Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

15 Ağustos 2015 Cumartesi

Doğa Evi 4. Bölüm

Alternatif eşya yapımı... Ağaç dalları ve ormanda bulduğunuz boynuz, kemik vs.den sandalye, masa vs. yapacaksınız. Bu aslında zor bir iştir. Neyse... Öte yandan; bir koltuk ya da yatak yapımı, nispeten daha kolay ve de ilginç olabilir.

Koltuk yapımı...

Önce; koltuk üç bölümden oluşmalı: İskelet, iç ve kılıf (dış). İskeleti dallardan yapabilirsiniz. Unutmayın; bir iskelet olacak. Yani koltuğun şeklini veren sert bölüm. Bunu sadece dallardan değil; kemik, boynuz gibi malzemelerden veya kil gibi bir şeyden de yapabilirsiniz. Ayrıca sonuç olarak; bunu diğer kısımları yapmadan da üstüne oturabileceğiniz şekilde yapmalısınız ve eğer bir çekyat ya da açılır-kapanır bir şey yapacaksanız bunu iskelet halinde halletmelisiniz. İç bölümü içinse üç seçeneğiniz var: Vegan, etsel ve hepsel.
İç olarak yumuşak ağaç dalları, yapraklar, çiçekler, yün, kıl, tüy, toprak, kum ve hatta yumuşak et parçaları kullanabilirsiniz. Ve sırada kılıf. Kılıf için post gibi bir şey ya da kumaş kullanmanız gerek. Ve koltuk hazır. Yatağı da aşağı yukarı aynı şekilde yapabilirsiniz. Ve geldik yiyecek saklamaya.

Aslında bunu 5. bölüme koyacaktım ama bu bölüm çok kısa oldu. Bu yüzden bu bölüme koyacağım.

Her ne kadar buzdolabınız bile olsa, bir yiyeceği taze olarak uzun süre (bütün yıl) saklamak zordur. Size üç alternatif sunacağım:

1- Buzhane yapın:

Buzhane, büyük lokantalar ve şarküteriler tarafından kullanılan bir odadır. Bir çeşit klima yardımıyla; içerisi yiyeceklerin donmayacak şekilde çok uzun süre taze saklanabileceği sıcaklıkta/ısıda tutulur.

2- Dondurma Dolabı:

Bilirsiniz, dondurmaların konulduğu dolapta donmazlar; ama normal buzlukta donarlar. Siz de bu dondurma dolaplarından alabilirsiniz.

3- Yiyecekleri Formal Hale Getirin

Mesela domatesi saklamak için turşu, salça, ketçap vs. yapın. Eti saklamak için fümeleme, pastırma vs. yapın.Hıyarı saklamak için turşu yapın. Sarımsak, soğan ve patatesin ise saklanmasına gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder