Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

26 Ocak 2020 Pazar

Kara Kanatlı Gezgin - Bölüm 1

Evren A123, MS 2020, Türkiye/Eskişehir
“Bir isim bulmalıyım” diye düşündü genç kız Porsuk Çayı kenarında çiböreğini yerken. “Adımı sorarlarsa ne diyeceğimi hiç düşünmedim.” Beyaz teni ve siyah, uzun saçları vardı, ortalama bir vücudu ve yeşil gözleri. Dışarıdan bakan biri, onun sıradan bir insan olduğundan zerre şüphelenmezdi. Gerçek ise A123’ün insanlarına çok uzaktı, doğum adı Vria olan bu kız Kızıl Evren’in valkürlerinden biriydi. Ad ortaklığına rağmen A123’ün İskandinav mitolojisi valkürleriyle herhangi bir ilgisi yoktu, Kızıl Evren’deki soykırımdan kaçan bir soydan geliyordu. Vria, A123'ün insanlarına isim gibi gelecek bir kelime değildi, A123'teki kişilere göre kelime bile sayılmazdı. “A123’ün insanları ellerindeki gücün farkında değiller.” Vria bundan rahatsızlık duyuyordu, “Yazıya bile geçirmeyip sadece düşündükleri şeyler yeni evrenler oluşturabiliyor.” Kızıl Evren’in valkürleri, evrenler arasında seyahat etmelerine olanak sağlayan çok özel bir güce sahiplerdi, uzun zaman önce onlar Kızıl Evren’deki bütün teknolojik gelişmelerin başındaydı. “Tamam, sanırım adımı sorana Veysel… Bekle, bu erkek adı.” Vria umutsuzlukla bir yudum ayran içti. Soykırımdan sonra bütün valkürler Kızıl Evren’i terk etmişti, orada siyah kanatları olan bir ırk olmalarına rağmen diğer evrenlerin tamamında sadece sıra dışı güçlere sahip insanlardı. Kızıl Evren’i terk eden valkürler genellikle yeni evlerinde yerleşmişlerdi, Vria farklıydı. O bir seyyahtı, iyi yemek bulmak için çabalayan bir seyyah. A123’te, evren çemberinin ilk evreninde epey vakit geçirmişti, tadılabilecek birçok şeyi tatmıştı. “İsim işi sonraya kalabilir” diye söylendi hesabı öderken, “Şimdi başka bir yere gitme vakti.” Ara bir sokağa girdikten sonra sağ elini ileri uzattı ve evren çemberi oluştu, “Bir bakalım” dedi Vria, “LST7’ye gideceğim sanırım.”
Evren LST7, Fetihten Sonra 282, Westeros/Kralın Şehri
“Ah, hadi ama.” Vria kendi salaklığı yüzünden acı çekiyordu, “Neden rastgele tarih seçtim ki? Tam da isyana denk geldik… Bir an önce gitsem iyi olacak.” Valkürler Kızıl Evren için zamanda seyahat edemezdi ama diğer evrenlerde istedikleri zamana gidebilirdi, tabii o evrenin içindeyken değil. Vria, nereye gideceğini bile ayarlamadan evren çemberine girdi.
Evren K4013, Tarih Önemli Değil, Torukai/Tirkana
“Cidden mi? Kızıl Evren mi? Bu bir valkürün yapabileceği en büyük mallık!” Bir kez daha, talihsiz valkür nereye gittiğine bile bakmadan evren çemberine adım attı.
Evren MC00, 1.15.1, Cengel
“Neyse, burada en azından biraz rahatlayabilirim.” Bir an sonra hatırladı, “Gerçi eğer Alex’i, Steve’i ya da Sunucular’ı bulamazsam kendi yemeğimi bulmam gerekecek.” Her şeyin keskin kenarları olduğu bu evren, tamamen A123’teki insanlar nedeniyle oluşmuş evrenlere basit bir örnekti. A123’tekiler bunu oyun sanıyordu: Minecraft adlı bir bilgisayar oyunu. Valkürler içinse bu, gerçeklikti. "Bari bir şeyler çizeyim... Ama önce şu cengelden çıkmalıyım." Havaya yükseldi ve çayırlık biyomuna doğru uçtu, "Yaratıcı modda gibiyim." Bir huş ağacının tepesine oturup etrafı izledi, balyalanmış yaprak ve dalların üstüne oturmak için özel bir gayret göstermek gerekmiyordu. Vria'nın tek hobisi iyi yemek değildi, ayrıca gittiği yerleri çizmeyi de seviyordu. Çizim defterini çıkardı ve etrafı çizdi, her şeyin keskin kenarları varken bu çok da zor bir iş sayılmazdı. Huş ağaçlarını, göl kenarındaki meşeleri, cengelden kendisine bakan iki oseloyu, bir ağacın altında güneşten korunan okçu iskeleti çizdi. Burası A123'teki insanlar nedeniyle oluşmuştu ama kendine ait kuralları olan bir evrendi, A123'ün insanları tam yetkili değildi. Buranın canlıları oturabiliyor, yatabiliyordu; dallar rüzgarda sallanabiliyor ve gölün ufak dalgaları sahile vuruyordu. Ayrıca valkürler tarafından burası "her şeyin keskin kenarlarının olduğu evren" olarak anılmasına rağmen hayvan, canavar ve insanların çok da keskin kenarlara sahip olduğu söylenemezdi. "En iyisi Sunucular'ı bulayım... Biraz eğlenirim." MC00'ın Sunucular'ı, binlerce oyunun olduğu ve ölümden azat bölgeler. Evren MC00 girift bir yapıya sahipti, "Vanilla" denen merkez bölgenin çevresinde "mod" denen, A123'teki insanlar nedeniyle oluşmuş bölgeler ve onun da çevresinde Sunucular vardı. Farklı bölgelerin insanları ve diğer yaratıkları, diğer bölgelere geçemezdi; bu görünmez duvarlarla engellenirdi. Ama Vria bir valkürdü, bu tür sınırlardan azadeydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder