Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

8 Haziran 2018 Cuma

Tuvalet Eğitimi Olan Hayvanlar

1) KEDİ
kedi ile ilgili görsel sonucu
Böyle bir liste yapılacak ve kediler ilk sıraya yazılmayacak? Tamamen saçmalık. Peki size, kedilerden daha etkileyici ve eğitime gerek duymayan tuvalet eğitimli hayvanlar olduğunu söylesem?

2) ALTIN HAMSTER
Bizim rahmetli, aslında nine. Altın hamster'lar ev ortamında dört yıla kadar yaşayabiliyorlar, doğada en fazla 2 yıl. 100/4'ten insan yaşına göre 80-90 yaşına kadar yaşadı, benim öz babannem o kadar yaşlı değil. Allah rahmet eylesin ufaklık, ben bunun daha doğumunu bilirim. Cidden, yeni doğmuşken gördüm ve annesinden ayrıldığından beri bendeydi bu gıcık güzellik.
Tuvaletlerini, daima yuvasının, yani kafeste yatıp uyuduğu (ki gençken gündüzün çoğunu, yaşlıyken neredeyse her zamanı uyuyarak değerlendiriyorlar) en uzak köşesine tuvaletini yapar. Üstelik, eğer hamster'ın tuvaletini yaptığı yere bir kum kabı koyarsanız kötü kokuyu da önlemiş olursunuz. (Tabii bir yere kadar)

3) LEOPAR GEKO
Neden taşların uygun olmadığını da anladım; koku yapıyor, temizlemesi zor, nem ve yosun tutuyor, bir de teraryumu inanılmaz ağırlaştırıyor. Hafifçecik bir şeymiş be benimkinin teraryumu.
Leopar gekolar da tuvaletlerini hep aynı yere yaparlar. Kendi gekomda şunu gözledim: Tuvaletini yaptığı yer, nem kabına en uzak köşe. Üstelik, tuvaletini yaptığı yere bir süre su kabını koydum; etrafına, biraz uzağına yapmış tuvaletini. Tabii hepsi mi böyle yoksa benimki mi manyak onu bilmiyorum, araştırdığımda sadece aynı yere yaptığı bilgisi geçiyordu çünkü. Bu arada, hamster'lar tuvalet kısmına yem kabını ezkaza koyunca orayı çöplüğe çeviriyorlar, bunu da kendi rahmetli hamster'ımda gözledim.

4) BAŞKA VARDIR MUHAKKAK AMA BEN BİLMİYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder