Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

21 Temmuz 2021 Çarşamba

Durum Raporu: Köy

Köydeyim bir süredir, geldim de rahatladım. Ha bir de Balıkesir'deki müezzin yüzünden dinden çıkmakla kalmayıp inanç düşmanı olmama ramak kalmış, onu fark ettim. Buradaki imam (küçücük köy camisi, kadrolu müezzin falan yok haliyle) ezan okumayı biliyor Allahtan da ezan okunurken beddua etmek yerine tekrar "azizallah" demeye başladım ben de.
Bilgisayar bozuk bu arada; hem internetsiz hem bilgisayarsız olduğumdan pek yazmadım. Bir de buraya yazacak kadar boşluğa düşmek için fazla meşguldüm. Kalkan boyuyor, bıçak dövüyor, hikaye yazıyor ve okula sövüyordum (Ona da geleceğim.).
Okul bitti Allahtan da ben de bittim. Yaptığım staj hakkında AKTS'den sorun çıktı (çıkmasa şaşardım), neyse o çok uğraştırmadan çözüldü. Okul bitti bitmesine de ben akıllanmadan. Geri dönüp bir tur daha okumaya niyetliyim. Sonra da ver elini akademik. Üniversite kampüsüne kilitleyeceğim kendimi.
Bilgisayarın bozukluğu hasebiyle Bozüyük'e gittik, bir tane akvaryumcu gördüm. Hemen ön camdaki akvaryumda japonbalıkları vardı ki bayağı ilginç bir seçim. Neden? Çünkü bu tanklar müşterinin ilk gördüğü tanklar olduğundan akvaryumcunun yüzü niteliğindedir. O sebeple de altum ya da turna balığı gibi daha nadir türler, olmadı şov amaçlı dolu akvaryumlar olur genelde. Hiçbir şey olmasa Malavi olur yahu. Ha japonbalığı da olabilir; ama elindeki en kaliteli, tercihen nadir ırk Japonları koyman gerekir. Ben barajda (baraj ismi vermeyeceğim) daha kaliteli Japonlar gördüm. Elindeki en kaliteli Japonlar buysa işimiz var hakikatten. Bayağı oltayla japonbalığı tutmuşluğum da vardır aynı barajdan. Japon dışında koi ve renkli sazan (koilerin yabani ataları olan, renk mutasyonuna uğramış sazanlar; başka bir deyişle aşırı düşük kalite yabani koiler) da var aynı barajda. Bu arada bu barajdan tuttuğum balıkları beslemişliğim de vardır; sazan hastasıyım ben. Çiklit besleyeceğime aynalı sazan beslerim daha iyi, bir türlü sevemedim barışçıl Güney Amerikanlar (kakadu, melek, diskus, ramirezi vs.) dışında kalan çiklitleri.
Ya o değil de milletin "şöyle olsa" diye söylediği şeyler oluyor, benimkiler inadına imkansızlaşıyor. Yeter lan. Kurşuna bulayacağım kendimi, kurşunla mumyalayacağım; döktürmek falan paklamaz beni. Tamam hayırlısı böyledir de istediğim her şey mi hayırsız aq, nasıl bir insanım ben? Ha ama bak bir şeyi ummayayım, beklemeyeyim, söylemeyeyim anca o zaman olur. Gerçi o zaman da olmayan var. Nasıl bir uğursuzum lan ben? Haftada en az iki kez gusül de alıyorum halbuki ama...
Batı Cephesi'nden yeni haberler yok. Hâlâ yalnızım. Ha bir de akvaryumu feci özlemişim, onu fark ettim. Taşınır taşınmaz kira mira, kalıcı mıyım geçici miyim dinlemeden yeni bir tank kuruyorum. Bitkili canlıdoğuran. Bitkili karma hastasıyım zaten ben, çiklitleri bir türlü sevemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder