Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

11 Ekim 2018 Perşembe

Doğada Yoğurt Yapımı

Şimdi, aklınızda bazı sorular oluşabilir: "Neden doğada yoğurda ihtiyacımız olsun?" Merhem olarak kullanabilirsiniz, dengeli bir besin olduğundan hayatta ve enerjik kalmanıza yardımcı olur, hepsini olmasa da çoğu bitkisel zehirlenme için panzehir niteliği taşır ya da en basitinden yemeklerinizi tatlandırabilirsiniz.

Yoğurt için iki şeye ihtiyacınız var: 1) Süt, 2) Maya.

Maya derken ekmek mayası değil, bir sakin. Sütü herhangi bir memeli hayvandan elde edebilirsiniz ama kolay olmayacaktır, yine de denememeniz için bir sebep yok. Maya içinse birkaç şey yapabilirsiniz.

1) ÇİY

Nerede yapabilirsiniz: Her yer
Nasıl: Süt, sabah çiyine bırakılır. Ardından oluşan bu yoğurtla ekşimiş süt arası haldeki şey maya olarak kullanılır.

2) NOHUT

Nerede yapabilirsiniz: Anadolu
Nasıl: Kuru nohut, ısıtılmış süte katılır; süt sarılır ve altı saat beklenir. Oluşan madde maya olarak kullanılır.

3) LİMON

Nerede yapabilirsiniz: Akdeniz (Turunç, ağaç kavunu ve limon ile), Uzakdoğu (limona benzer turunçgillerle ve gerçek limonla), Hindistan (limona benzer turunçgillerle ve gerçek limonla)
Nasıl: Limon, kabuğu ve çekirdekleri kalacak şekilde ince dilimlerle kesilir. Süt ısıtılır ve limon, süte katılıp karıştırılır. Altı saat beklendikten sonra oluşan madde maya olarak kullanılır.

4) AÇILMAMIŞ YEŞİL ÇAM KOZALAĞI

Nerede yapabilirsiniz: Her yer
Nasıl: Kozalak kaynatılır ve soğutulur. Süt ısıtılır, kozalak katılır; sonra dört saat fırında durur (veya ateşin yakınında). Daha sonra soğuk bir yere (toprağın altı, mevsime ve ortama göre karın altı) koyulup dört saat daha beklenir. Elde edilen madde maya olarak kullanılır (ha bu kadar çabaya değer mi o ayrı konu ama en kolay bulabileceğiniz de çam kozalağı)

5) KARINCA YUMURTASI VEYA KARINCALARIN YUVASININ ETRAFINA DÖŞEDİĞİ KUM

Nerede yapabilirsiniz: Her yer
Nasıl: Karınca yumurta veya toprağı temiz bir beze konur. Süt ısıtılır, bez içine konur; iki saat sarılı halde bekletildikten sonra soğuk bir yere konur. Ertesi gün elde ettiğiniz şey maya olarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder