Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

14 Nisan 2017 Cuma

Doğada Kıyafet

Şimdiye kadar hiçbir yerde değinilmemiş bir konuya değineceğim şimdi: Doğada kıyafet... Bakmayın öyle yüzüme; uzun süreli gerçek bir survival durumunda ya da farklı hava koşullarında mutlaka yeni kıyafete ihtiyacınız olacak. "Çıplak gezme"nin mümkün olmamasının nedenlerini yazı içinde anlatacağım.

Kıyafetin iki temel amacı vardır:

1) Vücudu örtmek (Doğada buna pek gerek yok)

2) Dış koşullardan korunmak.

Sıcak ama nemli yerlerde, çıplak gezebilecek olsanız da; çöller gibi hem kurak, hem de sıcak yerlerde vücudunuzu serin tutacak ve güneşin yakmasını engelleyecek bol bir kıyafete ihtiyacınız vardır.

Şimdi farklı koşullarda, farklı kıyafetler.

1) Kurak ve sıcak

Dediğim gibi; bol ve tercihen açık renkli, kumaş bir kıyafete ihtiyacınız var. Ayrıca eğer burası çölse geceleri için kürk veya daha fazla kumaştan hırkaya ihtiyacınız var. Bu kumaşı ağaç liflerinden (hurma başta olmak üzere çöllerde bir çok palmiye yetişir; lifleri en kolay toplanabilen ağaçlar da palmiyelerdir) ya da sazlıklardan (ama bir vaha ya da nehir bulmadıkça bunları da bulmanız pek mümkün değil - ki o durumda zaten kıyafetten önce su bulmaya çalışmanız lazım...) yapıp dikebilir veya örebilirsiniz. Bu arada çölde başınıza güneş geçmemesi için başınızı da örtecek bir kumaş parçası ya da şemsiye tarzı bir şeye ihtiyacınız var.

2) Nemli ama sıcak

Bu en rahatı; yine çöldeki gibi ama daha sıkı kıyafetler yapabilir ya da hiç kıyafet yapmayabilirsiniz. Bu tür ortamlarda zaman zaman yağmur olur; ama sıcak yağmurlar... Eğer korunmak istiyorsanız şemsiye yaparsınız; ama gerek de yoktur.

3) Kurak ama soğuk

Bunda da hayvan derisinden, bilhassa kürkten kıyafetler yapmanız gerekli.

4) Soğuk ve yağışlı

Yine kürkten kıyafet; ancak yağıştan korunmak amacıyla yine kürkten bir şapka ya da bir şemsiye yapmalısınız.

5) Türkiye gibi ortamlar

Yaz için çöl, ilkbahar için nemli ama sıcak veya kürksüz deriden (örn. yılan) elbiseler, sonbahar ve kış için soğuk ve yağışlı yerin elbiselerine ihtiyacınız var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder