Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

20 Aralık 2015 Pazar

Lütfen biri beni 3 yıl bir dağ evine kapayabilir mi?

Allah rızası için yapın bunu. İnternet verin ama. 3 yıl arayıp sormayın arkadaş ya, darlamayın. Bu koduğumun sınavı zaten iyice tribe soktu beni, gündemdir, aile baskısıdır, can sıkıntısıdır derken patlayacağım.

Var ya, bu sene üni.yi kazanırsam da ertesi yıl düzgün bir sistem getirirlerse beni mi beklediniz lan bunca sene, diyerek yakarım o MEB binasını.

Ha, kazanamazsam da yine değiştirirlerse o zaman da beni niye o kadar sınava strese soktunuz lan o zaman, diye çıngar çıkartırım.

Kazanırsam da sistem aynen devam ederse de MEB'e karşı isyan başlatırım! Yetti arkadaş...

Biz SBS'ye girdik, kaldırdınız.
Tablet dağıttınız, lise 1 değil 2'de olduğumuzdan alamadık.
Ne kadar saçma sapan yararsız değişiklik varsa üzerimizde uyguladınız.
İlla isyan mı çıkarayım, onu mu istiyorsunuz ...ın feryatları?

Deney faresi olmayı reddediyorum! Zaten büyüyünce o MEB'in anasını avradını... Bana ne arkadaşım, gerekirse kendim kaçak okul açıp eğitim veririm; bu saçmalıkla daha fazla kişinin heba olmasına izin vermem!

Bir de, niye elden ayaktan düşmüşken rahat olmak için gençliğimizi heba ediyoruz lan? Niye? Amaç ne?

Zaten o açık öğretim görevlisine hala kızgınım, mal herif yanlış bilgi vermiş. Fransa seçtiğime göre, sınava Fransızca'dan gireceğim. Fazla talep olmadığı için kitap basmıyorlarmış.

Ya çok rica edeceğim aranızda ada alacak kadar zengin birisi var mı? Hayrına bir ada verin la bana, kendi ülkemi kuracağım arkadaş! Bu ne?

Atatürk farklı eğitim kurumlarını kapatıp hepsini MEB altında birleştirmiş... İyi halt etmiş! Onun yaptığının ceremesini niye ben çekiyorum lan? Belki ben Osmanlı dönemindeki medrese eğitimini almak istiyorum?

Zaten ders seçiyoruz güya, şimdiye kadar seçtiği dersler kendisine aynen verilen öğrenci ne gördüm, ne de duydum!

Hayır, her şeyden önce biz niye karşılığını alma ihtimalimiz sadece %10 olan bir şey için ömrümüzü heba ediyoruz ya? Çok mu hoşunuza gidiyor küfür yemek?

Her yerde tecrübeli eleman arıyor. E be geri zekalı, kimse bizi işe almazsa nasıl tecrübe kazanacağız? Mal mısınız? O kadarını düşünemiyor musunuz? Ha, git kendi işini kur, tecrübe kazan diyorsanız kendi işimi kurabilsem senin kapında sürünmem hayvan herif! Buradan tüm hayvanlar aleminden özür diliyorum, onlara büyük hakaret oldu.

Ondan sonra devamsızlık 10 gün saçmalığı var bir de. Ulan adam kaçırılsa, 10 gün bulunamasa sınıfta mı kalacak?

Bir kere, derslerde bir halta yaramıyor! Hayatımızda sadece ilgili bir meslek seçersek işimize yarayacak bir ton bilgiyi, ki bu öğrettikleri bilgiler Orta çağ bilimindeki tüm bilgilerin toplamından fazla, öğreniyor; bir de üstüne harfiyen ezberlemezsek sınıfta kalıyoruz! Ezber ne lan? Ezberi ninem de yapar, dedem de ölçer!

İddia ediyorum, okul bunca zaman bana hocaların derse bağımsız anlattığı şeylerden başka tek bir bilgi vermemiştir! Ulan, biyoloji öğretmeni mercanların alglerle simbiyotik yaşadığını benden öğrendi! Ki ben bu bilgiye ilkokuldan beri sahiptim. Siz anca formül ezberletin!

Bak bakalım o Avrupa'ya, Amerika'ya... Onca bilim insanı çıkarıyorlar! Formül? Yok, formül filan yok... Biz? Zibilyon tane formül. Bilim insanı? Köy okulunda kendi kendini geliştirmiş bir kaç tane hariç yok.

Zaten bu yabancı dilin İngilizce olmasının zorunluluğu da saçmalık! Sana ne, ben belki hayatım boyunca İngiltere'ye gitmeyeceğim? Hiç Dünya dili diye zırvalamayın bana! Çinli, Japon ve Korelilerin çoğu doğru düzgün İngilizce bilmiyor! Fransızlar, bilse dahi inatla Fransızca konuşuyor! Dünya'da İngilizce bir tek resmi dili olan yerler ve Hindistan (ki yıllarca İngiliz sömürgesinde kaldığı için o da) doğru düzgün İngilizce konuşuyor! Ayrıca, sen bize nerenin İngilizce'sini öğretiyorsun? Hawaii, Amerika, Britanya, Hindistan, Ortadoğu, Afrika? Hangisinde konuşulan İngilizce'yi öğrettiğini sorsam, cevap veremezsin! Fark yok demeyin bana. Bal gibi fark var. Karadeniz ve Doğu Anadolu şivesi arasındaki fark kadar fark var Britanya ve Amerika İngilizcesi arasında!

Bir de, sen onca sene bir dili öğreteme... Ondan sonra gel bir de bunun yandan yemişi olarak Almanca'yı koy üstüne. Çıkart zorluğu çıkart, Allahuekber dağlarının tepesine kadar çıkart!

Ben belki Çince öğrenmek istiyorum? Belki Avrupa'ya ömrü hayatım boyunca gitmeyi düşünmüyorum? İngilizce dünya diliymiş... Git bakalım Çin'e, Japonya'ya! Onlar dediklerini anlasa bile sen onların dediklerini anlamazsın! Sonra İngilizce dünya dili... Yemişim öyle dili! Bir de İngilizce kolay saçmalığı var. Değil arkadaşım, kolay olduğu için mi Türkiye'deki herkesin İngilizce'si kağıt üstünde "süper", konuşurken "küfür"! Ha, eğitim sisteminin de suçu var. Bir dili on iki yılda öğretemiyorsan suç sendedir!

Sonra bir de Üniversite sınavının, gireceğin bölümle ilgili-ilgisiz her şeyden sorması var! Sen felsefe, Türk edebiyatı okuyacak adama neden geometri, fizik; Fizik okuyacak adama neden Türkçe, Sosyal sorusu soruyorsun? Neyin peşindesin?

Üniversiteye başvurusun, ilgili bölümün kendi sınavına girersin; sonra da senin üni.ye alınıp alınmayacağına karar verirler! Bunu yapmak çok mu zor? A, ama o zaman öğrenciler acı çekmez... Hiç zevkli değil...

Yürüyün gidin, yalnız bırakın beni!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder