Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

24 Nisan 2017 Pazartesi

Takribi 10 yıllık hayat planım

Öncelikle, kendi bulduğum şu sözle başlamak istiyorum: "Göçeri bağlasan durmaz." Bunun en büyük örneği, obam Sağıralmalı'dır. Yazın oraya doluşur bir sürü kişi; ama kışın dört bir yana dağılır. Buradan çıkan da yerli yerinde durmaz zaten; kah İstanbul, kah Bursa gezer durur... Sağıralmalı hakkında daha fazla bilgi için: https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkelmal%C4%B1,_Pazaryeri

Neyse; hayatın neler göstereceğini bilemeyiz ama eğer ipler bana bırakılırsa şöyle yaşamayı planlıyorum:
türk yurt ile ilgili görsel sonucu
1) Evvela köye gidip yurt kuracağım.
çomü guby ile ilgili görsel sonucu
2) Sonra üni.ye gideceğim.
sürü ile ilgili görsel sonucu
3) Üni. bitince bir-iki yıl o yurtta kalacak, oba kuracağım. Besleyeceğim hayvanlar: At (at mühim, at önemli. Atsız oba mı olur lan?), keçi, koyun, manda, beta (pirinç ekmeyi planlıyorum da), mersinbalığı, tavuk, kaz (önce ördek demiştim ama sonra kaza çevirdim. Sebep? Ördek bir şey yapmaz ama kaz gerektiğinde köpeğe kafa tutar. Tabii her köpekten paçayı kurtaramaz ama mesela tecrübesiz veya küçük bir köpeği çok rahat alır), kangal (veya o ayarda bir köpek), kedi (tarlalarımı korumam gerek), ipekböceği, balarısı, kartal (ya da şahin vs. o ayarda bir kuş) Ekeceğim bitkiler: Kavun, karpuz, üzüm, bezelye, nane, patlıcan, havuç, soğan, sarımsak, yabani elma, şeftali, kayısı, erik, armut, ayva, buğday, mısır, pirinç, balkabağı, biber, hıyar, domates, patates, fasulye, çilek, huş, akçaağaç, fındık, bambu, dut, lahana, böğürtlen, limon, çay, portakal.
aşçı ile ilgili görsel sonucu
4) Kah iş bulup, kah kendimi kovdurup (arızayım evet) kendi mekanlarımı açacağım.
yayla evi ile ilgili görsel sonucu
5) Para biriktirip köyde ahşap bir ev yaptıracağım. Aslında evden ziyade çiftlik; at vs. besleyeceğim bahçesinde çünkü. (Ata taktım bu aralar, evet)
yol ile ilgili görsel sonucu
6) Yazın köydeki o evde, kışın Gökçeada'da kalacağım.
Japonya ile ilgili görsel sonucu
7) Çeşitli ülkelerde bir süre sürteceğim. Japonya, Güney Kore ve Moğolistan düşünüyorum.
6 ile ilgili görsel sonucu
8) Go to the 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder