Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

1 Mart 2022 Salı

Durum Raporu: Rusya-Ukrayna Savaşı, Siyah Elf ve Sızlanma

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında... Tek diyeceğim bu savaşta Batı'nın kaypaklığının, yavşaklığının, adamsendeciliğinin iki bin yıldır zerrece değişmediğini gördük. Ukrayna'yı gazlayıp gazlayıp sonra kıyıdan kıyıdan cılız kınamalar. Ha hıyarlığın büyüğü Ukrayna'da (Ne gaza geliyorsun bu şerefsizlerin lafıyla, değil mi?) ama konu o değil. Rusya zaten malum, onu anlatmaya bile gerek yok. Ben aslında ta 2015'ten beri 3. Dünya Savaşı'nın çıkmasını bekliyordum ama yine de beklediğimden erken oldu. 1-1,5 yıllık işim daha var şu dünyada (6 ayda olacak gibi değil). Onları bitirince zaten Rusya da güneye doğru inmeye başlamış olur (gerçi Orta Asya devletlerinin çoğunun lideri Rus köpeği, yapmayabilir de veya Kafkasya'dan ilerlerler), ben de gidip mitralyöze kılıçla dalarım artık. Bendeki kılıçla olmaz ama o, bir dımışki almam gerek. Niye kendim yapmıyorum çünkü hem uzun sürer hem maliyeti muhtemelen daha yüksek olur zira dımışki çeliğin (Şam [Damascus] çeliği dımışki çeliğin bir türü ama Şam çeliği haricinde de dımışki çelik türleri var. Dımışki çelikten yapılmış herhangi bir kılıca da dımışki kılıç deniyor.) kendisini de ben yaparım o durumda. O değil de bu savaşta "Durun siz kardeşsiniz!" diye araya dalan olacak mı ben onu merak ediyorum.

Şu LOTR dizisindeki siyahi elf hakkında konuşacağım. Aslında pek söylenecek bir şey yok. Filmograf'ın "Siyahi Elf Olur mu?" diye bir videosu var, aşağı yukarı aynı düşünüyorum. İşin garip yanına dikkat çekeceğim: Söz konusu siyahi oyuncu/karakter diziye insan olarak eklenseydi (LOTR elfleri insan değildir. Benim yazdığım belli bir şeyde elfler insan mesela ama LOTR elfleri değil.) bütün bu tantana çıkmayacaktı. Orta Dünya'da güneyde ve doğuda (özellikle doğuda) "tenleri koyu" insanlar bizzat Tolkien tarafından yazılan şeyler. Hatta bu karakter diziye hobbit olarak eklenseydi bile kaynağı filmler değil kitaplar olanlar bu kadar itiraz etmezdi. O niye? Tolkien bizzat kendisi "Hobbitlere benzeyen ve onlarla akraba ama tam olarak hobbit olmayan" bir ırktan bahsedip bu ırk hakkında balıkçılık yaptıklarından başka pek bir bilgi vermiyor da ondan. Nereden öğreniyoruz biz bu ırkın varlığını? Gollum'un hâlâ Sméagol olup Tek Yüzük'ü ele geçirdiği zaman anlatılırken. Kendisi tam olarak o ırktan ki Gollum'un Gollum'kendi görünüşünü biliyoruz (Hobbit ve LOTR kitaplarında farklı tasvir ediliyor bu arada Gollum. Filmlerdeki de Hobbit versiyonuna benzese de LOTR versiyonuyla neredeyse alakası yok.) ama Sméagol'ken tam olarak nasıl göründüğünü bilmiyoruz. Hatta Frodo "Hiçbir hobbit bu kadar kötü olamaz!" deyince Gandalf "O hobbit değil zaten, hobbitlerle akraba bir ırktan sadece." gibi bir cevap veriyor. Yani burada bir boşluk var bak, "Tolkien siyahi elf olmaz dememiş ki." diye bir şey yok -ki "elflerin teni bembeyazdır" demek "siyahi elf olmaz" demek zaten. Çoğunun demiyor bak orada, hepsinden bahsediyor; istisna yok. Ayrıca Tolkien'in elf tasvirinin pek orijinal bir yanı da yok, direkt İskandinav mitolojisindeki Ljósálfar'dan alınma yani itirazınız varsa bunu Viking şamanlarına söylemeniz gerekecek. Ha ama eğer dersen ki "Bunlar hobbitlere benzeyen ama tam olarak hobbit olmayan bir ırk, böyle ekledik. Siyah bunların teni." diye o zaman evet, Tolkien onlar hakkında tenleri beyazdır, siyahtır veya pembedir diye bir şey yazmış değil; dolayısıyla itiraz olsa bile ya cılız olacaktı ya da siyahilikten ziyade "Neden götünüzden ırk uyduruyorsunuz kardeşim?" teması etrafında dönecekti. Gerçi bu SJW tayfa o zaman da "Bu eklenen ırk beyaz tenli olsa laf etmezdiniz." derdi ama ortalama bir SJW sineğin yağından duyar çıkarabilir zaten, yani hem onları hem de insan olarak bile eklense "Siyahi karakter istemezük!" diyen ırkçıları siktir edebilirsiniz.

Yıldım harem serilerinden, bıktım. Şöyle saf romantik komedi istiyorum lan artık. Neyse ki bu sezon Takagi-san ile Sono Bisque var da biraz karşılıyor. Bu arada Marin'i "hamster"a benzeten tek kişi ben miyim? Özellikle yemek yediği vs. sahnelerde Umaru'dan daha çok benziyor "hamster"a ama Marin'i "hamster"a benzeten başka kimseyi görmedim. Animeyi izleyen herkes hatuna taptığından da olabilir o gerçi. Yakında da Shikimori-san çıkacak, şöyle rahat rahat romantik komedi izleriz. Shikkakumon diye gidip "Amin" dedirten animenin (bak bu da kalmadı, eskiden adı haddinden uzun animelere böyle tepki verilirdi ama yeni serilerin neredeyse alayı böyle olduğundan bitti herhalde bu gelecek) harem olup olmadığını hâlâ çözemedim. Gerçi izleyen herkes doğrudan harem muamelesi yapıyor ama Lurie dışındaki iki kızla o türden bir olayını görmedik. Bu arada izleyen herkes de sövüyor animeye, ben de dahil. Garip şekilde sarıyor ama çöp mü, çöp. Gerçi ben çöp SoL harem severim zaten.

Ulan işler yolunda giderken bile işler yolunda gitmiyor. Yayınevi kitapları yolladı bana (Hangi kitapları? Erdem Ö. Hayali'den Ejderin Mührü.) ama ben Balıkesir'deyken yolladı. Kargocu da "Aygaz'a bırakıyorum." dedi. Neden dedi ben de bilmiyorum ama "Tamam." dedim bir hafta daha Balıkesir'de olacağım için. Sonra neyse işte, ulan haritada Aygaz'ı arıyorum... Yok. Önceden Kılıçaslan Caddesi'nde imiş kendisi ama sonra ta Yenişehir Kapı'nın oraya taşınmış (e ama eben artık). Aradım bunları, "Bizde." dediler ha bir de belli ki ellerinde bir sürü kargo var. Kargocular oraya teslim ediyor herhalde, hatta "Gel Yenişehir şubesinden al." diye mesaj atanlar da Yenişehir şubesi olarak orayı kastediyor olabilir yani. Yenişehir Kapı Menişehir Kapı denince korkmuştum ama Aygaz'dakiler tarif edince kolay gidilebilecek bir yerde olduğunu fark ettim. Neyse işte, zaten bir gün çeşitli sebeplerden illaki dışarı çıkmam gerekiyordu (benim de bir gündemim, planım, programım [ulan yazarken bile inanmadım planım programım olduğuna] var yani); o zaman gideceğim işte.

Resmî (tam) adını kullanmamakta direten ama tamamından da vazgeçemeyen delinin teki. Üst düzey takıntılı paranoyak, sosyofobik ve geri kalan her şey.

INFP 6w5 sp/sx 693 IEI RLUEI EFVL melankolik-flegmatik 

☉♓︎   ☽♌︎   ↑♊︎  

Akvarist, koleksiyoncu, yazar*, okçu (yaya kemankeş), gastronomi mezunu (ama aşçı değil), animeci

*Erdem Ö. Hayali 

 𐰼𐰓𐰢:𐰇𐰢𐰼 ᠶᠡᠷᠦᠳᠧᠮ ᠥᠮᠧᠷ اردم عمر Erdem Ömer ㅔㄹ뎀 ㅓ맬 エルデム・ヨマー 埃德姆歐瑪爾 ᛖᚱᛞᛖᛗ ᛟᛗᚫᚱ Ердем Өме́р

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder