Şimdi, şöyle inanılmaz derecede geri zekâlılık içeren bir içeriğe denk geldim: https://onedio.com/haber/titanik-in-yakisikli-kahramani-jack-bir-zaman-yolcusuymus-en-populer-filmler-hakkinda-en-ilginc-teoriler-1109163
O zaman önce o "teori"leri, sonra bu seviyedeki geri zekâlılığa dayanamayıp yazdığım reddiyeleri yazacağım. Oraya da yorum olarak yazdım, evet.
Saçmalık 1: The Hunger Games / Açlık Oyunları (2012) - IMDb 7.2
"Filme göre açlık oyunları Başkan Snow'un bölgelerden intikam almak ve oraları baskılamak için sürdürdüğü bir oyun. Ancak şimdi açıklayacağımız fan teorisi bunu bir adım öteye götürüyor. Açlık oyunlarının bir diğer amacı, Snow'un bölgeleri takip etmesi ve hangi bölgelerin Capitol'e isyan etme olasılığının en yüksek olduğunu anlayabilmesi. Kaselere konan isim sayıları, kimlerin daha fazla yiyeceğe muhtaç duruma geldiğini ve isyan çıkarabileceğini de gösteriyor."
Cevap 1: Şu siktiğimin uyarlamaları hakkında bir şeyden bahsetmeden önce kitapları okuyun. "Teori" diyor bir de. Bunun böyle olduğu kitaplarda açıkça yazıyor zaten, ne teorisi lan? Onaylı kurguplan ("lore") bu, teori falan değil. Bunu "teori" diye ortaya atan da kesin kitapları okuyup sizin gibi Hunger Games’i, LOTR’u film, GoT’u, Sherlock Holmes'u dizi sanan kerizleri "Ulan amma zeki…" diye kendine hayran bırakmak için hiç kitaplardan haberi olmayan biriymiş gibi davranan biridir ha. Ayrıca bundan daha önce de bahsettim ama o Capitol'ü çevirmeden bırakan çevirmene ne kadar sövsem az. Hazır yeri gelmişken belirtmek istedim.
Saçmalık 2: Titanic / Titanik (1997) - IMDb 7.9
"Titanik filmiyle ilgili en çılgın fan teorisi Jack'in gelecekten geçmişe doğru yolculuk yapan bir zaman yolcusu olduğu üzerine. Jack aslında Rose'un hayatını kurtarmak için Titanik'le seyahat ediyor. Başta kulağa oldukça ilginç gelen bu teori için film içerisinde kanıt da bulunuyor. Öncelikle Jack'in saçı 1930 yılını yansıtan bir kesimde. Bir diğer kanıt ise filmde Jack'in Santa Monica İskelesi'nde bulunduğundan söz etmesi. Çünkü bu iskele Titanik'in battığı 1912 yılından sonra yapılmış. Şeytan ayrıntıda gizli gerçekten."
Cevap 2: Occam’ın Usturası kavramını bilmeyen teori falan kurmasın kardeşim. Senarist tarih bilmiyormuş işte, ne zaman yolculuğu lan? Bilimkurgu filmi mi bu?
Saçmalık 3: Jurassic Park (1993) - IMDb 8.2
"Jurassic Park ile ilgili teori ilginç fan teorisi ise aslında o dinozorların gerçek olmadığı üzerine. Teori, parkın kurucusu John Hammond'ın kar elde etmek için aldatıcı bir gösteri hazırladığını ve her şeyi ayrıntılı olarak planladığını öne sürüyor. Filmde dinozor denilen yaratıklarsa aslında çeşitli hayvan DNA'larının karışımlarıyla oluşturulan ve dinozor görünümünde olan farklı canlılar."
Cevap 3: Pardon, dinozor değil de dinozor görünümüne sahip olan nasıl canlılar? Lan bu ne biçim teori, tam olarak ne anlama geliyor şimdi bu? Filmi izlemeden mi ortaya attınız bu teoriyi, ne yaptınız? Ayrıca filmde zaten kurbağa DNA’sı falan gibi şeylerden bahsediliyor. Bu ne tür bir geri zekâlılık? Peki şey soracağım, kurduğu park batıp terk edilmiş bir adaya dönüşen adam nasıl bundan kâr elde etmiş oluyor?
Saçmalık 4: The James Bond series / James Bond serisi (1962-) - IMDb 6.1 - 8
"Pek çok farklı aktörün başrolünü canlandırdığı James Bond film serisi, 1960'lardan günümüze çekilmeye devam ediyor. Filmin hayranlarının serinin farklı karakterlerle devam eden sürekliliğini açıklamak için kulağa oldukça mantıklı gelen bir teorisi bulunuyor. İddiaya göre, James Bond aslında tek bir kişi değil, sadece bir kod ad. Yani James Bond isimli birden fazla ajan bulunuyor. Neden olmasın?"
Cevap 4: Hadi canım! Yemin et? Kod adı mıymış? Halbuki ajanlar hep gerçek adlarını kullanır ya! İngiliz istihbaratı mal zaten, koca adada adı James soyadı Bond olan kişi arayıp duruyor. Bence James Bond ile Dr. Who aynı kişi. Neden? İki dizi de İngiliz dizisi + ikisi de sürekli değişen bir süreklilikte oyuncularla oynanıyor. Onları yiyen bunu da yer. Ben mi? Sağ ol canım, benim karnım bu saçmalıklara tok. Lisede komplo teorileriyle epey vakit geçirmenin böyle faydaları oluyor.
Bir süredir Ranch Simulator adlı oyunla mücadele ediyorum. Neden? Çünkü çok uğraştırıyor. Lan o kadar uğraşmak istesem gider gerçekten çiftlik kurarım! Oyunsun sen, oyunluğunu bil. Bir de şey çok canımı sıkıyor, seni endüstriyel hayvancılığa mahkum ediyor. "Ben böyle tavuktur keçidir takılsın istiyorum. Kekik yesinler." diye bir kafaya girişemiyorsun, illaki endüstriyel. Stardew mesela tam tersi oyuncuyu o türden hayvancılığı yapmaya teşvik ediyor, bu Ranch Sim'de et için dan dun hayvanın kafasına sıkman gerekiyor. Lan bari bir kesim makinesi falan koyaydınız, niye keçiye koyuna tabancayla tüfekle dalıyoruz? Manyak mıyız biz? O değil de insan oyuna bir köpek falan koyar lan. Bir tek at var onu da "Zenginim lan ben!" deme aktiviteleri için alıyorsun yani. Pragmatizmin ve kapitalizmin vücut bulmuş hâli resmen. Bir de seni küçükten başlamaya mecbur bırakıyor ya, ona gıcık oluyorum. Oh be. Ne biçim dolmuşsam bu oyuna karşı. Oyunun videosunu izlemek oyunu oynamaktan daha zevkli amk. Gerçi izlediklerim dört kişi olup ben tek başıma her marabalığa koşturduğumdan da ekstra canımı sıkmış olabilir. ARK gibi bu da. "Tek kişiysen oynama kenks, git arkadaş edin." diyor.
Delinin teki. Israrla umut
etmeye çalışıyor. Gölgesini kovalamakla meşgul. Erdem Ö. Hayali mahlasıyla
kitap* yazdı.
*Ejderin Mührü (ALMAYIN!
Benim yazdığım kitap değil bu, editörün kafasına göre yaptığı değişiklikler ve
hatalarıyla dolu bir saçmalık sadece. Bu kitabın imlası düzenlenmeden önce daha
düzgündü lan? Ortadan bölünmüş cümle yoktu en azından. Düzelteceğiz.
Halihazırda aldıysanız da düzeltme işini yaptıktan sonra bir şeyler
ayarlayacağım.)
𐰲𐰓𐰼𐰭:𐰢𐰜𐰼𐰇
ᠡᠵᠲᠡᠷᠢᠩ ᠮᠥᠭ᠍ᠷᠥ اژدريڭ مهرى
INFP 6w5 sp/sx 694 (6w5-9w8-4w3)*
EII-Ne RLUEI EFVL melankolik-flegmatik Kaotik nötral
*Üçlü tip teorisinde
kanatlar yok biliyorum ama teori devamlı değişip yenileniyor zaten.
☉♓︎ ☽♌︎ Asc♊︎ ☿♈︎♀♒︎♂♈︎♃♓︎♄♈︎♅♒︎♆♒︎♇♐︎⚷♏︎⚸♎︎☊♍︎🜊♏︎
𐰼𐰓𐰢:𐰇𐰢𐰼 ᠡᠷᠲᠡᠮ ᠥᠮᠧᠷ اردم عمر Erdem Ömer
ㅔㄹ뎀 ㅓ맬 エルデム・ヨマー ᛖᚱᛞᛖᛗ ᛟᛗᚫᚱ
埃德姆歐瑪爾 Ердем Өме́р
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder