Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

12 Aralık 2015 Cumartesi

Yılbaşı hakkında (Mutlu noeller :P)


Bugün, yılbaşı hakkında yazmaya karar verdim. Yılbaşının kendisi ya da kutlamasıyla çok fazla ilgilenmiyorum. Ama; yılbaşını severim. Neden mi? Bir çok nedeni var.

1-Bir çok bahane için kullanabiliyorum.
2-Ertesi gün tatil.
3-İstediğim gibi tıkınıp hareket edebiliyorum.

Peki, bu bahaneler neler? Öncelikle; tüm gece uyumamak için kullandığım baş bahanedir kendisi. (Bir diğeri de sahur) Ayrıca, saçma sapan tarifler denemek için de iyi bir bahanedir. Sadece bu da değil, süslemeler yapmak için de gayretle kullandığım bir bahanedir. Daha çok bahanem var. Örneğin, şu Amerikan filmlerinde görüp özendiğimiz baston şekerlerden yemek için. Ya da meyankökü diye çevrilen o garip jelibonlardan yemek için.

Aha işte meyankökü diye çevrilen şey.
Tabi, şimdiye kadar baston şeker görmüş ama almamış ve meyankökü şekerini gerçekte hiç görmemiş biriyim, o ayrı bir konu.

Yılbaşını, bonsai süslemek için de bahane olarak kullanmayı düşünüyorum. (Elimdeki güzel selviyi bonsai yapabilirsem olacak)

Servi (Temsili resim)
İstediğim görünüşe azda olsa benzeyen bir selvi bonsai
Bak bu daha çok benziyor
Bir de, yılbaşını Noel gibi kutlamamız olayı var ki; o konuya hiç girmiyorum.
O değil de, yılbaşı (daha doğrusu Noel) temalı bir akvaryum yapsak nasıl olurdu diye düşünüyordum. Ceratophyllum demersum'u çam yerine kullanabiliriz, zaten bizim akvaristler ona "çam" adını takmış. E, bu adı da fazlasıyla hak ediyor.
C. demersum (Çam)
Tabii bu kadar abartmayın, özellikle de fotoshop hiç hoş durmamış.
Bak şimdi şu arkadaki bitkilere çan, top gibi görünen bir şeyler takıp; balıklara da yeni yıl külahı giydir... Al sana Merry Xmas Aquarium.
Neyse, onu bunu bırakın da; siz deyin hele: Ne yapıyorsunuz? Yorum yapın ulan!
Neyse... Bu arada, pirinçler çimlenmedi; sanırım mevsimi değil. Oysa ev içindeydi... O bu değil de, esas siz neler yapıyorsunuz? Ben yeni yıla odamda anime izleyerek girmeyi planlıyorum. (Ve neredeyse kesin olarak kuvvetle muhtemel, bu planıma ahali-i hane engel olacak)

Bundan sonra, hadi görüşürüz. Ha, bir de; yılbaşından önce yeni yazı yazar mıyım bilmiyorum; ama şimdiden bu espriyi yapayım: Seneye görüşürüz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder