Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

29 Haziran 2016 Çarşamba

Ice tea'ler üzerine bir yazı

Bilen bilir, ice tea bağımlısıyımdır. (Blogda yeterince kafanızı şişirdim zaten; sözlükte yazıyordum neredeyse. Ekşide takılmaktan beyin pert olmuş, incide kimse o tarz konuşmadığı için oradayken bu tür etkiler olmuyordu)

Evet, ice tealer üzerine bir karşılaştırma yapacağım. Önce; karşılaştıracağım markalar: Lipton, nestea, teatone, didi, fuse tea, bi'ice tea

Lipton: Mangolusu güzel. Limon ve şeftalilisi fazla değil. Limon zaten berbat da; şeftalili olanı şeftali tadında. O tadı istesem direkt şeftali yer ya da şeftali suyu içerim zaten; ama sevilebilir.

Nestea: Bunun da şeftalilisi berbat ama limonlusu iyi.

Teatone: Şeftalilisini iyi bulduğum tek marka. Limonlusu berbat, bergamotusu iyi sayılır.

Didi: Türkiye'de bergamotlu ice tea furyasını başlatan marka. E, doğal olarak da bergamotlusu en iyisi; ayrıca çileklisi de taktire şayan. Şeftalilisi de fena değil.

Fuse tea: Şeftalilisi güzel değil ama karpuzlusu çok iyi. Türkiye'de başka bir markanın karpuzlu ice tea üretmemesi de ayrıca taktir edilesi.

Bi'ice tea: Limonlusu içilebilir, şeftalilisi berbat. Ama en büyük hayal kırıklığım elmalısı. Elmalı ice tea görünce gözlerimden kalp çıkmıştı ama elmanın da, aromasının da esamesi okunmuyordu. Bildiğin demli çayı soğutup paketlemişler gibi. A101, şu elmalıyı iyileştir! (Şimdi baktım da nette elmalı resmini bulamadım; liptonun muydu o? Sanmıyorum... Ama hangi markaysa aynen geçerli bu dediklerim)

Evet, bu kadar... Ha, fif-tea'yi deneme fırsatım olmadı daha. Yeşil çaylı kırmızı meyveler olayını acayip merak ediyorum, ilk fırsatta deneyeceğim.

Ha, bir de: Ice tea'nin tadını almak istiyorsanız teneke kutuda içeceksiniz. Pet şişede, karton kutuda güzel olmuyor; teneke kutudaki tadı vermiyor. Tuhaf bir tat bırakıyor ağızda. (Ice tea gurmesi oldum çıktım aq, neyse...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder