Kamp yemekleri; üç ana başlık altında toplanır: Sadece doğadan elde edilen malzemelerle yapılabilenler, özel malzeme gerektirmeyenler ve özel malzeme gerektirenler.
Sadece doğadan elde edilen malzemelerle yapılabilenler; adı üstünde, sadece doğadan elde edilen şeylerle yapılabilirler. Genellikle belli tarifi olmayan, sadece belli yiyecek grubundan yapılan yemeklerdir. Örnek olarak kızartma, salata ve mangal verilebilir.
Özel malzeme gerektirmeyenler; sadece yanınızda götürdüğünüz gıda maddeleriyle yapılabilecek yemeklerdir. Örnek olarak kamp ateşinde marshmellow, kamp ateşinde sosis, kumpir verilebilir. Bu tür yemekler; çoğunlukla uzun süre dayanan ve taşıması kolay malzemelerle yapılır. Örnek olarak patates, şarküteri çıkışlı et ürünleri (özellikle sucuk) ve konserve yiyecekler (mısır olur, ton balığı olur, başka bir şey olur) verilebilir.
Özel malzeme gerektiren yemekler ise özel kap, alet-edevat ve/veya soslar kullanılarak yapılan yemeklerdir. Bu tür yemekler, genellikle sulu yemeklerdir ve nispeten uzun dayanabilecek malzemeleri de uzun dayanan malzemeleri de kullanabilir. Yemeklere örnek olarak çorba, hamburger ve noodle; malzemelere örnek olarak taze sebzeler, makarna, patates, şarküteri çıkışlı et ürünleri, konserve yiyecekler ve tahıllar verilebilir.
Hatta size bir tane de tarif vereyim; kendisi çorba makarna diye geçer. Klasik makarnalardan farklı olarak ek su çıkarmaz, süzmek gerektirmez; makarnasını yedikten sonra çorbasını da içebilirsiniz.
MALZEMELER
Et (Kolay piştiği ve nispeten uzun dayanabildiği için salam ya da jambon tercih etmenizi öneriyorum ama normal et ya da başka bir çeşit et de kullanabilirsiniz tabii)
Sebzeler (Nispeten uzun dayandığı için kuru soğan, kuşkonmaz, mantar ve biber gibi sebzeleri tercih edin.)
Yağ (Kampta daha kolay taşındığı ve bozulmadığı için sıvı yağ, bütçenizi zorlamayacaksa bilhassa zeytinyağı tercih edin)
Sarımsak (Bütün ya da ezme halinde kullanabilirsiniz; ben bütün tercih ederim)
Su
Et bulyon
Makarna (Ortası çiğ kalacağı için spagetti başta olmak üzere çubuk makarnaları tercih edin; tencereye sığmıyorsa kırın)
Süt
Peynir (Şu halihazırda dilimlenmiş peynirler oluyor, onlardan tercih edin)
Baharat
Güzelce doğranmış et ve sebzeler, yağ ve sarımsakla pişirilir. Su eklenir, bulyon atılır ve kaynamaya bırakılır. Makarnayı içine atın. Su köpürdüğünde süt ve peynir eklenir. En son baharat eklenir.
Not: Bunun için nispeten derin bir tencere gerekiyor; "Bende o kadar derin yok" diyorsanız da bu tarifi yapmayıverin sizde, tarif mi bitti?
Sadece doğadan elde edilen malzemelerle yapılabilenler; adı üstünde, sadece doğadan elde edilen şeylerle yapılabilirler. Genellikle belli tarifi olmayan, sadece belli yiyecek grubundan yapılan yemeklerdir. Örnek olarak kızartma, salata ve mangal verilebilir.
Özel malzeme gerektirmeyenler; sadece yanınızda götürdüğünüz gıda maddeleriyle yapılabilecek yemeklerdir. Örnek olarak kamp ateşinde marshmellow, kamp ateşinde sosis, kumpir verilebilir. Bu tür yemekler; çoğunlukla uzun süre dayanan ve taşıması kolay malzemelerle yapılır. Örnek olarak patates, şarküteri çıkışlı et ürünleri (özellikle sucuk) ve konserve yiyecekler (mısır olur, ton balığı olur, başka bir şey olur) verilebilir.
Özel malzeme gerektiren yemekler ise özel kap, alet-edevat ve/veya soslar kullanılarak yapılan yemeklerdir. Bu tür yemekler, genellikle sulu yemeklerdir ve nispeten uzun dayanabilecek malzemeleri de uzun dayanan malzemeleri de kullanabilir. Yemeklere örnek olarak çorba, hamburger ve noodle; malzemelere örnek olarak taze sebzeler, makarna, patates, şarküteri çıkışlı et ürünleri, konserve yiyecekler ve tahıllar verilebilir.
Hatta size bir tane de tarif vereyim; kendisi çorba makarna diye geçer. Klasik makarnalardan farklı olarak ek su çıkarmaz, süzmek gerektirmez; makarnasını yedikten sonra çorbasını da içebilirsiniz.
MALZEMELER
Et (Kolay piştiği ve nispeten uzun dayanabildiği için salam ya da jambon tercih etmenizi öneriyorum ama normal et ya da başka bir çeşit et de kullanabilirsiniz tabii)
Sebzeler (Nispeten uzun dayandığı için kuru soğan, kuşkonmaz, mantar ve biber gibi sebzeleri tercih edin.)
Yağ (Kampta daha kolay taşındığı ve bozulmadığı için sıvı yağ, bütçenizi zorlamayacaksa bilhassa zeytinyağı tercih edin)
Sarımsak (Bütün ya da ezme halinde kullanabilirsiniz; ben bütün tercih ederim)
Su
Et bulyon
Makarna (Ortası çiğ kalacağı için spagetti başta olmak üzere çubuk makarnaları tercih edin; tencereye sığmıyorsa kırın)
Süt
Peynir (Şu halihazırda dilimlenmiş peynirler oluyor, onlardan tercih edin)
Baharat
Güzelce doğranmış et ve sebzeler, yağ ve sarımsakla pişirilir. Su eklenir, bulyon atılır ve kaynamaya bırakılır. Makarnayı içine atın. Su köpürdüğünde süt ve peynir eklenir. En son baharat eklenir.
Not: Bunun için nispeten derin bir tencere gerekiyor; "Bende o kadar derin yok" diyorsanız da bu tarifi yapmayıverin sizde, tarif mi bitti?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder