Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

27 Ağustos 2017 Pazar

Canım sıkılıyor

Şu aralar canım sıkılıyor. Nedeni yok, varsa da ben bilmiyorum. Az önce durduk yere kodumun eğitim sistemine atarlandım. İlk defa yaptığım bir şey değil ama bizden geçti artık, geri kalan çeksin, bana ne... Bir parti kurmayı düşünüyorum, şimdi karar verdim. Seçim vaatlerim şunlar:

1) Eğitim sistemi acilen düzeltilecek (Artık ne kadar düzeltilebilirse bu saatten sonra) -Bu arada dünyanın 2. en berbat eğitim sistemine sahibiz. 1. kim sizce? Hiç tahmin etmediğiniz bir ülke: Japonya. Japonya'daki otaku sorunu da büyük oranda eğitim sisteminden kaynaklanıyor zaten.

2) Devlet kurumlarında giyim yönetmeliği değiştirilecek: Çizme, şalvar, göynek, (kışın) kaftan, börk-takke-sarık vs.

3) Şapka kanunu kaldırılıp (evet, uygulanmasa da hala var) "serpuş kanunu" getirilecek. Buna göre kalpak, sarık, takke, şapka, fes vs. olmadan evden çıkılamayacak.

4) Latin alfabesi kaldırılacak, Göktürk alfabesinden uyarlama yeni bir yazı biçimine geçilecek; okullarda 1. sınıfta Türk yazılığı (yeni alfabe), 2. sınıfta Türk Latin alfabesi, 3. sınıfta Osmanlı alfabesi öğretilecek.

5) Yerleşmiş olanlar ve özel isimler haricinde İngilizce başta olmak üzere yabancı dilde sözcük kullanılması yasaklanacak.

6) Yabancı dil olarak Latince'ye geçilecek.

7) Tarım ve hayvancılıkla yapılan düzenlemelerle sürdürülebilir tarım ve hayvancılık yapılacak. Hayvancıların her türden hayvanı 3'e ayırması zorunlu olacak: Damızlık, etlik-derilik ve diğer ürünler için. Damızlıklar en verimli üreme çağında ayrılacak. Tarım için de bir sene ticari değeri olan, bir sene ise ticari değeri olmayan bitkiler ekilecek. Ağaçlar ise yıllarca duracak. Tarım için her zaman her bitki eşit miktarda ekilecek, önceki sene değerli olan şeyi komple ekene ağır cezalar verilecek. Çok ağır para cezalarından hapse kadar.

8) İdam cezası geri getirilecek; teröristlere destek veren herkes sorgusuz sualsiz öldürülecek, halka açık yerde ölüsü kırbaçlanacak.

9) Amerikan üsleri kapatılacak, ülkesine dönmemekte ısrar eden Amerikan askerleri terörist ve işgalci sayılacak.

10) Doğaya zarar vermeye ve çevreyi kirletmeye çok ağır cezalar gelecek. Doğaya ya da sokağa gambusya, pirana, timsah, Türkiye'de kendi ya da aynı cinsten akrabası yaşamayan sürüngen ve amfibiler, kedi ve köpek salınması yasaklanacak. Barınak şartları iyileştirilecek; mahallelinin, dükkanların veya kişilerin himayesine almadığı sokak hayvanları barınaklara konulacak. Kedi ve köpek sahipleri, devlete sahiplenme, doğum ve ölümleri bildirmek zorunda olacak; bunu kanıtlamaları gerekecek. Eğer ölümü kanıtlamayazlarsa sokağa atmış muamelesi görecek ki bunun cezası da tüm mal varlığına devlet tarafından el konması olacak. Yemek ve kendini savunma haricinde hayvan öldüren (böcekler hariç), katil muamelesi görecek.

11) Tüm etler yasallaşacak. Domuz ve yabandomuzları domuz kasaplarında, diğer etler normal kasap ve marketlerde satılabilecek. Yılkı, yılan ve kirpi çiftlikleri kurulup devlet eliyle bu etler üretilecek.

12) Diyanet mezhepsiz hale getirilecek.

13) Öğrencilere maaş bağlanacak.

14) Türkmeneli, Türkiye topraklarına katılacak. Özellikle Musul ve Kerkük'ün tapusu bulunarak devlet adına satın alınacak.

15) Hanlık sistemi kurulacak. En baştaki son sözü söyleyen kişi olacak, seçimle başa gelecek ama sonsuz yetkisi olacak.

------------------------------------

Biraz rahatladım. Hayır, pek değil. Hala iç sıkıntım var. Az önce kendimi yazmaya kaptırmışım, 15 madde olmayı beklemiyordum. İdealimdeki devlet düzeni bu şekilde. Neyse, onu bırakın da; eee... Ne diyecektim la? Gökçeada'ya gitmeye az kaldı; acaba nasıl olacak... O bir yana, Gökçeada'da normal bir evim olacak mı acaba... Şu an kira mı ne öyle bir şey. Off... Bak aklımda nasıl bir akvaryum var; bunu Eskişehir'de açmayı planladığım kafede kullanacağım. Evet, Eskişehir'de bir kafe açmayı planlıyorum; bununla bir sorununuz mu var? Sevdiğim bir şehirdir kendisi. Neyse, o bir yana da... E... Hadi akvaryum:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder