Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

9 Kasım 2023 Perşembe

Genel Güncelleme (veya Valla Ölmedim Lan)

Yazacak bir şeyim yok (ne zaman da bunu desem çenem [klavyem?] düşüyor ama hadi hayırlısı), aslında kafam birkaç şeyle bayağı meşgul ve bunu da sırf "blog boş kalmasın" diye yazıyorum (bot olup olmadıklarını bilmediğim o iki okuyucuyu da kaybedersem bayağı çıkmaza girerim). Kafam nelerle dolu? İşte genel hayat sızlanması (sonbaharla ilgisi yok, hayır; zaten Balıkesir'de havalar hâlâ pek soğumadı), bir de şelale projesinde yine baltayı taşa vurduğum bir noktada takıldım kaldım, onun dışında hakkında hiçbir şey söylemeyeceğim ayrı bir olay var, o konuda düşünüp duruyorum. Şu şelale projesinin son çıkmazı (ben ömrümde bu kadar çok çıkmaza giren proje görmedim, yeter lan) beni bayağı elden ayaktan kesmişti. Mesela dün hiçbir şey yapmayıp bütün gün ayı gibi yattım uyudum (zaten kış uykusuna, yaz uykusuna meyyal, salyangozdan hallice bir insan evladıyım), bloğa yazmayı bırak ne bir şey okudum ne bir şey izledim ne elimdeki kitaba (blogdaki Yöresiz'i de sayarsanız kitaplardan birine ama tabii ki onu kastetmiyorum) bir şeyler yazdım... Ama artık daha iyiyim, bu yazıyı da sırf o yüzden yazıyorum zaten. Aslında elimde çok fazla karma karışık şey, bir ton fikir olup hepsini sağa sola not etmemle de ilgisi var. Ejderin Mührü'nün yenilenmiş ve düzeltilmiş ikinci sürümünü bir türlü yayımlatamadığımdan (o konuda son çare olarak çok iyi bir fikrim var ama o son çare de birkaç yıl bekletecek, hiç yoktan iyi gerçi) elimdekine -veya elimdekilere- odaklanmak, yazıp bitirdiğim şeyleri sıradan düzenleyip (=neredeyse yeniden yazıp) onları da bir bir yayımlatmakla uğraşmak yerine aklıma külliyatın (Ne külliyatı? "Ejderin Mührü - 2. Sürüm: Yenilenmiş ve Düzeltilmiş" ile SKvKC'yi yayımlatmayı başarırsam görürsünüz ne külliyatı olduğunu.) ta ileriki aşamalarına (ulan kendi kendine sürprizkaçıran vermeden bu konulardan bahsetmek de amma zormuş) dair şeyler aklıma gelip duruyor, bu da şu an yazdığım şey(ler)e (Yöresiz dahil, evet) engel olup o aklıma gelen aşamalara ulaşmamı geciktiriyor.

Bu arada, yarın 10 Kasım. Millî bayram falan da değil ki arkadaş, ne diyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Minnettarlığım baki; ama iş cümle kurmaya geldiğinde öylece duruyorum. Ta sonunda internetten kalıp mesajlara bakmaya başlayacağım, o olacak. Niye bu tür ciddi toplumsal konularda cümle kuramıyorum lan ben? Mustafa Kemal Atatürk’ü milletimiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bak şimdi, bu cümleyi başkası kursa, başkası yazsa hoşuma gider; ama kendim yazınca ucuz, ham, sırf yazılmış olmak için yazılmış bir siyasi mesaj gibi geliyor. Aşağılık kompleksimin boyutlarının seviyesine bak...

𐰼𐰓𐰢:𐰇:𐰴𐰖𐰀𐰠𐰃 𐰼𐰓𐰢:𐰈:𐰵𐰗𐰁𐰠𐰄 ᠡᠷᠲ‍ᠡᠮ ᠥ᠃ ᠬᠠᠶᠠᠯᠢ أردم عُ. خيالى Erdem Ö. Hayalî

Delinin teki. Israrla umut etmeye çalışıyor. Gölgesini kovalamakla meşgul. Erdem Ö. Hayalî mahlasıyla kitap* yazdı, şimdi de yayınevlerinin yamyamlıkları ve doğrudan yayıncılık servislerinin onlardan da beter olması nedeniyle umarsızca bir çıkış yolu arıyor. Ha ayrıca bir şeyler daha yapıyor ama netice vermeden, meyve verince olmasa bile en azından tohum çatlayıp filiz çıkmadan bu konuda ağzını sıkı tutmak gibi bir inadı var (ha bir de bu cümlede bahsettiği şeyden hiç zevk almadığını fark edip öylece bıraktı, devam edip etmeyeceğinden emin değil; ama sonuçta bir şekilde para kazanması gerek ve bu konuda yollar aramaya devam ediyor). Tüm kitaplarını yazdığı mahlası artık bloğunda da (Evet, “blog” kelimesinin G’si yumuşar. Blokun K’si ise yumuşamaz.) kullanıyor.

*Ejderin Mührü (ALMAYIN! Benim yazdığım kitap değil bu, editörün kafasına göre yaptığı değişiklikler ve hatalarıyla dolu bir saçmalık sadece. Bu kitabın imlası, düzenlenmeden önce daha düzgündü lan? Ortadan bölünmüş cümle yoktu en azından. “Düzelteceğiz” demiştim ama artık o kadar da umutlu değilim, neden olmadığıma dair blogda “doğrudan yayıncılık” diye aratarak bilgi edinebilirsiniz. Halihazırda aldıysanız da düzeltme işini yaptıktan sonra -tabii onu da yapabilirsek- bir şeyler ayarlayacağım.)

𐰲𐰓𐰼𐰭:𐰢𐰜𐰼𐰇 ᠡᠵᠲ‍ᠡᠷᠢᠩ ᠮᠥᠭ᠍‍ᠷᠥ اژدريڭ مهرى

INFP 6w5 sp/sx 694 (6w5-9w8-4w3)* EII-Ne RLUEI EFVL melankolik-flegmatik Kaotik nötral

*Üçlü tip teorisinde kanatlar yok biliyorum ama teori devamlı değişip yenileniyor zaten.

☉♓︎   ☽♌︎   Asc♊︎   ☿♈︎♀♒︎♂♈︎♃♓︎♄♈︎♅♒︎♆♒︎♇♐︎⚷♏︎⚸♎︎☊♍︎🜊♏︎

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder