Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

13 Nisan 2022 Çarşamba

Durum Raporu: Anime (Aynen, Direkt ve Sadece Anime)

"Mahoutsukai Reimeiki" de Re:Dive gibi. Önce biraz "Öööf... Tamam komedi hastasıyız da arkadaş..." demiştim ama Loux isimli güzide karakterimiz için bile izlerim sırf. Cadı yiyen asayla anlaşma yapıp "-chan" diye hitap ediyor lan hatun ksldvjsşd. Daha ilk bölümden "Hani bu hatun böyle eğlenceli, umursamaz gibisine ama bak aklı, zekası da var bunun." kısmı koydular, daha da hoş bir hale geldi karakter. Gerçi anime daha 1. bölüm olduğundan o konuları tam açmamış olsa da bu hatunun öyle alelade bir büyücü olmadığını, bayağı üst seviyeli bir şey olduğunu söyleyebilecekleri en açık şekilde söylediler zaten. Yalnız Hort diye (Bu nasıl isim lan? Yok Hortlak aq.) bir "senpai" eklediler başkarakterle yarı romantik ilişkisi olsun diye. Biraz sinirimi bozuyor. Şu yarı romantik ilişki işinden vazgeçin lan artık, ya dümdüz arkadaş olsunlar ya da hatunun bizim mala yanık olduğu konusunda şüphe kalmasın. İtiraf etmese de olur, biz bilsek yeter. Yeter lan. Bu arada muhtemelen izlerim ben bunu. vajDAJWDSA... Lan o kadar laf ettim, daha ilk bölümün sonu Hort'un "Galiba senden hoşlanıyorum." demesiyle bitti. Oh beeee, bize bunlarla gelin kardeşim. Vallahi rahatladım ya. İzlerim ben bunu. Bu arada bu spin-offmuş lan. Neyse, Magi'yi de Sinbad'dan (O Sinbad değil lan.) önce izliyorum sonuçta. Spin-offun olayı budur.

Spy x Family'yi zaten anlatmaya gerek yok... Mangası efsaneydi, animesi de aynı kaliteyi koruyor.

Kaguya-sama mangasında güncel olduğum halde animenin 3. sezonu deli gibi güldürebiliyor. Manga okuduktan sonra animeden pek zevk almam genelde, özellikle de komedi vs. serilerinde. Komedi hastasıyım ama böyle de bir şey var yani. Bunda hâlâ gülmekten öldürüyor.

Kawaii Dake ja nai Shikimori-san için de Spy x Family için dediklerimin birebir aynısı geçerli. O değil de Spy x Family üstüne Shikimori-san'dan bahsederken aklıma geldi, ben niye böyle milleti kesme biçme eğilimleri olan anime hatunlarını* bu kadar seviyorum lan? Hayır gerçekte gidip gidip tutulduğum kızlar tam tersi profilde çünkü. "Lan gerçekte öyle kız mı var?" demeyin, boks yapıp dağa tırmanan ama dışarıdan gayet normal (kime göre normal neye göre normal kardeşim?) genç kız gibi görünen en az bir hatunu bizzat tanıyorum. İstese aşağı alır yani gayet ama cana yakın davranıyor. Bizzat derken gerçekten bizzat, gerçek hayatta. Hani internetten vs. de değil yani, direkt kanlı canlı aynı ortamda bulundum. Bu arada azıcık "spo" olacak ama söylemeden geçemeyeceğim Shikimori-san hakkında: Inuzuka ile Nekozaki jabhkjasöd... Serinin "Gidin evlenin lan!" çifti sevgili olan başkarakterlerimiz değil bunlar snkleçsfm.... Kedi köpek... kaçmwdksç... Öte yandan ekibin en iyisi ufak sarışın ksdnldfd... Tam trol ya. Adını hatırlamıyordum, Hachimitsu'ymuş.

*İşte Medea Belial (Manhwa karakteri olman anime kızı olduğun gerçeğini değiştirmez.), Shikimori-san, Spy x Family'nin adını unuttuğum suikastçı annemiz, Ika Musume'nin Chizuru'su falan... Yuno ve bir sürü yandereyi de seviyorum ama burada bahsettiğim direkt "yandere" ile aynı şey değil.

"Koi wa Sekai Seifuku no Ato de" de klasik "düşman âşıklar" teması ama bayağı eğlenceli lan jksjsşd. Ayrıca bu Japonlar ne yedi lan Power Rangers'ın ekmeğini. Hâlâ tavşanın suyunun suyunu çıkarma derdindeler. Animeyi sevmiş olmam bunun böyle olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Tomodachi Game'in tagları "eeeh..." dedirtmişti başta, "Hiç dram çekemeyeceğim..." ama ilgi çekici duruyor. Bir bakalım, iki veya üçüncü bölümde karar veririm ben bunu izleyip izlemeyeceğime. Bu arada belli ki bu yazıda animeden başka bir şeyden bahsedemeyeceğim, şu uzunluğa bak, o zaman... Evet. Bir de Tomodachi Game şimdi adını unuttuğum yarı-POV bakış açısıyla hikâyeyi işliyor. Adını hatırlasam daha kolay olurdu ama mecbur o bakış açısını anlatacağız: İlahi bakış açısı gibi görünür ama sadece o sırada orada olan belli bir karakterin bildiği kadar bilir, düşündüğü kadar düşünürüz. Hayır internetten bak, ne uzatıyorsun? Bakış açısının adını bulamadım bu arada. "Gözlemci" galiba ama emin değilim o mu. Hatta ilk bölümün sonundan direkt karar verdim, izlerim ben bunu. Böyle değişik gerilimler arada iyi geliyor.

O değil de Otome Game Sekai diye başlayan 2. bölümde garip şekilde ilgi çekici hale geldi lan. İsekai hastası olarak bile katlanamadığım Tate no Yuusha, Arifureta gibi serilere bağlayacağını düşünüyordum ama feci ilgi çekici hale geldi.

Machikado Mazoku hemen hemen her SoL'un kaderini yaşayıp Türkiye'de hak ettiği ilgiyi pek görememiş bir SoL. Lez imalı başkarakterden (Bu genelde ima aşamasında kalır bu arada, daha ileri gittiği pek görülmez. Bir açık açık Hiiragi'ye yürüyen ve 18 yaşında olmasına hâlâ şaşırdığım Konata var işte. Bu arada ne demek "Konata x Kagami kanonik değil" ya! Birkaç tane daha var şimdi hatırladığım ama onlarda ima değil direkt hikâyenin ortasına koyuyorlar olayı.) "düşman aşıklar" teması göndermeleri falan aknlasa. Şimdi diyeceksiniz ki "Tamam da Machikado Mazoku ne alaka, niye anlattın şimdi?" 2. sezon gelmiş lan! Hiç de beklemiyordum ha. Japonya'da ve dünyada Türkiye'den daha çok tutuyor SoL animeler (ergen ağırlığı yok çünkü oralarda, otuz yaş kaybeden ağırlığı var) ama yine de asla yeni sezon gelmeyen, gelmeyecek hayattan kesitler (SoL'un açılımı) animeleri oluyor. Yuru Camp'ın filmi aşağı yukarı ne zaman çevrilecek acaba ya? Ta 2023'e kadar bekleriz muhtemelen. Yalnız efsane başladı 2. sezon. Tam 1. sezonun tüm tadını alabildiğimiz bir bölüm oldu. Yuuko olsun, Lilith olsun, Momo olsun hiçbir şey kaybetmemiş sevimliliklerinden olsun, saflıklarından olsun, şerefsizliklerinden (aksnksadnsd) olsun...

Bu arada normalde BRS'nin teması hem şarkıda hem ilk/eski/orijinal (Ulan bu iki seri arasındaki ilişki spin-offumsu ama tam da spin-off olmadığından tanımlayamıyorum. Utawaremono ve sonra çıkan, adını hatırlamadığım arasındaki ilişki gibi.) seride mavi renkti, kırmızı düşmanların temasıydı diye hatırlıyorum ama buradaki BRS hem mavi hem kırmızıyı üstünde toplamış. Black Rock Shooter zaten kırmızı, siyah ve mavi renklerden ibaret; neredeyse başka renk yok şarkısında olsun, ilk animede olsun, bu yeni animede olsun... Yanlış hatırlıyor olabilirim bu arada, ilk animeyi de klibi de izlediğimden beri uzun zaman geçti.  Black★★Rock Shooter: Dawn Fall anlaşılmamaya devam ediyor bu arada. Gerçi BRS dediğinin alametifarikalarından biri zaten "boşlukları kendin tamamla"dır. İlk anime olsun, şarkı olsun... Hep böyleydi. Yalnız konu bir Hatsune Miku şarkısından harbi nerelere geldi ya? Mekakucity Actors gibi bir şey değil ki bu arkadaş... Bu arada Gumi'nin (ölümüne Gumiciyiz hacı) tam anime yapılmalık müthiş şarkıları var: Mane Mane Psycothropic olsun, Ten-Faced olsun, Mosaic Role olsun... Bak Mekakucity Actors demişken Aku no Monogatari ve/veya Pandora Voxx serilerinden de efsane anime olur. Yalnız 2. bölümde gelen Monica Kaburagi de efsane oldu ksnflfseşfs. Müthiş hatun be. İlk sezonda (Ulan ilk sezon değil bu!) da açık mı ima mı yoksa fanların abartısı mı* hatırlamıyorum ama bir lez mez olayı vardı, bunda da bu tamirci hatun üstünden yapacaklar demek ki onu. Hatunun esas olayı tamir ama fanservis böyle bir şeydir zaten. Dawn Fall ilk animeden daha anlaşılabilir bu arada, daha 2. bölümden birçok şeyi söylediler, ima ettiler, bir şey yaptılar... Animenin yarısına kadar zerre açıklama yoktu ilk animede.

*Fujoshiler kadar fazla karşılaşılmadığından ve genelde direkt o yönde animelere meylettiklerinden, alakasız animede dümdüz hetero olan kızları birbirleriyle şiplemediklerinden çok göze batmıyorlar ama bir "yuri hastası" formu da var anime izleyicileri arasında. Buradan bütün "fujoshi"lere sesleniyorum: Deku hetero lan! Dümdüz hem de. Naruto'nun bile gey olma olasılığı daha fazla.

Shokei Shoujo no Virgin Road'ın daha ilk sahnelerindeyim, başkarakter tam olarak "isekailanınca ben" tepkisi verdi başta jkalşfdcfx. Bu şansla muhtemelen benim de başıma gelecek şekilde "Bu ne la? Gücü yok bunun." denilerek saraydan atıldı kjajLAŞDSZ. Bakalım bu karakterler bazen "Tahmin edilemez, saklanan güç" kavramına sahip oluyor ama bu animenin Arifureta'ya bağlama olasılığı çok yüksek ya! Hiç çekemem. Esas kızımız acayip tatlıymış yalnız. Gerçi ben şu aralar yalnızlıktan öldüğüm dönemdeyim, daha dün yedi farklı anime karakterine evlenme teklif ettim lan! Dolayısıyla o yüzden (Ne?) herhangi bir anime kızı olduğundan daha tatlı geliyor olabilir bana. Yalnız şu Japonların mayonezden beklentisi ne artık anlayamıyorum. Ne mayonezmiş arkadaş, her isekailanan mayonez de mayonez... Yalnız bu anime belli ki KonoSuba gibi klasik isekai klişelerine geçire geçire ilerleyecek. Taglar ve konu yazısı (Arka kapak yazısı? Ne denir lan buna?) beni rahatsız etmişti ama izlerim muhtemelen. Bu arada ruhban sınıfının adı Faust jkandlsşds. Bu Japonların Kilise'yle ne derdi var onu bir türlü anlayamadım zaten; İngiltere gibi Papalıkla takışmadılar (E zaten Japonya'da Hristiyanlık asla esas bir güç olmadı), Fransa gibi isyan-giyotin-laiklik üçgeniyle modern devlet yapılanmalarını kurmadılar, din değiştirmeye falan da zorlanmadılar... Gerçi bu sonuncudan emin değilim, yöneticilerin esas olarak Budizm'e öncelik verdiği dönemler vardı galiba ama net bilgim yok o konuda. Bir bakayım Shokei Shoujo'yu izledikten sonra. İşin ilginç yanı, bu Faust sınıfından olan esas kızımız gayet hoş ve iyi biri gibi görünüyor şimdilik. N'oluyo' lan? N'oluyo'? Onuncu dakikadan sapladı elemana bıçağı hatun... Lan n'oluyo'? Yok, ben artık bu animeyi yorumlamaya çalışmaktan vazgeçtim. 2. bölümü de bitirip buraya "İzlerim, izlemem" falan yazarım. Esas kız (tam emin değilim bu rahibe ablamız esas kız mı gerçi, o "öteki" de esas kız olabilir) aşırı karmaşık lan! Gerçek insan gibi, belli olmuyor ne yapacağı. Gerçi konu yazısında "'Kayıp olanlar' öldürülür." falan bir şeyler yazıyordu ama... Bu animenin Kuroko'su da Momo kasdkasds. Kuroko derken Toaru'daki Kuroko. Bayağı ilgi çekici lan bu bu arada, izlerim ben bunu. O değil de ölen eleman ana karakter değilmiş lan. Bu rahibeyle "öteki" çağrılan ana karakter demek ki. O değil de openingden spo yedik aq ya. Bütün hikâyeyi, olayı, aslı, esası anlatmışlar openingde. Yalnız Akari -şu "öteki"- efsaneymiş lan jkasnelsd. İzlerim ben bunu.

Heroine Tarumono! iyi başladı gibi... Bakalım. Bana bir yerden tanıdık geliyor bu anime; kesin mangasını, LN'sini, VN'sini falan öven birini görmüşümdür. Yani, iyi başladı gibi ama 3. bölümden önce karar vereceğimi sanmıyorum. Çok güzel başladı lan bu arada. Her an bozabilir ama müthişti ilk bölüm. 3. bölümde bozmazsa anca sonda bozar, dolayısıyla 3. bölümde karar vereceğim izleyip izlemeyeceğime.

Delinin teki. Israrla umut etmeye çalışıyor. Gölgesini kovalamakla meşgul.

Kaotik nötral INFP 6w5 sp/sx 694 (6w5-9w8-4w3) EII-Ne RLUEI EFVL melankolik-flegmatik.

☉♓︎   ☽♌︎   Asc♊︎   ☿♈︎♀♒︎♂♈︎♃♓︎♄♈︎♅♒︎♆♒︎♇♐︎⚷♏︎⚸♎︎☊♍︎🜊♏︎

☣ ☪ ۞ 🏹 𐰾𐰠𐰾 🐏 🍎

 𐰼𐰓𐰢:𐰇𐰢𐰼 ᠶᠡᠷᠦᠳᠧᠮ ᠥᠮᠧᠷ اردم عمر Erdem Ömer

ㅔㄹ뎀 ㅓ맬 エルデム・ヨマー ᛖᚱᛞᛖᛗ ᛟᛗᚫᚱ

埃德姆歐瑪爾 Ердем Өме́р

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder