Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

7 Ekim 2017 Cumartesi

Kurt ve Çakalları Ayırt Etme Yöntemleri

Kurt ve çakallar hem görünüş hem de akrabalık açısından oldukça yakın hayvanlar; bazı durumlarda bilimsel olarak bile ayırt etmek zor olabiliyor, çünkü her ikisi de Canis cinsinin özelliklerini taşıyor. Peki, bu arkadaşları ayırt etmenin yolu yok mu? Tabii ki var...

1) Kurtlar genelde tek renk ya da fark edilmez alacalı olurlar. Çakalların ise sırtlarında ek bir renk farklılığı olur.
wolf vs jackal ile ilgili görsel sonucu
2) Kurtlar da çakallar da sürü hayvanlarıdır ama kurtlar toplu halde hareket etmeyi tercih ederken çakallar kendi başına hareket etmeyi seçer.
kurt sürüsü ile ilgili görsel sonucu
3) Kurtlar avlanmayı veya taze etleri yemeyi tercih eder, çakallar ise tam tersi çoktan ölmüş hayvanları yemeyi tercih eder.
çakal beslenmesi ile ilgili görsel sonucu
4) Kurtlar eğer açsa ya da bazı durumlarda insanlara saldırır ama çakallar köşeye sıkıştırılmadıkça ya da kuduz filan değilse saldırmaz.
kurt saldırısı ile ilgili görsel sonucu
5) Bazen kurtların kuyruk ucunda ufak bir renk değişimi vardır ama çakallarda böyle bir renk değişimi olursa kuyruğun komple üstünü etkiler.
jackal tail ile ilgili görsel sonucu
6) Kurtlar çakallara göre daha iridir ve kafaları çakallara oranla büyüktür. Ayrıca çakalların kuyrukları kurtlara oranla neredeyse yarı boydadır.
wolf vs jackal ile ilgili görsel sonucu
7) Şu hayvanlar kurttur: Kurt (Canis lupus), köpek (Canis lupus familiaris), kızıl kurt (Canis rufus). Şu hayvanlar çakaldır: Çizgili çakal (Canis adustus), çakal (Canis aureus), kır kurdu/coyote (Canis latrans), gümüş sırtlı çakal (Canis mesomelas), Habeş kurdu (Canis simensis).
wolf vs jackal ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder