Öne Çıkan Yayın

Beni Her Yerde Bulun (BU YAZI BAŞA İLİŞTİRİLMİŞTİR)

İletişim için: semender101@gmail.com Şahsi blog: E, burası zaten. ~Gerektikçe güncellenecektir.~

19 Eylül 2024 Perşembe

Shoushimin Series'in Finaline Sövmeye Geldim, Gideceğim...

Shoushimin Series'in finalinden geliyorum: Ben senin yapacağın finali sikeyim... Bu pezevenk (serinin ranobesinin yazarı olacak Honobu Yonezawa) Hyouka'da da aynı boku yedi. Bütün oklar ana çifti göstersin ama finalde bir sik olmasın. Biz bu 10 bölümü (Hyouka'da 12 bölümü) ne bok yemeye izledik lan o zaman? Aga hayır işin içine romantizm sokmayacaksan o zaman romantik altmetin kurma lan! Yürü git dümdüz gizem yap! Üstümüze bir ton "Yapacaklar mı, Yapmayacaklar mı?" atıp sonra "Hani serinin ana karakterleri olan -ve sadece arkadaş olduklarını iddia eden- çift var ya? Onlardan olmadı ya..." diyemezsin amk. Bu resmen kendi hikayeni sabote etmektir. Hayır Hyouka'da en azından belirsiz bitti, bunda -sevgili olmadıkları hâlde- ayrıldılar, sonra o bölüme kadar görmediğimiz iki karakter (biri erkek MC'ye öbürü kadın MC'ye âşık, aman ne orijinal...) çıktı. İşin kötüsü iki karakter de -kendilerini pek tanıma fırsatımız olmamış olsa da- kötü karakterler değil, gayet sevilebilir karakterler gibi duruyorlar. Ha gerçi Hyouka gerek o dönem animelerin fazla kazandırmayıp (çünkü çoğu zaman maliyetleri kazancının birkaç katıydı) sırf manga/ranobe reklamı olsun diye yapıldığı, bu yüzden uzun soluklu shounenler ve en popüler shoujolar haricindekilerin çoğunlukla ister istemez yarım kaldığı bir dönemde çıkması, gerek farklı sebeplerden gerçekten yarım kaldı, devam etseydi belki abimiz olması gereken, başından beri işaret edilen sonu yapacaktı -Soushimin Series gibi malca bir final yerine belirsiz bitmesinin de sebebi oydu- ama bugünkü çağda sezonu 12 bölümlük animeyi yirmi sezon yapıp hâlâ para kazanabiliyorsunuz (bkz. Monogatari serisi). Hayır çünkü böyle son olmaz, bunu bir yere bağlaman gerek. Ya bak hadi ayrılsınlar öyle bitsin, yine söverdim ama bu kadar da tepki vermezdim. Asıl tepkim amk bölümünü ikisine de âşık başka bir karakter vereceğin noktaya kadar ilerletip sonra bitirmeye. Bu ne lan? Bak mesela MakeIne muhtemelen üç kadın ana karakterden biriyle, çok büyük ihtimalle de mavi saçlıyla bitecek (ve böylece kaybeden mavi saçlı karakter [ayrıca 1, 2, 3, 4] klişesini yerle bir edecek, ki bu serinin bütün olayı zaten "çocukluk arkadaşı kaybeder" gibisinden romantik anime klişeleriyle oynamak) olsa da hiçbir kızla bitmezse, hatta her kız başkasını bulsa ona laf etmezdim. Neden? Çünkü MakeIne seri öyle bir seri, hikaye başından beri buna izin verecek biçimde kuruldu. Ama sen bize on bölüm boyunca evren içinde bile her görenin "randevu" olarak tanımladığı şeyler yapan karakterler hakkında "Ayrıldı ya onlar... gerçi zaten çıkmıyorlardı ama olsun." dersen ebeni... neyse.

Delinin teki. Aile evinde hayatta kalmaya ve daha fazla acı çekmemek için umudu öldürmeye çalışıyor. Erdem Ö. Hayalî mahlasıyla kitap* yazdı, şimdi de yayınevlerinin yamyamlıkları ve doğrudan yayıncılık servislerinin onlardan da beter olması nedeniyle umarsızca bir çıkış yolu arıyor. Tüm kitaplarını yazdığı mahlası artık bloğunda da (Evet, “blog” kelimesinin G’si yumuşar. Blokun K’si ise yumuşamaz.) kullanıyor.

Ha bir de şunlara bir bakmanızı rica ediyor:

https://www.youtube.com/@Xyali-ye9yt

https://kick.com/xyaalii

*Ejderin Mührü (ALMAYIN! Benim yazdığım kitap değil bu, editörün kafasına göre yaptığı değişiklikler ve hatalarıyla dolu bir saçmalık sadece. Bu kitabın imlası, düzenlenmeden önce daha düzgündü lan? Ortadan bölünmüş cümle yoktu en azından. “Düzelteceğiz” demiştim ama artık o kadar da umutlu değilim, neden olmadığıma dair blogda “doğrudan yayıncılık” diye aratarak bilgi edinebilirsiniz. Halihazırda aldıysanız da düzeltme işini yaptıktan sonra -tabii onu da yapabilirsek- bir şeyler ayarlayacağım.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder