Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

21 Eylül 2022 Çarşamba

Durum Raporu: KPSS, Stardew Karanlık Teoriler ve Taliban Terörist mi Trol mü (Bu Nasıl Paragraf Başlığı Lan)?

Şu yeni KPSS hakkında biraz konuşacağım. Daha doğrusu söveceğim. Bu arada yine bir şeyler deniliyor, tekrar iptal olup da 3. yapılırsa girmem artık. Bu ne aq? Hele o coğrafyayla tarih sorularına kafam girsin. Bir dağ sorusu vardı, dört şık da ömrühayatımda katiyen duymadığım dağlar. Hayır bu dağları haritada gösterdiği yerler öyle bilmediğim etmediğim yerler de değil, bir şekilde hayatım içinde çeşitli zamanlarda civarı hakkında çeşitli şeyler okuduğum veya bizatihi o civarda kısa süreli de olsa bulunduğum yerler. Ulan Mercan Dağı neresi aq? Hah, baktım; Munzur Dağları'nın (Burada kesme işareti konur mu ki? Özel isim çoğul ekini de içerdiği için konması lazım teknik olarak ama...) parçasıymış. Ulan soruyu öyle sorsana o zaman? "Paragrafa göre" dediği ve paragrafın içinde cevabı olmayan, sırf II. Mahmut dönemini iyi sayılabilecek şekilde bildiğimden doğru cevaplayabildiğim tarih sorusu peki? Bak tarihten ayrıca kardeş katli fermanı sorusu da saçma bir şekilde sorulmuştu. O kadar saçma ki soruyu hatırlayamıyorum aq; ama cevabı doğru yapmışım. Azıcık eski kelime haznem olduğundan o da. Heh, seni de unutmadım Kantakuzen... Ulan soruyla iki saat bakıştım "Orhan Bey mi Murat Hüdevandigar mı?" diye. Aq evladı Türkçe öğrenip öyle hazırlasana şu soruları. Balkanlara Murat-ı Evvel döneminde geçilmedi mi pezevenk, ne kafa karıştırıyorsun? Bunu doğru mu yaptım yanlış mı yaptım hatırlamıyorum ama her halükârda KPSS'den falan bir sik olmayacağı için çok da önemi yok zaten.

Bak bu arada Stardew Valley'in hemen fark edilebilen klasik, diyaloglarda ya direkt ya dolaylı olarak geçen çeşitli travmatik karakter geçmişleri veya gizemli olayları var; ama konunun daha derinlerine inilebiliyor. ConcernedApe abimiz sağ olsun oyuna -tıpkı Minecraft gibi- müthiş bir kurguplana ("lore") bağlanabilecek şeyler koyup hiçbir açıklama yapmadan üstünkörü geçtiğinden -ki gizem olmasını istiyordur falan bu konuda sıkıntı yok, saygı duyarım; en azından MC gibi tamamen kurguplansız değil- bir "buzdağı" meselesi var. En alt katmanlar, karanlık ve derin teoriler falan... Bayağı sardım bunlara. Aslında oyunun en güzel taraflarından biri de CA abimiz çıldırıp tek tek "Alın lan!" diye açıklamazsa (açıklamayacak gibi duruyor ki ben de açıklamamasını tercih ederim) bu teorilerin hangisine ne kadar inanacağınızın sizin sorumluluğunuzda olması. Bu arada Pierre'in zulası hakkında da elli bin tane teori var ama ben o ara sahneyi ilk gördüğüm andan itibaren porno olduğundan eminim. Hâlâ eminim bak. Kesin ya, %1005. Ne? Senku derken iyi ama? Senku'yu bilmiyorsanız Dr. Stone animesinden, SDV'yle falan ilgisi yok.

Taliban'ın Afganistan'da yönetime el koymuş bir örgüt değil dünya çapında bir trollük olduğunu düşünmeye başlayacağım yakında. "Şiddete yönlendirdiği" gerekçesiyle PUBG'yi yasaklamışlar amk. Şiddete yönlendirdiği eşeskşdsiaZşs... Ulan gülmekten yazamıyorum. Daha önce de "Eğitim şart!" diye açıklama yapmışlardı klssmşasx. Ulan ya... Gerçi bizim "yerli ve milli" terör örgütü de (Yok o değil, öbürü. Dinci değil etnikçi olan.) boyna "Barış, barış..." deyip duruyor. Genel geçer bir durum herhalde. Yok, "duruyor" değil, duruyordu. Suriler, Afganlar falan gelince bunların da sesi kesildi ki nedenini hâlâ merak etmekteyim. Yani sonuçta "çözüm süreci" denen şey boyunca şehirleri yarı-açık kışlaya çevirmiş tipler bunlar. Bir işler çeviriyorlardır. Taliban'a dönersek daha önce de (kendilerinden farkı olmayan) IŞİD'i "fitneci" ilan etmişler ama bu Selefîler genel anlamda "En Müslüman benim! Kalan herkes başı kesilecek kâfir!" kafasında olduğundan buna şaşırmıyorum. Taliban Selefî mi onu da bilmiyorum gerçi, ona bir bakayım. Evet, Selefîymiş.

Delinin teki. Israrla umut etmeye çalışıyor. Gölgesini kovalamakla meşgul. Erdem Ö. Hayali mahlasıyla kitap* yazdı. Ha bir de kupa, tişört ve envaiçeşit şey için özel tasarım baskıları satmaya çabalıyor.**

*Ejderin Mührü (ALMAYIN! Benim yazdığım kitap değil bu, editörün kafasına göre yaptığı değişiklikler ve hatalarıyla dolu bir saçmalık sadece. Bu kitabın imlası düzenlenmeden önce daha düzgündü lan? Ortadan bölünmüş cümle yoktu en azından. Düzelteceğiz. Halihazırda aldıysanız da düzeltme işini yaptıktan sonra bir şeyler ayarlayacağım.)

𐰲𐰓𐰼𐰭:𐰢𐰜𐰼𐰇 ᠡᠵᠲᠡᠷᠢᠩ ᠮᠥᠬᠷᠥ اژدريڭ مهرى

**Şuradan: https://www.redbubble.com/people/caricaturized/shop?ref=account-nav-dropdown

INFP 6w5 sp/sx 694 (6w5-9w8-4w3)* EII-Ne RLUEI EFVL melankolik-flegmatik Kaotik nötral

*Üçlü tip teorisinde kanatlar yok biliyorum ama teori devamlı değişip yenileniyor zaten.

☉♓︎   ☽♌︎   Asc♊︎   ☿♈︎♀♒︎♂♈︎♃♓︎♄♈︎♅♒︎♆♒︎♇♐︎⚷♏︎⚸♎︎☊♍︎🜊♏︎

 𐰼𐰓𐰢:𐰇𐰢𐰼 ᠶᠡᠷᠦᠳᠧᠮ ᠥᠮᠧᠷ اردم عمر Erdem Ömer

ㅔㄹ뎀 ㅓ맬 エルデム・ヨマー ᛖᚱᛞᛖᛗ ᛟᛗᚫᚱ

埃德姆歐瑪爾 Ердем Өме́р

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder