu arada ben de bu sopadan bir adet yapmaktayım. Aslında, biraz rastgele aklıma geldi. Ok yapacaktım ama dal fazla kalındı; ben de mızrak yapayım dedim. Sonra da bu fikir aklıma geldi. Başka şey aklınıza gelirse siz de söylemekten çekinmeyin.

Diğer kısımları nasıl yapacağımı zaten anında karar verdim. (Nedense "anında" deyince aklıma yıldırım geldi) Ama mızrak ve kazıcı beni düşündürüyordu. Mızrağı çok şükür nasıl yapacağımı buldum.

Mızrağın ucunu nasıl yapacağız peki? (Mızrağın sopası zaten survival sopasının kendisi olacak) Bir kaç şekilde yapabiliriz... İlk olarak, işin kolayına kaçıp satın alabiliriz. Ama kendimiz de yapabiliriz. Önce, yontarak ucunu sivriltebiliriz. Daha sert olması için reçine-kömür tozu karışımıyla kaplayabilirsiniz. Ya da metali eriyerek yapabilirsiniz. Veya çakmak taşını yontarak yapabilirsiniz. Topraktan (Daha doğrusu çamurdan) da yapabilirsiniz. Ya da benim yapacağım yöntemi kullanabilirsiniz:
Önce, bir çiviyi bir kısmına kadar çakın. Ardından demir testeresi ya da başka bir şeyle çivinin arkasındaki yuvarlak kısmı çıkarın. Sonra çiviyi ters çevirip deliğe takın. Sonra çamurla üçgensi bir kısımla kaplayın. Yok, çamurla mamurla uğraşamam diyorsanız ucunu sivriltip çivi işlemini yapın. (Şimdi düşündüm de, ben de öyle yapacağım) Ya da aborjin usulü yapabilirsiniz.

Olta için; misinayı sopaya bağlayın. Sonra sarın ve ucuna da olta iğnesi takın. (Doğadayken ipucu: Misina yerine herhangi bir şeyden ip, olta iğnesinin yapımı da var internette)

Bohça için: Bir poşet ya da sofra bezini ya da sepet gibi bir şeyi oltanın arkasındaki tarafa takın. (En uca mızrak, bir arkasına olta, onun arkasına da bohça). Diğer tarafa da kazıcı. Açıkçası, bunu nasıl yapacağımı hala düşünüyorum.

Peki, bohçada hiç bir şey olmayacak mı? Bohçada bıçağımızı tutuyoruz ki, bıçaksız kalmayalım. Bir de çakmak takacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder