Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

26 Ocak 2023 Perşembe

Anime (Evet, Sadece)

"NieR: Automata"da dram etiketini görünce "Eeeh..." demiştim ama şimdilik bayağı güzel gidiyor. Normal "İnsanlar robotlara karşı ama biz android olduğumuz hâlde insanların tarafındayız" animesi. Evet, böyle bir tür var; tıpkı "sevimli kızlar sevimli şeyler yapıyor" animeleri gibi bu da tekrarlayan, bin tane örneği olan bir tema.

High Card da ilk bölümden iyi gibi duruyor ama kartların olayı ne acaba? İkinci bölümde kartların (temel) olayını açıklayıp animeyi bambaşka bir katmana taşıdılar lan.

Danmachi de yani... İşte... SAO gibi bu da ya. "Suyu çıktı ama ne yapalım... En azından Hestia var."

Hikari no Ou... Çizimler hâlâ her şeyin elle çizildiği zamanlardaki gibi duruyor, ki bence bu bir sorun değil. Açıkçası Kubo-san'daki çizimlerdense bunun çizimlerini yeğlerim (gerçi o çizimlere de ya alışmaya başladım ya düzelttiler, artık ilk bölümkü kadar kötü gelmiyor). Hikâye ve evren -şimdilik- çok ilgi çekici yalnız ve feci dram hissi var... Hani bu animenin sonunda kafaya sıkacak aşamaya gelecekmişiz gibi duruyor. Biraz daha masalsı olmasını tercih ederdim, hoş zaten masalsı ama masalsıdan kastım kelime anlamı (masala benzer) değil algılanan anlamdan ("Masal" deyince aklınıza Kırk Haramilerin asıp kesip kelle uçurması mı yoksa "sonsuza kadar mutlu yaşamışlar" cümlesi mi geliyor?) bahsediyorum. Bu arada distopya bu, animede bizzat "Bu, geçmişten gelen bir hikâye değil" deniyor ki masalsılıkla da ilgili. Masallarda da -özellikle doğrudan Türkçe haznesinde ortaya çıkmış masallarda- devamlı olarak kurguya, bunun gerçekdışı olduğuna atıf yapılır. Herhangi bir doğaüstü olayın yaşandığı cümleler Türk masallarında daima "Masal bu ya..." diye başlar.  

Ooyukiumi no Kaina... Ben bu animeyi tanımlayamam. O kadar yetkin değilim. Güzel anime işte, muhtemelen izleyeceğim. O değil de bu sezon amma güzel animeler var lan. 

Oniichan wa Oshimai!'ın konusunu okuyunca bir "Yani... Hani..." oldum ama bayağı komik lan anime. Yalnız o el ve ayak (özellikle ayak) çizimleri nedir gözünüzü seveyim, "ayak fetişi karşıtı kampanya" falan mı yürütüyorsunuz?  

Kaiko sareta Ankoku Heishi (30-dai) no Slow na Second Life "düz SoL-komedi-isekai yapalım ama isekai olmasın" serisi. "Waifu material" (hem de bayağı sağlam bir WM) de var. Ben bu konudan daha önce bahsettim aga, bu tür serileri en dibin de dibi olsa da yarım bırakmışlığım vs. pek yok. Yalnız o değil de esas kız elemana yürümüyor uçuyor resmen, daha 2. bölüm oldu ama Takagi-san'dan daha fazla yol kat etti.

Spy Kyoushitsu'dan bahsettim mi hatırlamıyorum ama kısaca söylemek gerekirse "Ansatsu Kyoushitsu v2 (zaten adından da belli) ama hoca dışında erkek karakter yok" (Şimdilik harem de yok gibi ama ben bu anime yapımcılarını, mangakaları, ranobe yazarlarını vs. azıcık tanıyorsam ya Lily üzerinden hocaya bir aşk hikâyesi yazacak ya animeyi hareme çevirecek ya da ikisini de yapmasalar bile ikisinden birine -belki de her ikisine- dair göndermeler, espriler falan koyacaklar.) serisi. Böyle özetleyince dandik duruyor ama aslında güzel lan. İzlenir yani, çerezlik gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder