Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

18 Ocak 2016 Pazartesi

Ölmeden Kamp Yapmanız Gereken 9 Yer

9. Kuzey Kutbu çevresi


Tundra+kutup iklimi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kutup ayısı, fok ve kril gibi kutup canlılarıyla birlikte; kutup tilkisi, kutup sincabı (Arctic chipmunk), kar tavşanı gibi tuındra iklimi hayvanları ve yosun, mantar gibi sebze malzemelerle övgüyü hak ediyor. Ayrıca Orta Kuşak'tan farklı olarak altı ay kış yaşanması da, iglo gibi alternatif barınaklara zemin hazırlıyor. Ancak en büyük sorun; soğukla doğru orantılı olarak ateş yakmanın zorluğu.

8. Sahra Çölü


Dünya'nın en büyük çöllerinden biri... E böyle olunca, zorluğu da bol. Fazla söze gerek yok; ismin bir duruşu var: Sahra

Gereksiz bilgi: Sahra kelimesi Arapça çöl anlamına gelir. Yani Sahra çölü = Çöl çölü oluyor.

7. Amazon Ormanı

+9 Amazon ormanı yazı itemi
İlk başta Cennet gibi gelse de, Amazon ormanı şişede durduğu gibi durmayangiller ailesindendir. Yiyecek bol, fazla ağaç var; isminden biraz farklı olarak tabana çok az yağmur ulaşıyor. (Çünkü geniş yapraklı, yüksek ağaçlar şemsiye görevi görüyor) Amazon ormanında çok fazla tehlike de var ama. Bir çok zehirli örümcek (Örneğin Brezilya gezgin örümceği), anakonda, piranha... Daha neler neler.  Elbette, yiyecek ve su kaynağı çok boldur.

6. Kongo Ormanları


Orta Afrika'daki yağmur ormanlarıdır. Afrika'nın inanılmaz eşsiz iklimi, flora ve faunası ile birlikte; yağmur ormanı olmasıyla da övgüyü hak ediyor. E hal böyle olunca da; hem çöl hem de yağmur ormanı canlılarıyla karşılaşmak mümkün oluyor.

5. Florida, ABD


Tropikalimsi iklimi ve Bermuda şeytan üçgeninin kenarında yer almasıyla övgüyü hak ediyor. Tabii ki sahil kesiminden, o dizilerin filan çekildiği yerlerden bahsetmiyorum. Issız orman ve sahilleri kast ediyorum. Ayrıca Florida'da çeşitli kerevit ve timsahlar bulmak da mümkündür.

4. Çin'in bambu ormanları


Bambularla yapabileceğiniz bin bir çeşit şeyle birlikte; çeşitli akrep gibi yaratıklar, pirinç, sazan ve beta balıkları (Betalar daha çok Tayland taraflarında oluyor) ile de övgüyü hak ediyor.

3. Yangtze nehri çevresi, Çin


Etrafındaki kanyonsu şeyler ile övgüyü hak etmesinin yanında; alışılagelmiş "ya bambu ormanı ya da hava kirliliğiyle kaplı Çin" imajından da eser yok. Bayağı bildiğiniz yağmur ormanı gibi bir yer.

2. Japonya'nın terk edilmiş/ıssız adaları


Japonya'da yerleşim olanlar kadar, olmayanlar da var. (Önemli: Hiroshima gibi atom bombası yiyen yerler bu listenin dışındadır) Ve bu olmayanlarda gayet güzel kamp yapabilirsiniz. Türkiye'ye benzer iklim ve doğasıyla birlikte; okyanusa yakınlığınız her an tsunami veya daha önce görmediğiniz balıklar gibi acı-tatlı sürprizlere zemin hazırlıyor. Ayrıca, Japonya'nın çok büyük deprem bölgesi olduğunu da unutmayın diyeceğim ama; Türkiye'de neredeyse aynı derecede deprem kuşağında yer alıyor. Tek fark, Japonya'da çok daha sık deprem olması. Çin'deki gibi bambu, sazan ve pirincin yanı sıra; ayrıca çok çeşitli balık, yosun ve mantarlarla da (Shiitake ve maitake öneririm, karıştırılması pek mümkün değil) övgüyü hak ediyor.

1. Anadolu


Geldik birinci maddeye. Kesinlikle Anadolu'da kamp yapmalısınız. Anadolu bu, boru mu? Şaka bir yana; Anadolu'da tüm Avrupa'dan daha fazla canlı çeşidi yaşadığını biliyor muydunuz? (Sadece Bilecik'te İngiltere'nin tamamından daha fazla tür var diyeyim, gerisini sen anla)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder