Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

19 Ocak 2018 Cuma

Kamp Çeşitleri

1) Tatil Kampı
tatil kampı ile ilgili görsel sonucu
Fazla söze gerek yok; otelden tek farkı yemekleri vs. yanınızda götürmeniz ve belki (o da belki) çadırda/karavanda kalmanızdır.

2) Eğlence Kampı
friday 13 ile ilgili görsel sonucu
Tatil kampından biraz daha farklıdır; daha ziyade abur caburla gidilen ve toplu yapılan kamptır. Burada bir parantez açıp, Amerikan gençlik-korku filmlerindeki "Oraya 1853'ten beri kimsi gitmedi, giden de geri dönmedi." diyen amcayla dalga geçen sonra da şişman ve gözlüklü başta olmak üzere hepsi ölen ekip var ya? Heh işte, onların yaptığı "eğlence kampı" işte.

3) Klasik Kamp
kamp ile ilgili görsel sonucu
Fazla olmasa da yemekle gidilen, çadırda kalınan ve yemekler, doğadan bulunan şeylerle süslenen (burası opsiyonel), kamp malzemelerinden gerekenler yana alınan ama gerekmeyenler alınmayan (gerekenler: su arıtmak için bir şey, bir bıçak, kamp mutfak seti vs.) kamp çeşididir.

4) Karavan kampı
karavan kampı ile ilgili görsel sonucu
Bunu açıklamaya gerek duymuyorum.

5) Eğitim kampı
eğitim kampı ile ilgili görsel sonucu
Bunu da açıklamaya gerek duymuyorum. Bu arada "eğitim kampı" derken milleti otelde toplayıp verilen konferansları kastetmiyorum; askerler, silah kullanıcıları, avcılar, okçular vs. tarafından yapılan; bol bol egzersiz, antrenman ve dağ bayır dolaşma içeren kamp çeşidinden bahsediyorum.

6) Yarı-survival kampı
survival camp ile ilgili görsel sonucu
Yemeksiz ama bazı malzemelerle gidilen kamptır. Çadır, bu kampta opsiyoneldir. Bu alet-edevat seçilirken en çok şu beşi tercih edilir: Kesici alet (Tercihen bıçak), ateş başlatıcı (tercihen magnezyum çubuğu), ip (tercihen paraşüt ipi), kap (yemek pişirmek ve su taşımak için; paslanmaz, hafif çelikten kaplar tercih edilir. Ben alüminyum ya da toprak kap tercih ediyorum merak ederseniz), örtü/çadır (Örtü, çadırlar oluşturmak için kullanılacak şeyler; dediğim gibi bunlar arasında bile opsiyonel. Genellikle naylon tente tercih edilir. Ben çadır ve/veya muşamba tercih ediyorum)

7) Kısmi survival kampı

Bunda da sadece bir bıçak ve çakmak/magnezyum çubuğu vs. ile ve kıyafetlerle gidilen kamptır.

8) Gerçek survival kampı
survival camp ile ilgili görsel sonucu
Sadece üstündeki kıyafetlerle gidilen kamptır.

9) Abartılı survival kampı
ed stafford ile ilgili görsel sonucu
Bu, adından da anlaşıldığı gibi artık abartılıdır. Belki iç çamaşırıyla ama çoğunlukla o bile olmadan doğaya çıkıştır. "Len atma, bunu yapan var mı ki, uydurma" diyorsunuzdur ama var arkadaş, cidden bunu yapan var! Youtube'da mı TV'de mi tam bilmiyorum, adını da unuttum ama programı bile var bunu yapanın...
Edit: Ed Stafford imiş kendisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder