Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

12 Nisan 2020 Pazar

Ne Başlıkmış Be Arkadaş, Bir Salın Beni

Hani bazen canlı yayınları Youtube'a atıyorlar ya? İşte onları bölüp atmaları lazım aslında. Bir buçuk saatlik Youtube videosu mu olur arkadaş, insani sürelerde (mesela yarım saat yarım saat) bölüp atsanıza şunları? Tamam, size iş çıkacak belki ama bir buçuk saatlik Youtube videosunu geri planda başka bir şeyle uğraşmadan ya da atlamadan izleyecek bir insan evladı olduğuna inanmıyorum. Canlı yayın o sırada, hâlâ canlıyken bir şekilde izleniyor ama daha sonra insanın gözünü korkutuyor.

Bazı yiyecekleri hiç pişirmemek gerekiyor. Kek mesela, bırakın hamur halinde kalsın, öyle tüketelim.

Yesterday wo Utatte diye bir anime çıkmış, taglarda "Slice-of-Life" ve dram var. Dümdüz dram olduğunu pek sanmıyorum, muhtemelen az da olsa komedi de vardır içinde. Neden böyle düşünüyorum peki? Şu sebepten: SOL animelerinin hamuru zaten komedidir, örneğin dram animesi sevenlerin ilk onlarında, hadi bilemedin ilk yirmilerinde mutlaka bulunan Clannad (ki kendisi en efsane SOL'lardan da biridir aynı zamanda) bolca komedi içeriyordu. İlk bölümü izledim, Zettai Shounen gibi yavaş bir anime olacak herhalde. Hüzünlü ama huzursuz etmeyen, dramı basıp ağzımızı yüzümüzü dağıtmadıkları bir anime. Yavaş yavaş, hafiften ilerleyecek gibi duruyor.

Anime demişken, Akatsuki Fansub'un telif yemesin diye videolara koyduğu isimler efsane ya, aaklkdjasfkl. Azur Lane'in bir bölümüne "Boş Yapan Loliler ve Ablaları" yazmışlar hadjasdhads. Bu arada gerçekten o adı hak eden bir bölümdü.

Bunu da söyleyip anime konusunu bitireceğim: Son zamanlarda kavram karmaşası yaşayan çok izleyici var. Loliye lolicon demek gibi mesela. Lolicon, lolinin uzunu değildir, loli-düşkünü demektir. Loli çok kısa geliyor, illa uzatmak istiyorsanız "Lolita" deyin; aynı şey değil ama en azından kökeni o. Wa'yı ha diye yazanlar var ama onlara kızamıyorum zira onun hesabını Wa yazmak için Ha kullanılan Japoncadan sormak gerekiyor. Bir de isekai'ın ne olduğu konusunda kafa karışıklığı var. İsekai, bizim evrenimizden başka bir evrene giden karakter(ler) içerir, Danmachi isekai değildir. Orada bizim dünyamızdan bir karakter yok, hepsi o evrende doğup büyümüş, o evrene ait karakterler. Bleach bile isekai demeye Danmachi'den daha uygun "Soul Society" ve "Hueco Mundo" nedeniyle. Hataraku Mao-sama isekai'dır bak, başka bir evrenden bizim evrenimize gelen karakterler var (reverse isekai). Danmachi'ye isekai diyorsak Naruto'ya da One Piece'e de isekai diyelim, bizim evrenimizde geçmeyen bütün serileri isekai olarak sınıflayalım. Olmaz öyle.

Evren Çemberinin Ateşi'ni tamamlamama az kaldı, bitireyim toplu olarak yayınlayacağım. Kara Kanatlı Gezgin'den daha iyi oldu, valkür irfanına da biraz daha girdim. Yine Kızıl Evren hakkında bir şey yok gerçi.

Bannerlord almak istiyorum ama bug'lı ve yarım yamalak bir oyuna o kadar para vermek de istemiyorum. Bakalım ne yapacağım?

Farklı tarzlarda konuşan halkların olduğu (bazıları daha eski, bazıları daha "tikky" tarzı falan) bir hikaye anlatmak istiyorum aslında. Bir yol hikayesinin iyi olacağına karar verdim. Aslında elimde bunun için gayet uygun, sadece birkaç temel noktası belirlenmiş bir taslak var ama Sahte Kahramanlar'ı bitirmeden hiçbir şeye başlamak istemiyorum. Elimi attığım bir şeyi bitirmek istiyorum artık, muhtemelen asla yayınlanmayacak olsa da. Peki Evren Çemberinin Ateşi? O beni pek yormuyor, eski fikirlerime göz atmama yardımcı oluyor; onu yazarken Sahte Kahramanlar için de fikir buldum.

Yılan gibi olmak isterdim: dayanıklı, sakin ve gizemli. Onun yerine zayıf, güçsüz ve günahkarım. Ah, gerçekten yaşamama gerek yok; ama bir şekilde hâlâ hayattayım. Bari daha ilginç bir dünyada yaşasaydım. Burada balıklar var, taşlar var, kılıçlar var ama onlar dışında pek fazla ilginç şey yok. Artık kılıç da kalmadı gerçi.

"Geçmişte Normal Karşılanan 10 Tehlikeli Şey" diye bir video izledim, geçmişte dediği 19. yüzyıl. Dikkatinizi çekerim, tek bir tanesi (sülük) hariç bütün maddeler aq Batılı kültürsüzlerinin işi. Ya Amerikan ya İngiliz ya Fransız. Hiç gelip Batı medeniyetinden falan bahsetmeyin bana artık. Sayı saymayı doğudan öğrenen adamların medeniyeti mi olur? (Anahtar kelimeler: Geometry of Ancient Egypt, Geometry of Babylonian, Arabic Numerals, Pingala, Harizmi)

Bu arada Sahte Kahramanlar'da hikayeyi devam ettirmemek için elimden geleni yapıyorum. Kaleye girme bölümü yazmam gerekirken orman elflerinin ne tür evlerde yaşadığına dair bir diyalog yazdım, şimdi de hikayedeki dillerden birinin kelimelerini düzenliyor, harf ekliyorum. O işim de bitince karakterlerin aksanları hakkında yazdım, kesinlikle hiçbirinde aksan yok ama olsun, önemli değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder